fbpx
Skip to main content

4E: E.Houtem B - Borsbeke B: 1-4

Thuisploeg vergeet af te werken, bezoekers doen het wel

Na de nederlaag van het A elftal bij Borsbeke, kon Eendracht Houtem B thuis revanche nemen. Geelzwart miste enkel topschutter Van Der Linden. De thuisploeg begon met veel grinta aan de wedstrijd, maar kreeg al snel het deksel op de neus.

 

De eerste grote kans was voor de thuisploeg. Erauw werd perfect in het straatje gestoken en legde vervolgens terug op Rebai. Alexander had iets te veel tijd nodig om in één tijd te besluiten, maar legde het leer wel gepast terug naar de vrijstaande Callebaut, die op zijn beurt een meter overschoot. Enkele minuten later kreeg geelzwart opnieuw een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Brewaeys legde breed naar Rebai. Die laatste kon aanleggen, maar sluitstuk Van Den Bossche pakte uit met een knappe parade. Geelzwart was baas. Aanvoerder Schoenmaekers verlegde het spel richting Erauw, die op zijn beurt een haarscherpe voorzet verstuurde. Helaas kwam zowel Brewaeys als Rebai een teen te kort op het leer tegen de touwen te duwen. De thuisploeg kreeg echter het deksel op de neus. Quintijn kreeg te veel ruimte en trapte richting doel. Doelwachter Van Canegem miskeek zich op de poging en zal de bal achter hem in doel belanden. 10’ later vonden de bezoekers de dubbele voorsprong. Brondeel kon te gemakkelijk door de centrale linie breken en legde perfect af richting de opkomende Huvet, die de bal maar in het lege doel hoefde te duwen. Nauwelijks was er afgetrapt en De Smet stuurde Brewaeys perfect in het straatje. Van Den Bossche was alert en dook net op tijd in de voeten van de thuisaanvaller. Vlak voor affluiten stond de 0-3 op het bord. Brondeel was na een hoekschop het snelste op de bal, maar miste deels zijn interceptie. Echter viel de bal op de voet van centrale verdediger De Smet, waardoor de bal ongelukkig in eigen doel belande.

De eerste dreiging na de pauze kwam van de voet van de bezoekers. Van Canegem bokste een hoekschop van Huvet terug over de achterlijn. In de herneming was het wel raak. De Moerloose trapte een hoekschop van De Smet binnen. Op het uur kon Eendracht de eerredder netten. Siau stak gepast door op Erauw die op zijn beurt centraal voor doel de ingevallen van Nuffel vond. Thibeaux legde knap de bal in één tijd in de verste hoek binnen. De bezoekers controleerden vervolgens de rest van de wedstrijd. Geelzwart was niet bij machte om nog een ommekeer te bewerkstelligen.

Na een goede eerste twintig minuten, waar de thuisploeg echter vergat te scoren, namen de buren over. Bovendien gaf de thuisploeg de doelpunten in cadeau verpakking weg. Hierdoor namen de bezoekers de drie punten verdiend mee naar het Vredestadion.