fbpx

Clubnieuws

Mosselsouper op zaterdag 17 en zondag 18 september

14 september 2021

Mosselsouper 17 & 18 september

Terug van een jaartje afwezigheid: onze mosselsouper! Sinds een paar weken kan je kaarten kopen van spelers en medewerkers, maar onze website bleef door een technisch probleem jammer genoeg achterop. We hebben het nog net op tijd kunnen rechtzetten om nog een paar dagen online kaartenverkoop mogelijk te maken!

Tot vrijdag 16 september om 16u00 kan je via onderstaand formulier nog kaarten kopen voor de souper. Hij vindt plaats op zaterdag 17 september van 18u00 tot 21u00 en op zondag 18 september van 11u30 tot 14u30.

Op het menu keuze tussen:

 • Zeeuwse mosselen a volonté (€25 vw, €10 kind)
 • Stoofvlees (€15 vw, €9 kind)
 • Frikandellen (€8, enkel kind)

Al deze gerechten worden geserveerd met frietjes.

Hoe bestellen?

 • Kies in onderstaand formulier de juiste dag. Let wel: de kaarten die je bestelt in één formulier moeten zich samen aanmelden, we kunnen één bestelling niet splitsen in meerdere eetmomenten.
 • Je kan kiezen om meteen online te betalen, wat we uiteraard verkiezen, maar kan eventueel ook ter plaatse aan de kassa betalen als online niet lukt.

COVID-info

 • Je hoeft geen plaats te reserveren, maar wel kaarten voor de juiste dag te komen. Dat heeft weinig met coronaregels te maken, maar alles met het voorzien van genoeg eten.
 • We werken volgens horeca-regels, wat betekent dat je een mondmasker moet dragen bij het rondwandelen in de kantine maar het mag afzetten aan tafel. Je hoeft geen covid safe ticket te hebben, onze capaciteit valt binnen de normen voor gewone horeca-activiteiten.

2B: Geelzwart sleept een punt uit de brand

06 september 2021

2B: Meerbeke - E.Houtem: 2-2

Na bijna een jaar te hebben stilgelegen ten gevolge van de corona crisis werd de competitie weer op gang getrokken. Vele ploegen kenden een verstoorde voorbereiding door tal van kwetsuren bij een abnormaal groot aantal spelers. Ook Eendracht bleef hier niet van gespaard en dus was het koffiedik kijken wat de nooit evidente verplaatsing naar Meerbeke zou opleveren.

Geelzwart krijgt opnieuw een noodgedwongen trainerswissel

27 augustus 2021

Geelzwart maakt opnieuw een onverwachte trainingswissel: wegens extrasportieve redenen heeft trainer Gunter Arijs beslist om zijn trainerscarrière voorlopig stop te zetten. We danken Gunter van ganser harte voor de verwezenlijkingen van afgelopen twee maanden en hopen hem nog vaak in de kantine te mogen verwelkomen.

Omdat er geen tijd te verliezen is zo kort tegen de start van de competitie werd meteen een vervanger gezocht en gevonden onder persoon van Björn Van den Bossche. Welkom en veel succes, Björn!

Jens De Rouck zal naast speler ook trainer worden en de nieuwbakken coach bijstaan als T2.

Voorbereidingsschema A- en B-Kern 2021/22

21 juni 2021

Heb jij ook onze voetbalwedstrijden zo enorm gemist? Dan zal je die kunnen inhalen tijdens de langere voorbereiding van het nieuwe seizoen!

Door een verhoogde blessurelast zijn wijzigingen aan dit schema altijd mogelijk. Controleer de RBFA-app voor de zekerheid daags voor de wedstrijd.

