Eindronde: Geelzwart mag nog hopen!

E.Houtem - Latem: 5-1

Eerste worden in de eindronde is de enige mogelijkheid voor E.Houtem om alsnog in 2e Prov te blijven. Het moest hiervoor absoluut thuis winnen van Latem, de dertiende gerangschikte uit de A reeks. Geen gemakkelijke opdracht tegen een ploeg uit het Gentse, maar een andere optie was er eenvoudigweg niet en dat beseften de spelers maar al te goed want ze gingen er voluit voor.

Het eerste gevaar kwam dan ook van de thuisploeg. De Buyst schoot vanuit vrije positie een metertje naast. Nauwelijks 2’ later veroverde Meert de bal alvorens Van Wassenhove aan te spelen. Deze wachtte het juiste moment af om Yannick alleen voor doel af te zonderen. De goed terug gekeerde Hauspy kon het gevaar nipt neutraliseren. In de 15’ kreeg Eendracht een zware tegenslag te verwerken toen aanvoerder Van Wassenhove na een onschuldig duel met een zwaar knieletsel van het veld werd gedragen. Gelukkig klom geelzwart amper een minuut later op voorsprong. Van Den Bossche kopte aan de tweede paal een hoekschop van Beirens tegen de netten. Latem stak voor het eerst de neus aan het venster halfweg de eerste helft. De trap van Vermeulen ging naast. Het doelpunt, en wat voor een, viel in de 26’ aan de overzijde. De Buyst lanceerde perfect Meert op rechts. Yannick zette in een tijd voor naar Van Impe, die Van Wassenhove was komen vervangen. Niels nam goed aan en trapte de 2-0 beheerst naast doelman Hélin in de benedenhoek. Latem was aangeslagen door de dubbele achterstand en raakte niet meer in zijn spel. In een wanhoopspoging trapte Pennoit wel een tweetal meter naast. 5’ voor rusten had Latem tot 10 moeten herleid worden toen Oppong met gestrekt been vol doorging op de enkels van De Keyser. De scheidsrechter zag er echter geen graten in. Op slag van rusten was de wedstrijd gespeeld toen geelzwart met een exacte kopie van het tweede doelpunt de 3-0 op het bord schoot. Weer was Meert de aangever en weer rondde Van Impe perfect af.

De thuisploeg kon zich geen betere start van de tweede helft toewensen. In de 47’ won Van Impe het duel van Van Kerkhove waardoor Van Den Bossche tussen twee bezoekende verdedigers met zijn tweede van de dag de 4-0 binnen schoot. 5’ later stond de forfaitscore op het bord. Beirens controleerde de bal op de borst en haalde in een tijd vanop 25 meter staalhard uit. Doelman Hélin stond er bij en keek er naar. Wat een fantastisch doelpunt! Op het uur krulde Eeckhout een vrije trap richting bovenhoek. Het bezoekende sluitstuk bracht deze keer met een puike parade wel redding. In de 70’ kreeg Latem nog eens een kans. De ingevallen Naudts zette de bal voor richting de vrijstaande Goeteyn, die in een tijd op doelman Ramsdam trapte. In de 86’ konden de bezoekers toch milderen. Ramsdam kwam onnodig uit en miste zijn interceptie waardoor Naudts de bal in een lege kooi kon deponneren. 1’ later ging dezelfde Naudts door op rechts. Van Den Bossche kwam te laat met zijn tackle en de bal ging op de stip. De Palmenaer trapte de elfmeter naar de hoek, maar Ramsdam zette zijn foutje van daarnet recht door redding te brengen zodat 5-1 ook de eindstand werd.

Alhoewel Eendracht een goede zaak deed heeft nog steeds zijn lot niet in eigen handen. Het moet blijven hopen dat Berlare de redding in de derde amateursklasse kan afdwingen. Als dit volgende week gebeurd wordt het duel op Schelde ineens wel héél belangrijk.