3D: Eendracht alleen aan de leiding

ST.ANTELINKS - E.HOUTEM : 0-2

Kon E.Houtem zijn vorige week afgedwongen leidersplaats vasthouden? Deze vraag brandde op ieders lippen, want een verplaatsing naar St-Antelinks is niet echt een cadeau. Sommige leden van Wit-Zwart hadden vroeger een band met Eendracht en zouden er bijgevolg alles aan doen om de fiere leider een hak te zetten. Zo ver kwam het echter niet.

Lees meer: 3D: Eendracht alleen aan de leiding

3D: Geelzwart pakt de koppositie!

E.HOUTEM – ST. DENDERLEEUW : 1-0

Met St.Denderleeuw kreeg E.Houtem de koploper uit de reeks op bezoek. De leiders werden lang ongenaakbaar gewaand, maar de laatste tijd lieten ze toch een paar zware steken vallen. Het was zelfs zo dat geelzwart mits een overwinning op gelijke hoogte kon klimmen. Met de goede prestatie uit de heenmatch in het achterhoofd begon de thuisploeg met een goed gevoel aan de wedstrijd. Eendracht miste wel twee sterkhouders maar gezien de kwaliteit van de vervangers kon er met gelijke wapens gestreden worden.

Voor een talrijk opgekomen publiek eiste de titelfavoriet de bal op in de beginsfase, maar het kon weinig gevaar creëren. De eerste noemenswaardige kans kwam van de kant van de thuisploeg. Van Steenbrugge zette enkele bezoekers in de wind en vond aan de rechterkant de volledig vrijstaande Van Der Schueren. Arno zette goed voor richting tweede paal, alwaar Schotte nipt te kort kwam om te besluiten. In de 20’ was doelwachter Malfroid geklopt. Michiels nam een afvallende bal op de slof, maar de poging stierf op de kruising. Aan de overzijde kon een vrijstaande Goossens aanleggen. Diens poging ging via de voeten van Van Impe nipt in hoekschop.  Halverwege de eerste helft kreeg Eendracht een unieke kans op de voorsprong. Van Steebrugge zette twee man in de wind  en legde gepast af naar de rand van de zestien alwaar Van Impe opdook. Niels stond volledig vrij, maar helaas ging zijn inzet centimeters naast. Aan de overzijde kwam De Raes in balbezit. De Buyst kweet zich van zich verdedigende taak en duwde het leer in hoekschop.

Eendracht kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Enkele minuten na de pauze vond Schotte met een goede, harde voorzet aan de tweede paal ei zo na Van Der Schueren. Arno kwam echter nipt te kort om de 1-0 binnen te glijden. In de 52’ kreeg geelzwart een unieke mogelijkheid om de voorsprong te bewerkstelliggen. Van Steenbrugge werd foutief gestopt in de zone van de waarheid, met een logische strafschop tot gevolg. Jens zette zich zelf achter de bal, maar schoot te zwak in waardoor de goed keepende Malfroid kon keren. De rebound werd door Van Steenbrugge nipt over gekopt. Een kwartier voor het einde stond het ei zo na 0-1. Blankaert kopte een hoekschop goed richting doelmond. Doelwachter Doda was geklopt, maar kreeg bijstand van De Vos die het leer op de lijn keerde. 10’ voor het einde knutselde Eendracht een moie aanval in elkaar. Van Steenbrugge zette een goede actie op en knalde richting doel. Diens poging werd afgeblokt door de bezoekende afweergordel. De rebound viel in de voeten van Schotte, die met een magistraal schot de 1-0 binnenschoot, een verdiende voorsprong voor Eendracht. De bezoekers gingen nog wel voluit op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisdefensie hield stand en kwam niet echt meer in gevaar.

Eendracht had de revanche uit de heenwedstrijd beet en dankzij deze driepunter en mede door het gelijkspel van Mere tegen Hofstade nestelt het zichzelf zelfs op kop van 3e Prov D.

3D: Verdienstelijke bezoekers trekken aan het kortste eind

 E.HOUTEM – KERKSKEN : 4-3

E.Houtem had tegen Kerksken iets goed te maken na het pijnlijke verlies uit de heenronde. Het te gemakkelijk opnemen deed geelzwart beter niet want de voorlaatste uit de rangschikking won vorige week onverwacht van Zandbergen en zat dus in een positieve flow. Daarenboven miste de thuisploeg met De Buyst, Van Impe, Beirens en De Schrijver maar liefst vier basisspelers.

Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Doelwachter Doda haalde een vrije trap van Steens van onder de dwarsligger. In de 13’ stond de voorsprong voor Kerksken ei zo na op het bord. Goubert kopte een verre inworp van De Gelas achterwaarts richting doel. Het leer belandde ei zo na in de kruising, maar Doda pakte uit met een kattensprong en hield de 0-0 op het bord. Enkele minuten later liep Brijs zijn rechtstreekse tegenstrever Michiels eraf. De aanvaller verscheen vanuit een scherpe hoek alleen voor doel, maar het Houtemse sluitstuk bracht alweer prachting redding. Halfweg de eerste helft stond Kerksken wel verdiend op voorsprong. Van Der Berghe krulde een vrije trap richting de doelman, alwaar Doda te laat kwam, 0-1. Tot op dat moment had de thuisploeg nog geen enkele bal tussen de palen gekregen. Op het half uur moest de Moye voor de eerste keer aan het werk op een vrijschop van Van Steenbrugghe. Nauwelijks 30’ seconden later stond de 1-1 op het bord. Hooghe vond na een knappe actie De Vos op de linkerflank. Gianni zette goed voor alwaar Hoogherwerf de 1-1 in doel devieerde. 1’ later werd Van Der Schueren door de buitenspelval geloodst. Arno kwam alleen doel maar trapte onbegrijpelijk naast. Het was nu toch al de thuisploeg wat de klok sloeg. Brewaeys vond het hoofd van Hooge die hard op doel kopte. De Moye pakte uit met een knappe redding. Nauwelijks enkele seconden later was het bezoekend sluitstuk voor de tweede keer geklopt. Schotte zette de actie op en trapte richting doel. De Moye pareerde het gevaar, maar op de rebound van Hooge was de doelman kansloos. 1’ voor de koffiepauze stond de 3-1 op het bord. Van Der Schueren ving een afvallende bal op, kapte vervolgens zijn mannetje uit en legde uiteindelijk het leer prachtig binnen.

Eendracht ging de pauze verder op zijn elan. Van Steenbrugghe legde achteruit op Hooge. Diens plaatsbal belandde op de bovenkant van de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. De Gelas zette goed voor richting strafschopstip, alwaar Goubert de bal enig knap in één tijd op de slot nam, 3-2. Aan de overzijde werd Hooge getorpedeerd net op de rand van de zestien. Het was een randgeval, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Baudart, die het zonder lijnrechters moest stellen, wees logischerwijze naar de stip. Van Steenbrugghe zette, zei het in twee tijden, de elfmeter om. De bezoekers waren nog niet uit het veld geslagen. Hoogherwerf maakte een domme duwfout in de Houtemse zestien meter. De terechte strafschop werd door Van Den Berghe feilloos binnen geschoten. Kerksken ging op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg kwam er enkel uit op de counter. Zo schoot Van Steenbrugghe een kwartier voor het einde nipt over. Aan de overzijde neutraliseerde Doda een vrije trap van Van Den Berghe. De rebound viel in de voeten van Heymans die onbegrijpelijk de 4-4 miste. 1’later kreeg Steens dan weer alle vrijheid, maar ook deze bezoekende aanvaller trapte de wenkende gelijkmaker naast. Met veel bibberen en beven hield de thuisploeg uiteindelijk stand en kon ze de thuissupporters een 4-3 overwinning schenken.

3D: Unieke kans op periodetitel verspeeld

DEFTINGE - E.HOUTEM : 2-2

Nu Eendracht tot op zes punten genaderd was van het ongenaakbaar gewaande St. Denderleeuw mocht het geen steken meer laten vallen wou het blijven druk zetten op de leider. Deftinge is echter een moeilijk te bekampen tegenstrever die zijn plaats in de linker kolom niet heeft gestolen. Vanaf het begin van de wedstrijd bij de pinken zijn was dus de boodschap. Jammer genoeg gebeurde dit niet.

Lees meer: 3D: Unieke kans op periodetitel verspeeld

Website en hosting door WAVI