In het tussenseizoen vragen wij graag alle spelers, van U6 tot en met 1e Elftal, om een inlichtingenfiche in te vullen zodat we weer over alle meest recente gegevens beschikken. Op de infodagen van de jeugd en spelersvoorstelling van de A-kern worden deze papieren uitgedeeld, maar ze kunnen ook digitaal worden ingevuld:

Klik hier om de fiche te openen!

Na het invullen moet de PDF opgeslaan worden, daarna mag hij verstuurd worden naar secretariaat@eendrachthoutem.be.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Op donderdag 8 en zaterdag 10 juni gaan de infodagen van onze jeugdwerking door voor alle huidige, nieuwe en geïnteresseerde spelers en ouders. De trainers worden er voorgesteld, je krijgt er meer informatie over de trainingen en er is een mogelijkheid tot het passen en bestellen van kledij.

• Donderdag 08/06/2017 van 19u30 tot 21u00: U15 en U17
  • Zaterdag 10/06/2017 van 10u00 tot 12u00: U6 - U7 - U8 - U9
  • Zaterdag 10/06/2017 van 14u00 tot 16u00: U10 - U11 - U12 - U13

De infodagen gaan door in onze kantine. Deze is bereikbaar, komende van Polbroek via Aalmoezenie, komende van andere richtingen via het Marktplein, waar de inrit van de straat weer toegankelijk is.

Programma van de sessies:

• Voorstelling komend seizoen
  • Voorstelling trainers
  • Mogelijkheid tot passen en aanschaffen kledij (opgelet: bij bestelling moet meteen betaald worden)

Kledij kan enkel op deze dagen gepast worden, aanwezigheid is dus zeker aan te raden!

Wie nog vragen heeft kan onze jeugdverantwoordelijke Dirk Watté mailen op dirk.watte@eendrachthoutem.be

DSC 0918VC Eendracht Houtem richt op de woensdagen 31 mei en 7 juni telkens van 18u30 tot 19u30 initiatielessen voetbal in. Deze worden gegeven aan beginnende jongens/meisjes geboren tussen 2012 (U6) en 2009 (U9). We laten de kinderen én ook de ouders op die manier graag kennismaken met het kunstgrasveld, onze accommodatie, de trainers, de werking van onze club,...

De initiatielessen zijn volledig gratis, al is inschrijven wel vereist. Dit kan via mail naar dirk.watte@eendrachthoutem.be.

Hopelijk tot binnenkort!

De eindronde mocht niet baten, ondanks een knap resultaat. Door de drie Oost-Vlaamse degradanten uit het nationaal voetbal zakken alle drie de deelnemers (E.Houtem, Latem en Schelde) naar 3e Provinciale. Volgend jaar staan we er opnieuw en mikken we meteen op de terugkeer naar 2e. Meer informatie over onze toekomstplannen is binnenkort te ontdekken via onze website en op de spelersvoorstelling!

E.Houtem - Latem: 5-1

Eerste worden in de eindronde is de enige mogelijkheid voor E.Houtem om alsnog in 2e Prov te blijven. Het moest hiervoor absoluut thuis winnen van Latem, de dertiende gerangschikte uit de A reeks. Geen gemakkelijke opdracht tegen een ploeg uit het Gentse, maar een andere optie was er eenvoudigweg niet en dat beseften de spelers maar al te goed want ze gingen er voluit voor.

Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg. De Buyst schoot vanuit vrije positie een metertje naast. Nauwelijks 2’ later veroverde Meert de bal alvorens Van Wassenhove aan te spelen. Deze wachtte het juiste moment af om Yannick alleen voor doel af te zonderen. De goed terug gekeerde Hauspy kon het gevaar nipt neutraliseren. In de 15’ kreeg Eendracht een zware tegenslag te verwerken toen aanvoerder Van Wassenhove na een onschuldig duel met een zwaar knieletsel van het veld werd gedragen. Gelukkig klom geelzwart amper een minuut later op voorsprong. Van Den Bossche kopte aan de tweede paal een hoekschop van Beirens tegen de netten. Latem stak voor het eerst de neus aan het venster halfweg de eerste helft. De trap van Vermeulen ging naast. Het doelpunt, en wat voor een, viel in de 26’ aan de overzijde. De Buyst lanceerde perfect Meert op rechts. Yannick zette in een tijd voor naar Van Impe, die Van Wassenhove was komen vervangen. Niels nam goed aan en trapte de 2-0 beheerst naast doelman Hélin in de benedenhoek. Latem was aangeslagen door de dubbele achterstand en raakte niet meer in zijn spel. In een wanhoopspoging trapte Pennoit wel een tweetal meter naast. 5’ voor rusten had Latem tot 10 moeten herleid worden toen Oppong met gestrekt been vol doorging op de enkels van De Keyser. De scheidsrechter zag er echter geen graten in. Op slag van rusten was de wedstrijd gespeeld toen geelzwart met een exacte kopie van het tweede doelpunt de 3-0 op het bord schoot. Weer was Meert de aangever en weer rondde Van Impe perfect af.

De thuisploeg kon zich geen betere start van de tweede helft toewensen. In de 47’ won Van Impe het duel van Van Kerkhove waardoor Van Den Bossche tussen twee bezoekende verdedigers met zijn tweede van de dag de 4-0 binnen schoot. 5’ later stond de forfaitscore op het bord. Beirens controleerde de bal op de borst en haalde in een tijd vanop 25 meter staalhard uit. Doelman Hélin stond er bij en keek er naar. Wat een fantastisch doelpunt! Op het uur krulde Eeckhout een vrije trap richting bovenhoek. Het bezoekende sluitstuk bracht deze keer met een puike parade wel redding. In de 70’ kreeg Latem nog eens een kans. De ingevallen Naudts zette de bal voor richting de vrijstaande Goeteyn, die in een tijd op doelman Ramsdam trapte. In de 86’ konden de bezoekers toch milderen. Ramsdam kwam onnodig uit en miste zijn interceptie waardoor Naudts de bal in een lege kooi kon deponneren. 1’ later ging dezelfde Naudts door op rechts. Van Den Bossche kwam te laat met zijn tackle en de bal ging op de stip. De Palmenaer trapte de elfmeter naar de hoek, maar Ramsdam zette zijn foutje van daarnet recht door redding te brengen zodat 5-1 ook de eindstand werd.

Alhoewel Eendracht een goede zaak deed heeft nog steeds zijn lot niet in eigen handen. Het moet blijven hopen dat Berlare de redding in de derde amateursklasse kan afdwingen. Als dit volgende week gebeurd wordt het duel op Schelde ineens wel héél belangrijk.