3B: Ruime uitzege

Massemen – E.Houtem: 1-7

Indien het wou blijven meedraaien in de bovenste regionen van de rangschikking kon E.Houtem zich na twee thuisnederlagen op rij geen nieuwe misstap veroorloven op het veld van Massemen. De vrees voor een moeilijk bespeelbaar veld na de sneeuwval bleek ongegrond, want de mat lag er, gezien de omstandigheden, prima bij. Dat speelde zeker in het voordeel van een technisch sterker geelzwart, dat zwaar uithaalde tegen een zwakke thuisploeg.

Eendracht moest nochtans aantreden zonder vaste waarden Hooge, Beirens (beiden ziek) en Schotte (gekwetst). Hun vervangers deden het echter prima en geelzwart zette Massemen dan ook meteen onder druk. Reeds in de 1’ werd Van Impe, die een sterke partij zou afwerken, alleen schuin voor doel afgezonderd. Doelman Schamp kon met een beenveeg redding brengen. Nadat Massemen een kansje kreeg via De Smet, op aangeven van De Landtsheer, stond in de 11’ de 0-1 op het bord. Op inworp van De Keyzer stak Van Wassenhove mooi in een tijd door naar Van Der Schueren die alleen voor Schamp verscheen. Arno bleef kalm en werkte beheerst af. Amper 3’ later profiteerde een opzittende Van Wassenhove van een misverstand tussen een plaatselijke verdediger en zijn doelman om met de bal aan de haal te gaan. Jeffrey werd neergehaald in de zone van de waarheid en de scheids wees logischerwijze naar de stip. De Eendracht aanvoerder kweet zich zelf van zijn taak en bracht de 0-2 op het bord. Wie dacht dat Massemen nu al definitief uitgeteld was had het bij het verkeerde eind. In de 21’ ging De Pelsmaeker de linkerflank af. Hij zette voor naar de volledig vrijstaande Maes die goed aannam en afdrukte. Gelukkig voor geelzwart was doelman Lauwerys bij de pinken en kon hij schitterend in twee tijden redding brengen. In de daaropvolgende fase mocht De Keyzer inwerpen. Van Wassenhove kopte door tot bij Van Der Schueren die op zijn beurt aflegde naar Van Den Bossche. Brian nam goed aan en schoot dan enig mooi de 0-3 pal in de kruising. Toen in de 25’ Hoogerwerf sneller op de bal was dan de uitgekomen doelman Schamp was het lot van de thuisploeg helemaal bezegeld. Casper schoot eerst nog wel tegen de paal, maar kon dan in de rebound toch de 0-4 binnen leggen. Eendracht bleef er voor gaan en dwong nog een aantal kansen af. Schamp moest tot twee keer toe zijn beste kunnen tonen op evenveel schoten van een bedrijvige Van Wassenhove. In de 36’ stak de thuisploeg nog eens de neus aan het venster. Maes kopte een vrije trap perfect naar de hoek, maar Lauwerys bewees eens te meer een goede doelman te zijn door redding te brengen. Net voor rusten moest Eendracht altijd een strafschop gekregen hebben toen de doorgebroken Van Der Schueren werd neergehaald maar de nochtans goed leidende scheids liet verder spelen.

In een overbodige tweede helft was de eerste mogelijkheid alweer voor de bezoekers en het was meteen ook raak. De Buyst verstuurde een perfecte diepe bal richting Van Wassenhove. Die verraste iedereen door het leer in een tijd prachtig over doelman Schamp binnen te lobben, 0-5. Nadat Steurbout voor de thuisploeg een vrije trap van De Pelsmaeker nipt over kopte kon Van Der Schueren in de 65’ de 0-6 scoren. Op aangeven van Van Den Bossche legde Arno de bal in het mandje. Door de ruime voorsprong en nadat coach Hanno Poep een aantal vervangingen doorvoerde nam Eendracht wat gas terug. Hierdoor kon Massemen nog eens dreigen. Maes schoot vanuit volledig vrijstaande positie van dichtbij over. In de 79’ mochten de bezoekers een vrije trap nemen van net buiten de zestien meter toen Van Den Bossche werd neergehaald. De Keyzer krulde de bal naast de muur naar het hoekje, waar doelman Schamp zich miskeek zodat de 0-7 een feit was. Amper 1’ later kon Massemen de eer redden. Maes profiteerde optimaal van een misverstand in de bezoekende defensie en schoof de 1-7 naast de uitgekomen Lauwerys binnen. Dit was tevens het laatste wapenfeit van een wedstrijd die er nooit echt een was. Hopelijk kon geelzwart uit de ruime zege genoeg vertrouwen tanken om zondag te breken met de slechte thuisreputatie.

Website en hosting door WAVI