Voorbereidingswedstrijden:

 • 27/07: A-Kern - KVV Zelzate (0-3)
 • 01/08: A-Kern - RSC Ophasselt (Hofman Cup - 16-0)
 • 01/08: SK Herdersem - B-Kern (Hofman Cup - 3-3)
 • 03/08: SV Sint-Antelinks - B-Kern (1-1)
 • 04/08: U21 - SK Vlierzele (Beker v/d Denderstreek - 1-1)
 • 05/08: A-Kern - SK Oudegem (4-0)
 • 08/08: RSC Ophasselt - U21 (Hofman Cup - 1-3)
 • 08/08: B-Kern - SK Herdersem (Hofman Cup - 5-2)
 • 10/08: Wilskr. Idegem - U21 (Beker v/d Denderstreek - 6-0)
 • 12/08: KVV Ardellen - A-Kern (3-2)
 • 14/08: RR Breivelde - B-Kern (Hofman Cup - 3-1)
 • 15/08: KSC Dikkelvenne - A-Kern (0-2)
 • 17/08: SK Oudegem - A-Kern (Hofman Cup - 1-5)
 • 19/08: U21 - VC Herzele-Ressegem (Beker v/d Denderstreek - 0-10)
 • 22/08: A-Kern - RR Breivelde (Hofman Cup - 0-1)
 • 26/08 om 19u00: Sottegem B - U21 (Beker v/d Denderstreek)
 • 28/08 om 19u30: KFC Vrasene - A-Kern
 • 29/08 om 19u30: Elene-Grotenberge - B-Kern

 

Schrijf nu in voor onze initiatietrainingen!

11 mei 2021

Schrijf nu in voor onze initiatietrainingen!

Kriebelt het om te voetballen? Word jij onze nieuwe geel/zwarte voetbalduivel?

Dan zijn onze initiatietrainingen iets voor jou! Op de woensdagen 9, 16 en 23 juni 2021 kunnen meisjes en jongens van geboortejaren 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015 of 2016 komen naar onze initiatietrainingen. Dat kan zowel voor kinderen die al voetballen als voor kinderen die nog maar enkel thuis een balletje getrapt hebben. Je hoeft niet aan alle drie de sessies deel te nemen, je kan dat bij inschrijving kiezen.

De trainingssessies vinden telkens plaats van 16u00 tot 17u30 op onze terreinen gelegen te Kloosterstraat 16 in 9520 Sint-Lievens-Houtem. We vragen graag om indien dat mogelijk is om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn en een drinkfles te voorzien. Behoudens wijzigingen in de Corona-regels zullen kleedkamers gesloten zijn, maar ons terras (en hopelijk tegen dan ook onze kantine) is wel geopend. Inschrijven is verplicht via onderstaand formulier. Hou er rekening mee dat we een maximumcapaciteit hebben, twijfel dus zeker niet te lang! Inschrijven is gratis.

Uw kind krijgt een proeftraining gegeven door enthousiaste ervaren en gediplomeerde trainers. Deze trainingen gaan door op kunstgras. Tevens zijn er ook mensen van de club aanwezig voor een woordje uitleg aan de ouders. 

Zit je nog met vragen? Mail naar jeugd@eendrachthoutem.be. Onze jeugdverantwoordelijken helpen u graag verder! 

Huidige Coronamaatregelen:

 • Mondmasker is sowieso verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar, vanaf het verlaten van de wagen.
 • Uw kind wordt opgevangen door mensen van de club. Per speler jonger dan 13 jaar is de aanwezigheid van één ouder toegestaan. Afstand van 1,5 meter tegenover alle andere mensen is verplicht, mondmasker moet de hele tijd correct gedragen worden.
 • Indien de weersomstandigheden het toelaten kan op ons terras plaatsgenomen worden met maximaal 4 personen per tafel, volgens de geldende horecamaatregelen.
 • We staan paraat voor een woordje uitleg en doen dit op ruime afstand.
 • Kleedkamers zijn gesloten, je komt dus best meteen in een geschikte outfit.

