fbpx
Skip to main content

4E: Eendracht zet leider Nieuwerkerken stevig aan kant

E.Houtem B – Nieuwerkerken: 4-0

Na de overwinning op het veld van Ophasselt ging Eendracht op zoek naar de volle buit tegen leider Nieuwerkerken. Coach Van De Weghe begon met dezelfde elf die vorige week in de tweede helft het verschil maakte.

De supporters kregen een gelijk opgaande begin van de eerste helft te zien. Weinig kansen waren er te noteren. In de 6’ kreeg De Decker op de flank wat ruimte, maar diens voorzet werd door De Smet perfect onschadelijk gemaakt. In de 9’ klom Eendracht op voorsprong. En hoe? De Waele pakte de bal perfect aan en knalde vanop 30 meter het leer perfect in de verste winkelhaak (1-0). De thuisploeg ging op zoek naar de dubbele voorsprong. D’Hauwers vond met een perfect voorzet het hoofd van Vanderlinden, die vervolgens een meter over kopte. Op het kwartier werd Van Nuffel in het straatje gestuurd. Een ultieme tackle hield van een bezoekende verdediger hield de 1-0 op het bord. De thuisploeg was de betere ploeg. Na een mistasten in de verdediging kon Brewaeys aan de haal gaan. De poging van de aanvaller ging een meter over. De thuisploeg was baas en kon de dubbele voorsprong verzilveren in de 25’. De Waele stak in één tijd goed door richting de snelle Van Nuffel die in één tijd via een prachtige lob doelman Van Impe kansloos liet (2-0). De leider kon er weinig tegen overzetten. Een schot van De Decker vloog meters over. Eendracht was baas. Een hoekschop van De Waele werd door Vanderlinden perfect gekopt richting verste hoek, maar zijn poging stierf op de bovenkant van de lat. 2’ later stond de 3-0 voorsprong op het bord. Siau lanceerde Brewaeys die in één tijd de bal voor doel bracht. Van Impe pareerde, maar de bal viel in de voeten van Van Nuffel, die zijn tweede tegen de touwen schoot.

De eerste doelpoging na de koffiepauze kwam van de voet van De Decker, die op een voorzet van Michiels toch een meter of drie naast het doel schoot. De thuisploeg hield perfect stand in de openingsfase van de tweede helft. Maar geelzwart vond op dat moment niet meer de openingen om de bezoekers in gevaar te brengen. In de 63’ onderschepte Siau de bal. Het leer viel voor de voeten van Verlee, die op zijn beurt in één maal door stak richting de snelle Van Nuffel. Thibeaux omspeelde doelman, maar was iets te ver uitgeweken, waardoor zijn poging in het zijnet stierf. 19’ voor het einde haalde de ingevallen Liyolo een vrije trap van Erauw van de doellijn. Eendracht was bijna bij de 4-0. Doelwachter Van Impe had alle moeite om een schot van Siau te pareren. De paal bracht redding, maar op de herneming van Erauw was het sluitstuk wel bij de pinken. 8’ voor het einde schermde Callebaut de bal goed af en leverde de jongeling een perfect assist af voor Van Nuffel. Helaas ging de schuiver van de flankaanvaller centimeters naast de verste paal. De bezoekers konden er weinig tegen over stellen. Een schot van Van Den Winkel vloog in de 85’ ver naast. In de slotminuten kon Eendracht nog eens prikken. Callebaut trapte van net buiten de 16’ knap binnen (4-0). Een volwassen geelzwart stuurt de leider met verdiende 4-0 cijfers terug naar Nieuwerkerken.