fbpx
Skip to main content

4D: Geen eerste thuiszege voor geelzwart

E.Houtem B – Schoonaarde: 0-3

Voor de tweede opdracht in vierde provinciale kruiste E.Houtem de degens met Schoonaarde. Ten opzichte van vorige week ontbrak D’Hauwers met een blessure. De Rebellen kregen af te rekenen met een vrij onbekende tegenstander. De troepen van coach Van De Weghe gingen op zoek naar een eerste driepunter.

De thuisploeg begon met veel vertrouwen aan zijn tweede opdracht. Het probeerde in de aanvangsfase al voetballend een weg naar de kooi van het bezoekend sluitstuk te banen. De eerste kans was wel voor de bezoekers. Op de counter werd Macharis diep gestoken. Oog in oog met de aanvaller bracht Van Caenegem met een knappe beenveeg redding. Eendracht domineerde  het eerste gedeelte van de wedstrijd, maar het kon geen echte kansen afdwingen. Halfweg de eerste helft kreeg aanvoerder Schoenmaekers wat ruimte. De kapitein twijfelde niet, maar zijn pegel ging een metertje over de kooi. Op het halfuur vond een hoekschop van De Saedeleer de voet van Moens die voor de bezoekers naast trapte. 8’ voor rusten kreeg de thuisploeg een unieke mogelijkheid. Janssens lanceerde Brewaeys op de rechterflank. Niels vond op zijn beurt aan de tweede paal De Backer, die met een spectaculaire retro op doel besloot. Van Der Straeten neutraliseerde het gevaar met een zeer knappe redding. Nauwelijks 1’ later ging Ponnet de lijn af. De centrumspits legde goed terug op Janssens die in één tijd hoog over besloot. De bezoekers dreigden enkel met een aantal afstandschoten.

Vlak na de rust kwamen de bezoekers op voorsprong. Van Caenegem bracht eerst goed redding op een schot van De Loose. De rebound viel in de voeten van Macharis die simpel de 0-1 tegen de touwen joeg. In de 54’ ontbond De Loose zijn duivels. De aanvallende middenvelder ging vlot voorbij 2 man, maar vond met Van Caenegem een het ultieme obstakel op zijn weg. Op het uur verdubbelden de bezoekers de score. Na een goeie actie van De Wilde kwam de bal voor de voeten van Macharis, die zijn tweede van de avond nette. Nauwelijks één minuut later ging De Wilde op wandel. Hij ontdeed zich simpel van zijn bewaker en faalde oog in oog met het Houtemse sluitstuk niet (0-3). De thuisploeg was aangeslagen van die dubbele uppercut. Geelzwart slaagde er niet in om een goede aanval in elkaar te boksen. 5’ voor einde kreeg de thuisploeg nog een goede kans. Een perfecte voorzet van Achuo vond de kruin van Verlee, die zijn kopbal nipt over de dwarsligger zag vliegen.