fbpx
Skip to main content

E-Sports @ E.Houtem

E-Sports zijn niet meer uit de wereld te denken. Wist je dat de game-industrie intussen meer waard is dan de film- én muziekindustrie samen? Ook in clubverband nemen games een grote opmars. In vele landen hebben ook amateurclubs hun eigen E-Sporters, en ook in België vindt dat stilaan zijn weg. Op professioneel niveau kan je de Proximus ePro League volgen, waarbij professionele E-Sporters van de clubs uit de Jupiler Pro League het tegen elkaar opnemen in een digitale competitie.

Dichter bij huis wordt vanaf het najaar van 2021 een Oost-Vlaamse competitie in FIFA21 georganiseerd: de Esport League Oost-Vlaanderen. Hierbij worden provinciale ploegen uit Oost-Vlaanderen vertegenwoordigd door hun eigen E-Sporter in een provinciale competitie. 

Wie vertegenwoordigt E.Houtem?

We hebben al één E-Sporter die ons zal vertegenwoordigen, maar we hebben twee teams in de provinciale competities dus zouden we graag ook twee vertegenwoordigers hebben. Daarom organiseren we onze allereerste FIFA Rebelcup! We trappen af voor de eerste wedstrijden op 16 juli. Je dient tussen 16 juli en 26 juli de 3 poulewedstrijden gespeeld te hebben, van 27 juli tot 1 augustus moeten dan weer de 1/8e finales en kwartfinales van zowel de Upper als de Lower Bracket worden afgewerkt. De halve finales en finales worden in de week van 1 augustus afgewerkt.

 • 1. Deelnemers worden geacht te spelen volgens onderstaande regels en er voldoende van op de hoogte te zijn. Onvoldoende kennis van de regels telt niet als uitvlucht voor overtredingen ervan.

  2. Speelschema's zijn te consulteren via eendrachthoutem.be/esport. De wedstrijden dienen strikt binnen de juiste tijdstippen gespeeld worden. Voor niet tijdig afgewerkte wedstrijden worden geen punten toegekend, tenzij één van de deelnemers kan aantonen voldoende geprobeerd te hebben de wedstrijd te laten plaatsvinden.

  3. Spelers die deelnemen dienen het hele tornooi af te werken met het door hen opgegeven PSN-account. Het is ten strengste verboden een wedstrijd door een ander persoon te laten spelen.

  4. De wedstrijden worden online afgewerkt. Indien het mogelijk is voor de spelers kunnen halve finales en finale afgewerkt worden live in de kantine.

  5. Deelnemers zijn verantwoordelijk voor hun eigen internetverbinding. Een instabiele verbinding of verlies van verbinding leidt tot een 5-0 forfaitnederlaag.

  6. De einduitslag moet worden ingegeven via de website. Het nemen van een screenshot met een duidelijk zicht op de eindstand is verplicht. Bij twijfel worden de screenshots opgevraagd, indien er onduidelijkheid blijft duidt de tornooicommissie één of geen winnaar aan.

  7. Elke wedstrijd wordt uitgespeeld. Indien een speler stopt bij achterstand of uit frustratie zal hij worden geschrapt uit het volledige tornooi. Indien een wedstrijd wordt gestopt door overmacht telt de uitslag die op dat moment op het scorebord staat.

  8. De speler die "thuis" speelt is verantwoordelijk voor het starten van de wedstrijd. Beide spelers zijn verantwoordelijk voor het contact leggen met elkaar en het spelen van de wedstrijd. Wanneer de wedstrijd gestart is, is het niet toegelaten extra pauzes te nemen bovenop degene die toegestaan zijn in het spel.

  9. Alle wedstrijden worden afgewerkt op FIFA PS4 in vriendschappelijke wedstrijden op 90-modus. Er mogen enkel clubteams geselecteerd worden, géén landenteams of Icon-teams.

  10. Er zijn geen professionele E-Sporters toegestaan in de competitie.

  11. Spelers jonger dan 16 jaar kunnen de club niet vertegenwoordigen op de Esport League Oost-Vlaanderen omwille van het wedstrijdreglement van die organisatie.