[APRILVIS] Forse investeringen in het B-terrein

01 april 2021

We hebben onze aprilvissen nog nooit moeten duiden, maar merkten dit jaar op onze Facebookpagina dat onze humor gevoelig lag. Daarom weerleggen we even waarom onderstaande niet kon kloppen:

 • Ons B-terrein is zeker niet even kwalitatief als het kunstgrasveld, maar wel verre van ondermaats. Minder dan twee jaar geleden investeerden we €6000 in het herleggen van het terrein.
 • De gemeente is over het algemeen een goede partner, maar €50.000 schenken aan één vereniging, dat zien we ze niet meteen doen, en dat kunnen we ze ook niet kwalijk nemen.
 • De noodlening van de Vlaamse Overheid kan niet gebruikt worden in dit geval, ze dient om verenigingen te helpen hun vaste kosten te helpen overbruggen indien die te groot zijn. Hierbij wordt niet gemikt naar ons formaat, maar wel naar bijvoorbeeld een eersteklasser met eigen stadion, of een professionele basketclub met eigen infrastructuur. Deze lening kan niet gebruikt worden om los van Corona bestaande infrastructuur te opwaarderen.
 • Op 12 juli begint het bouwverlof normaalgesproken, dus het zou allicht niet evident zijn om dan met de heraanleg te beginnen.

Dat betekent niet dat onze focus als club niet blijft liggen op onze jeugdopleiding: daar blijven we systematisch in investeren, ook qua infrastructuur. Het is niet de eerste keer dat we op 1 april vooral even hardop dromen, maar dergelijke investering is eenvoudigweg financieel onmogelijk.

 

-----------------------------------------------------------

 

 

Donderdag 01/04/2021

E.Houtem zet een volgende stap in het versterken van onze jeugdopleiding. Door de grote toestroom van leden en de ondermaatse kwaliteit van ons B-terrein, hebben we ons tijdens de Corona-pauze volop ingespannen om het jeugdvoetbal naar een hoger niveau te kunnen tillen.

We hebben de afgelopen maanden bij diverse overheden gehengeld naar extra coronasteun en niet zonder suces. Vooral de gemeente heeft een enorme bijdrage geleverd door ons €50.000 te schenken, en dit bovenop de andere Corona-subsidie die ook andere verenigingen kregen. Daar bovenop kunnen we gebruik maken van de Corona-Noodlening van de Vlaamse Overheid, waarbij we nog €75.000 extra lenen aan 1% rente. Hiermee kunnen we een jeugdterrein aanleggen in kunstgras, geschikt voor trainingen en wedstrijden tot en met U13. Op de andere helft van het B-terrein wordt een even groot terrein aangelegd in het bestaande natuurgras, waarbij we uiteraard hopen op termijn eveneens naar kunstgras te kunnen overschakelen.

De werken gaan, als corona het toelaat, reeds aanvangen op 12 juli zodat het terrein klaar is tegen het begin van het volgende jeugdseizoen. Door de aanleg zal het B-terrein in het begin van de voorbereiding slechts voor de helft toegankelijk zijn, wat de werking niet in het gedrang zal brengen.

In volgende afbeelding zie je een schets van het resultaat. Het terrein aan straatzijde wordt kunstgras, het linkse terrein blijft dus natuurgras. Aan de straatzijde kan later eventueel nog worden voorzien in een aantal bijkomende parkeerplaatsen.

kunstgras b terrein

37e Jeugdtornooi - 13/14/15 augustus 2021

14 maart 2021

37e Jeugdtornooi - 13/14/15 augustus 2021

Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus gaat de 37e editie van ons jeugdtornooi door op kunstgras. We ontvangen ploegen van de leeftijdscategorieën U7 tot en met U13. Elke leeftijdscategorie wordt afgewerkt op een halve dag. De pauzes tussen de verschillende wedstrijden worden zo beperkt mogelijk gehouden. De inschrijvingen werden intussen afgesloten.

Speelmomenten

 • U7 (2015) - Zondagnamiddag 15/08
 • U8 (2014) - Zondagnamiddag 15/08
 • U9 (2013) - Zondagvoormiddag 15/08
 • U10 (2012) - Zondagvoormiddag 15/08
 • U11 (2011) - Zaterdagnamiddag 14/08
 • U12 (2010) - Zaterdagvoormiddag 14/08
 • U13 (2009) - Vrijdagavond 13/08 (vanaf 18u30)

Tornooiverantwoordelijke

Koen De Waele
tornooien@eendrachthoutem.be

Inschrijven voor het tornooi is niet meer mogelijk.

