fbpx
Skip to main content

4E: Thuisploeg pakt volle buit in thuisopener

E.Houtem B - TK Meldert 2-1

In de eerste competitiewedstrijd na de pandemie trapte E.Houtem B het seizoen af tegen TK Meldert. De thuisploeg had wel af te rekenen met verschillende blessures. Maar liefst 8 kernspelers lagen in de lappenmand.

Maar dat belette geelzwart niet om vanaf de beginfase het initiatief te nemen. Vooral nieuweling Van Nuffel was op de rechterflank zeer bedrijvig. Grote doelkansen leverde dat niet onmiddellijk op in de aanvangsfase. Na een ingestudeerd nummertje kreeg Erauw wat ruimte, maar hij trapte een meter over. Op het kwartier kreeg de thuisploeg een enorme mogelijkheid. De aanval vertrok op de linkerflank bij Matthijs. Jens vond centraal Verlee die onmiddellijk doorspeelde richting Van Nuffel. Thibeaux schakelde zijn man uit, maar trapte oog in oog met de doelman eerst op het sluitstuk en in de herneming over de kooi. De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd. Meldert legde een aantal knappe combinaties op de mat, maar het stokte in de zone van de waarheid. In de absolute slotminuten van de eerste helft kreeg Eendracht dan toch uiteindelijk loon naar werken. Erauw trapte richting de doelmond, alwaar El Aazzozi het leer met de hand raakte. Een terechte strafschop die door Van Nuffel werd omgezet (1-0).

Beide ploegen kwamen gemotiveerd uit de kleedkamer. De thuisploeg eiste de bal op in de beginfase van de tweede helft. In de 57’ klommen de bezoekers op gelijke hoogte. Franchet kreeg de bal toegepast die onmiddellijk op mooie wijze zijn bewaker uitkapte en vervolgens het leer deponeerde in de verste hoek (1-1). De thuisploeg was wel de betere ploeg en ging volop op zoek naar de eerste driepunten. En een kwartier voor affluiten kwam die er dan ook. Erauw trapte een stilstaande fase richting doelman, alwaar zo leek Van Nuffel het leer trachtte te beroeren. De bezoekende defensie was verrast en zag vervolgens de vrijschop van Erauw rechtstreeks binnen vliegen. Geelzwart was nu de betere ploeg. D’Hauwers vond in de ruimte Brewaeys, die iets te overhaast naast de kooi trapte. Het duel werd iets bitsiger. Erauw werd onder de zoden gestopt door De Pauw. De hieropvolgende vrijschop werd genomen door Hendrickx, wiens bal door het bezoekend sluitstuk op de dwarsligger werd gedeponeerd. Eendracht zette een sterke organisatie op de mat en kon op basis van de snelheid van de flanken TK Meldert pijn doen. Dit resulteerde in een knappe 2-1 overwinning.