3B: Te veel gemisten kansen leiden tot billijk gelijkspel

In deze inhaalwedstrijd uit de tweede periode moest E.Houtem de zware, maar overdreven, nederlaag van vorige week zien weg te spoelen. Destelbergen stond echter maar één plaatsje lager gerangschikt dan geelzart en zou zich niet zomaar gewonnen geven.

Het eerste kansje viel in de 3’ dan ook langs de kant van de bezoekers. Na balverlies van Van Der Schueren kon Van Poucke vrij aanleggen. Zijn schot stierf op de vuisten van doelman Lauwereys. Amper 1’ later weer dom balverlies bij de thuisploeg, deze keer van Michiels. Weer was het Van Poucke die er gepast tussen zat en kon doorgaan. Deze keer miste de bezoekende aanvaller echter niet en meteen stond de 0-1 op het bord. Eendracht was aangeslagen en Destelbergen nam het heft in handen. D’Haemers besloot na een mooie combinatie een half metertje naast. In de 15’ recupereerde Hooge de bal op het middenveld. Toen hij op snelheid door wilde gaan werd hij door Van De Vloedt gehaakt net buiten de zestien meter, met een gele kaart tot gevolg. Sebbe zette zich zelf achter de bal en krulde deze mooi over de muur via de deklat in doel, 1-1. Enkele minuten later miste geelzwart dé kans op de voorsprongstreffer. Op een snelle counter stak Van Der Schueren gepast Van Den Bossche in het gaatje. Alleen voor doel gekomen tikte Brian de bal te ver van de voet waardooe doelman Praet kon tussen komen. De rebound viel voor de voeten van Hooge die in het lege doel wou duwen, maar in extremis nog afgeblokt werd. In de 27’ weer thuisgevaar. Een vrije trap van Beirens werd aan de tweede paal terug gekopt tot bij Michiels, die op zijn beurt op doel kopte. Praet had alle moeite van de wereld om de bal net op de lijn te klemmen. In de 38’ stak Destelbergen nog eens de neus aan het venster. Het schot van Van Poucke ging voorlangs. 2’ voor de pauze moesten de bezoekers met tien verder. Aanvoerder Cox verkocht zeer ostentatief een tik op het hoofd van Van Wassenhove. Weinigen hadden het gezien, maar de zeer attente lijnrechter informeerde de scheids, die op zijn beurt de terechte rode kaart trok.

In de tweede helft zette Eendracht meteen druk. Een voorzet van De Keyser werd aan de tweede paal door Van Wassenhove perfect met de borst gecontroleerd. De hieropvolgende loeier van de aanvoerder scheerde de deklat maar ging over. Nadat Yetismis aan de overzijde doelman Lauwereys tot een interventie dwong werd voor Eendracht een schot van Jeffrey nipt afgeblokt. In de 61’ ging thuisspeler Michiels op kracht door. Toen hij twee man voorbij was stuitte hij op doelman Praet. Beiden gingen neer en de scheids floot een overtreding tegen Stijn. Tot overmaat van ramp beoordeelde de spelleider de fout als een ingreep met gestrekt been en trok rood waardoor het 10 tegen 10 werd. Destelbergen putte weer wat moed en ging aanvallen. Lauwereys kon maar nipt redding brengen voor de aanstormende Luyt. Op het halfuur mocht Van Wassenhove nog eens aanleggen. Praet ging goed neer en bracht op zijn beurt redding. Aan de overzijde schoot Arici in de armen van Lauwereys. Toen zette Eendracht een zwaar slotoffensief op. Dit had eigenlijk tot twee doelpunten kunnen en moeten leiden, maar halaas. Eerst was er Van Impe die in de 90’ zijn rechterflank afging. Hij zette perfect voor naar Van Den Bossche die maar had binnen te duwen, maar zijn inzenden ging naast. Toen Van Wassenhove van achterin op kracht en snelheid oprukte werd hij door Rombaut getorpedeerd. Deze kreeg een tweede gele kaart onder de neus geduwd en mocht gaan douchen. In de allerlaatste seconden van de wedstrijd schoot doelman Praet op de rug van zijn eigen verdediger. De bal kwam bij Van Der Schueren terecht die met een lob de winningstreffer leek te scoren. De bal van Arno botste echter tegen de binnenkant van de paal en werd daarna ontzet door een bezoekende verdediger waardoor Eendracht op een 1-1 gelijkspel bleef steken. Al bij al een billijke puntendeling in een goed op en neer gaande wedstrijd, maar als er een ploeg verdiende te winnen op basis van de gemiste kansen, was het E.Houtem wel.