fbpx
Skip to main content

4D: Geelzwart gaat ten onder met het kleinste verschil

E.Houtem B – Borsbeke B: 0-1

In het allereerste wedstrijd in vierde provinciale nam de B-ploeg het op tegen de buren van Borsbeke. Dat het een zeer moeilijke opdracht ging worden, bleek al bij het bekijken van het wedstrijdblad. De bezoekers begonnen met maar liefst 6 spelers aan de wedstrijd die de voorbije jaren al heel wat ervaring opbouwden in tweede provinciale.

In een slordige openingsfase namen de iets ervaren bezoekers de bovenhand. Het leidde echt tot niet uitgespeelde kansen. Een goed georganiseerde thuisploeg trachtte mee te gaan in het spel van de bezoekers. Helaas werden beide doelwachters in de eerste 10 minuten niet bedreigd. In de 10’ vond De Schepper het hoofd van Hiers die op zijn beurt een meter over kopte. De ervaren bezoekers namen de bovenhand. Op een voorzet van Bovendaerde kon Hiers nipt niet besluiten. Aan de overzijde werd Brewaeys op snelheid gelanceerd. Prieels was attent en kwam goed uit om het gevaar te neutraliseren. Op het halfuur kregen de bezoekers een unieke mogelijkheid om de score te openen. Van Keer kon op wandel gaan door het hart van de defensie, maar doelman Van Caenegem bleef alert en ging goed in de voeten van de aanvallende middenvelder. Enkele minuten later was het wel raak. Hiers werd door De Winter randje buitenspel richting doel gestuurd. De aanvaller werkte alleen voor doel beheersd af (0-1). De bezoekers waren de betere ploeg. Een voorzet van Huvet werd door het Houtemse sluitstuk geneutraliseerd. Vlak voor de pauze knutselde de thuisploeg een lekkere aanval in elkaar. Janssens stak door naar Ponnet die op zijn beurt Achuo bediende. Effi legde in één tijd aan alwaar Prieels met een beenveeg redding bracht. In blessuretijd kreeg Eendracht nog een unieke mogelijkheid op de gelijkmaker. Ponnet werd in stelling gebracht, maar besloot op de benen van Prieels.

In de 50’ werd een mooi afstandsschot van Eeckhout door doelman Prieels onschadelijk gemaakt. Aan de overzijde kreeg Huvet wat ruimte. Van Caenegem bracht met een beenveeg knap redding. Eendracht trachtte de bakens te verzetten. Prieels kon een pegel van Schoenmaekers klemmen. Op het uur draaide Achuo zich goed weg van zijn bewaker. Zijn inzet ging een metertje naast. 20’ voor affluiten ging een afgeweken vrijschop van De Moerloose een tweetal meter naast de kooi van de thuisploeg. De jonge thuisploeg verweerde zich knap en nam zelf het heft in handen. De geslepen bezoekers loerden op de counter. Op die manier vloog een schot van Huvet voorlangs. Naar het einde toe kwam de ervaring van de bezoekers boven. De Zebra’s controleerden de match en drukte geelzwart achteruit. Het leidde uiteindelijk niet tot uitgesproken kansen. 2’ voor het einde diende het sluitstuk een schot van Baeyens in corner te weren. Geelzwart trachtte nog in een warrige slotfase de bakens te verzetten. Het kon echter niet baten, waardoor de ervaren bezoekers met een kleine overwinning de Kloosterstraat konden verlaten.