Locatie

VC Eendracht Houtem
Kloosterstraat 16
9520 Sint-Lievens-Houtem

Wanneer de parking van onze club volzet is kan geparkeerd worden op Parking Hofkouter (GPS: Kruispunt Eiland-Hofkouter te 9520 Sint-Lievens-Houtem). Er kan ook geparkeerd worden op het Marktplein, maar let op: daar geldt op zaterdagnamiddag een parkeerverbod vanaf 12u!

Speelschema's

De speelschema's per  categorie verschijnen hier eens de inschrijvingen afgesloten zijn.

Tornooireglement

Klik hier om het tornooireglement te raadplegen

Ingeschreven ploegen

 • U7

  • VC Eendracht Houtem A
  • VV Volkegem
  • KWIK Eine
  • KVVE Massemen
  • KVV Schelde
  • KFC Voorde-Appelterre
  • E.Elene-Grotenberge
  • VC Eendracht Houtem B
 • U8

  • VC Eendracht Houtem
  • FC Lebbeke
  • KVV Cercle Melle
  • KVC Jong Lede
  • FCE Moortsele
  • Juventus Schoonaarde
  • KSCW Hofstade
  • Standaard Denderleeuw
 • U9

  • VC Eendracht Houtem
  • KSK Zingem
  • MVC Vamos Oudenaarde
  • KFC Heusden
  • KFC Voorde-Appelterre
  • EM United
 • U10

  • VC Eendracht Houtem
  • VC De Leeuwkens Teralfene
  • SK Munkzwalm
  • KVC Nokere-Kruishoutem
  • KVE Winnik
  • KVVV Ardennen
  • VSV Gent
  • Jong Zulte
 • U11

  • VC Eendracht Houtem
  • SK Munkzwalm
  • SK Vlierzele
  • ESA Bottelare
  • VK Liedekerke
  • KFC Voorde-Appelterre
 • U12

  • VC Eendracht Houtem
  • FC Poesele
  • VV Horebeke
  • VV Volkegem
  • EM United
  • KVV Cercle Melle
  • FC Smetlede
  • Racing Waregem
 • U13

  • VC Eendracht Houtem
  • VV Horebeke
  • Standaard Michelbeke
  • FC Smetlede
  • Dynamo Beervelde
  • KSV Sottegem
  • E.Elene-Grotenberge
  • KFC Merelbeke

Maak jouw Paaszondag compleet met onze ontbijtmand!

05 maart 2021

Maak jouw Paaszondag compleet!

De verkoop is geëindigd!

De verkoop van manden moest beëindigd worden op maandag 29/03 om 18u, zodat de traiteur tijdelijk alle bestellingen kan plaatsen. Het is dus jammer genoeg niet meer mogelijk om nog te bestellen.

Van harte bedankt voor de steun!

Een rijkelijk gevulde ontbijtmand, de perfecte start van Paaszondag dachten we zo. Daarom gingen we samen met Slagerij-Traiteur David & Vanessa aan de slag en stellen we graag ons Paasontbijt voor!

 • In de gewone ontbijtmand vind je pistolets, sandwiches, croissants, chocoladekoeken, yoghurt met fruit, verschillende soorten beleg, kaas, een drankje, vers fruit, en uiteraard... paaseitjes! Deze manden worden gemaakt voor twee personen, je betaalt dan €35.
 • Start je de dag graag met een glaasje bubbels? Dan kan je kiezen voor ons Cava-ontbijt, met alles van de eerste mand met nog een lekkere fles gekoelde Cava. Je betaalt dan €50.
 • Voor de kinderen voorzien we een kleinere en kindvriendelijke versie van de mand, die €15 per kind kost.

Eén ding is zeker: na dit ontbijt sta je er meteen stevig op voor de rest van de dag.

Hoe kom je dan aan zo'n mand? Eenvoudig: je bestelt ze onderaan deze pagina en je kan ze ofwel op 4 april tussen 7u00 en 10u00 komen afhalen in onze drive-in op de parking van onze club, ofwel leveren we ze gratis aan huis binnen Groot-Sint-Lievens-Houtem. In dat laatste geval kan je kiezen of we langskomen tussen 7u00 en 08u30 of liever tussen 08u30 en 10u00. 

