Heusden – E.Houtem: 0-0

E.Houtem heeft dit seizoen niets meer te winnen of te verliezen zodat het ontspannen aan de partij kon beginnen. Heusden, daarentegen, staat op een vierde plaats gerangschikt en doet nog volop mee in de strijd om een eindrondeticket. Op papier was het dus duidelijk wie over de beste troeven beschikte, op het terrein was er weinig verschil te zien tussen beide teams.

Lees meer: 3B: Saaie wedstrijd eindigt op scoreloos gelijkspel

Op maandag 23 april organiseert E.Houtem een thema-avond over de doorstroming van onze jeugd. We richten ons voornamelijk naar jeugdspelers van U13 tot U17 en hun ouders. Het is geen vereiste om bij onze club aangesloten te zijn. Het thema van de avond luidt "Waarheen met de jeugd van E.Houtem?".
 
De avond wordt geopend met een introductie door jeugdverantwoordelijke Dirk Watté, gevolgd door een toelichting over de financiële werking van een voetbalclub door penningmeester Michael Van Wassenhove en tenslotte het belangrijkste deel: de sportieve visie waarmee we de doorstroming van jeugd willen optimaliseren. Dat deel wordt gegeven door Chris Van Wassenhove (Sportief Verantwoordelijke), Hanno Poep (T1 met bovendien ook een pak ervaring in jeugdwerking) en Alex De Wilde (TVJO). Na de sessies kan er kennis gemaakt worden met de nieuwe trainers, kunnen er onder andere afspraken gemaakt worden voor individuele gesprekken en kunnen ook bijkomende vragen gesteld worden aan de sprekers van de avond.
 
Er zal toelichting gegeven worden bij volgende zaken:
  • Duiding bij de korte- en langetermijnvisie van de (jeugd)werking: waarom worden bepaalde beslissingen genomen?
  • Uitleg en duiding over het stappen- en begeleidingsplan voor oudere jeugdspelers die de stap zetten naar A- of B-kern
  • Toelichting over het vroegtijdig doorstromen van jeugdspelers
  • Toelichting over de nieuwe dispensatiemaatregel voor jeugdspelers die zich niet klaar achten om op leeftijd door te stromen naar hogere categorie.
Mis deze uiterst interessante avond zeker niet! We starten stipt om 19u30. De voetbalwereld is voortdurend in beweging, en achter de schermen wordt veel meer werk verzet dan men soms kan zien. Als club willen we graag naar buiten komen met een helder, open en transparant verhaal.

3B: Thuisploeg speelt bezoekers van de mat

Laarne Kalken - E.Houtem 3-0

Na de onterechte nederlaag van vorige week tegen de leider mocht E.Houtem vandaag op bezoek bij het tweede gerangschikte Laarne Kalken. Een zware dobber, maar de goede prestatie van de voorbij week gaf toch moed. Geelzwart moest echter opdraven zonder de gekwetsten Van Santen en Van Wassenhove en zonder de geschorste Meert.

Lees meer: 3B: Thuisploeg speelt bezoekers van de mat

Yellow Black XL: hét eindeseizoensfeest!

Het einde van een voetbalseizoen, dat moet knallen vinden wij. Daarom vervingen we onze traditionele eindeseizoensbarbecue met een zaterdag vol voetbal, feest en plezier: Yellow Black XL! Het evenement wordt niet enkel voor spelers en ouders georganiseerd, maar ook andere familieleden, supporters en sympathisanten van de club zijn van harte welkom! Het evenement vindt plaats op zaterdag 28 april.

Vorig jaar organiseerden we voor het eerst een wedstrijd waarbij de ouders samen met enkele bestuursleden van de club het opnamen tegen een selectie uit onze jeugdtrainers. Het werd een spannende wedstrijd, waarbij de jeugdtrainers nipt aan het langste eind trokken. Reden genoeg voor de ouders om op revanche uit te zijn! Binnenkort kan je als ouder je kandidatuur stellen voor de selectie, hou deze pagina dus goed in de gaten. De wedstrijd wordt gespeeld om 16u00.

Na een partijtje voetbal gaan de magen nogal snel aan het rammelen, dus hebben we ook eten voorzien. Net zoals vroeger zullen de hongerigen gespijsd worden met een heerlijke barbecue, aan de zeer democratische prijs van €10 voor volwassenen en €5 voor kinderen. Vanaf 18u00 kan je aanschuiven. Om 19u00 zal de Live Jukebox Band NOSTALGIQUE een streepje sfeer brengen, je kan intussen uiteraard nog steeds aanschuiven aan de BBQ. Rond 22u00 duiken we de nacht in met DJ Mickey oftewel Stijn Michiels, één van de ouderdomsdekens in ons eerste elftal.

We voorzien springkastelen voor de kleinsten, en uiteraard is de inkom de hele dag gratis.

Voor de barbecue is vooraf inschrijven vereist, zodat we correct hoeveelheden kunnen inschatten. Inschrijven kan binnenkort op deze pagina!