3B: Overdreven cijfers

St.Denijs - E.Houtem: 4-0

Dat E.Houtem voor een moeilijke namiddag ging staan in St-Denijs was geen geheim. Na alle strubbelingen in de incidentrijke heenwedstrijd wachtte geelzwart een warm onthaal. Kalm blijven en er het beste van maken was dan ook de boodschap. Kalm bleef het, zowel op als naast het veld, maar er het beste van maken lukte niet echt voor de bezoekers.

De eerste goede mogelijkheid kwam op naam van de thuisploeg te staan. Niclaus haalde gevaarlijk uit maar zag zijn schot naast gaan. In de 7’ weer thuisgevaar toen Dekeyser de aan de eerste paal vrijgelopen Brouwers bediende. De topschutter devieerde naast. Eendracht reageerde met een mooie counter. Hooge ging solo alvorens Schotte aan te spelen. Die zette voor doel waar de poging van Van Der Schueren afgeblokt werd. In de 23’ viel er een doelpunt uit de lucht. Een hoekschop van Brouwers ging, gedragen door de wind, aan de eerste paal rechtstreeks binnen, 1-0. Eendracht was niet echt aangeslagen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van De Keyser werd mooi over de muur gekruld maar ging centimeters naast. Voor St-Denijs kopte Niclaus een hoekschop van Brouwers vanuit volledig vrijstaande positie over. Op het halfuur was het weer de beurt aan Eendracht. Een afgeweken afstandsschot van Hooge ging nipt naast. In het geharrewar voor doel bij de hierop volgende hoekschop werd een bal van de lijn gehaald. In de 39’ miste geelzwart een unieke kans op de gelijkmaker. Na een persoonlijk actie verscheen Hooge alleen voor doel. Doelman Pieters ging echter gepast in de voeten van Sebbe waardoor de bal bij Beirens terecht kwam. Die legde aan maar werd in extremis afgeblokt. Net voor rusten schoot Van Impe nipt over.

Ook na de koffiepauze speelde Eendracht goed mee. Nadat in het begin van de tweede helft een poging van Van Wassenhove onschadelijk werd gemaakt had in de 53’ had de gelijkmaker op het bord kunnen staan, ware het niet dat het schot van De Buyst op de deklat belandde. De rebound van Hooge werd door Pieters uit de hoek gehaald. In de 60’ liep geelzwart op een snelle counter. Een voorzet van Brouwers werd door ongedekte Mouton aan de tweede paal binnen gekopt. 3’ later was het volledig over en out voor de bezoekers. Nadat de verdediging te kijk werd gezet legde Mouton, weer op aangeven van Brouwers, de 3-0 binnen. In de 83’ noteerden wij nog een stuiptrekking van Eendracht. Toen Van Wassenhove doorkopte naar Hooge zag deze zijn knappe omhaal centimeters over gaan. 2’ voor affluiten haalde Pieters met een knappe redding een vrije trap van Hooge van onder de lat. In de 91’ viel uiteindelijk de 4-0 aan de overzijde. Brent Mouton schoot hard en droog zijn derde van de dag binnen en lukte zodoende een loepzuivere hattrick.

Website en hosting door WAVI