Ook betalen is eenvoudig en kan op verschillende manieren:

 • Je kan meteen online betalen bij het afrekenen van onderstaand formulier
 • Je kan kiezen voor overschrijving en uiterlijk 3 werkdagen voor de afhaal of levering overschrijven op ons rekeningnummer BE24 0018 4301 3538.
 • Je kan bij afhaling ter plaatse betalen. Let wel: dit geldt enkel voor afhaling, bij thuislevering moet op voorhand betaald worden! Omwille van de Coronaregels moeten we de levering aan huis volledig contactloos doen.

Bestellen kan tot uiterlijk maandag 29 maart om 18u00.

27 en 28 februari: AFHAALFESTIJN!

03 februari 2021

Smul jij mee van ons afhaalfestijn?

Omdat ook dit voorjaar de vreugde van een normaal eetfestijn niet kan terugkeren kiezen we opnieuw voor een afhaalvariant. Met weinig moeite een heerlijke maaltijd aan tafel met het eigen gezin. Ons afhaalfestijn vindt plaats op zaterdag 27 en zondag 28 februari.

Bestellen is jammer genoeg niet meer mogelijk!

Hoe gaat de afhaal in zijn werk?

De afhaal zelf gebeurt op onze parking, die zal worden gebruikt als drive-in. Je rijdt de parking op, wordt daar opgevangen door een medewerker die het bestelnummer zal vragen, je rijdt verder tot aan de afhaalpost en daar krijg je het pakket mee. Je hoeft de wagen dus niet te verlaten. Ben je te voet of met de fiets? Ook dan ga je de parking op en word je door onze medewerkers opgevangen. We vragen uitdrukkelijk om een mondmasker te dragen voor u uw raam omlaag doet of voor u de parking op komt gewandeld, zo minimaliseren we het onderling contact.

Vergeet zeker en vast de e-mail met de bevestiging van de bestelling niet!

Koos u voor betaling ter plaatse? Dan vragen we u om het bedrag gepast mee te nemen, of te betalen via bancontact of Payconiq.

Voetballer in huis? Schrijf haar/hem in voor onze talentdag!

01 februari 2021

Van harte welkom: voetbaltalent (M/V/X) met geboortejaar 2012-2016

Schuilt er een voetballer in jouw dochter of zoon? Of weet je dat nog niet en wil je wel eens proberen? Dan is onze talentdag iets voor jou! Op zaterdag 6 maart 2021 kunnen kinderen van geboortejaren 2012, 2013, 2014, 2015 of 2016 komen naar onze talentdag. Dat kan zowel voor kinderen die al voetballen als voor kinderen die nog maar enkel thuis een balletje getrapt hebben.

De talentdag vindt plaats van 10u00 tot 11u30 op onze terreinen gelegen te Kloosterstraat 16 in 9520 Sint-Lievens-Houtem. We vragen graag om al om 9u45 aanwezig te zijn en een drinkfles te voorzien. Behoudens wijzigingen in de Corona-regels zullen kleedkamers en kantine gesloten zijn. Inschrijven is verplicht via onderstaand formulier. Hou er rekening mee dat we een maximumcapaciteit hebben, twijfel dus zeker niet te lang! Inschrijven is gratis.

Uw kind krijgt een proeftraining gegeven door ervaren en gediplomeerde trainers. Deze trainingen gaan door op kunstgras. Tevens zijn er ook mensen van de club aanwezig voor een woordje uitleg aan de ouders. 

Zit je nog met vragen? Mail naar jeugd@eendrachthoutem.be. Onze jeugdverantwoordelijken helpen u graag verder! 

Huidige Coronamaatregelen:

 • Mondmasker is sowieso verplicht voor iedereen ouder dan 12 jaar, vanaf het verlaten van de wagen.
 • Uw kind wordt opgevangen door mensen van de club. Per speler jonger dan 13 jaar is de aanwezigheid van één ouder toegestaan. Afstand van 1,5 meter tegenover alle andere mensen is verplicht, mondmasker moet de hele tijd correct gedragen worden.
 • We staan paraat voor een woordje uitleg en doen dit op ruime afstand.
 • Kleedkamers en kantine zijn gesloten, je komt dus best meteen in een geschikte outfit.

Website en hosting door WAVI