3B: Geelzwart gaat door op zijn elan

SKV Overmere - E.Houtem: 1-4

E.Houtem heeft zijn start niet gemist. Het stond voor aanvang van de wedstrijd op een mooie derde plaats en door een overwinning op het veld van hekkensluiter Overmere zou geelzwart misschien zelfs nog een plaatsje kunnen stijgen. De tegenstrever onderschatten is echter dodelijk in deze reeks waar iedereen van iedereen kan winnen, maar gelukkig gebeurde dit niet.

Na de verkenningsfase mocht Eendracht in de 5’ een vrije trap nemen. In plaats van de bal voor doel te gooien koos Hoogerwerf ervoor om terug te leggen op de vrijstaande Van Wassenhove. Jeffrey ging vanop maar liefst 30 meter zijn kans en zag zijn magistraal afstandsschot pal in de winkelhaak verdwijnen, 0-1. Het eerste thuisgevaar kwam er in de 10’. Een afstandsschot van Bulté week af op een bezoekend been, maar Lauwerys reageerde attent en bracht redding. In de onmiddellijke reactie bracht Schotte een vrije trap voor doel. Van Der Schueren kopte aan de tweede paal naar de benedenhoek alwaar doelman Thibaut met veel moeite in twee tijden redding bracht. In de 17’ ging thuisspeler Elbaz op wandel. Binnen de grote rechthoek gekomen werd hij door Van Wassenhove foutief afgestopt en de bal ging op de stip. De Wilde kweet zich perfect van zijn taak en bracht de stand in evenwicht. Iets later kon Eendracht weer op voorsprong gestaan hebben ware het niet dat De Buyst aan de tweede paal een voorzet van De Moor volledig vrijstaand naast kopte. In de 24’ lanceerde Van Santen de mee opgerukte De Buyst. Davy ging door op snelheid en werd toen door Van Driessche neergehaald in de zone van de waarheid. Van Wassenhove zette de elfmeter feilloos om en bracht zodoende geelzwart op een 1-2 voorsprong. Op het halfuur trapte Lauwerys ver uit. Van Wassenhove was sneller dan de thuisverdediging en kon met de tip net voor de aanstormende Thibaut intikken. De bal ging echter aan de verkeerde kant van de paal buiten. Net voor rusten werd Van Der Schueren tot tweemaal toe in extremisch van een doelpunt gehouden, eerst op aangeven van De Buyst, daarna op voorzet van Van Wassenhove.

De thuisploeg kwam gedrevener uit de kleedkamer en zette Eendracht licht onder druk. Het eerste gevaar kwam dan ook van hen. In de 57’ kopte Kekeç een hoekschop van De Wilde pal op Lauwerys. In de 65’ werd Overmere tot 10 herleid. Brahin maakte een onnodige fout 10’ nadat hij zijn eerste gele kaart kreeg waardoor hij tegen een tweede geel karton aankeek en vroegtijdig mocht gaan douchen. Op het halfuur werd Van Wassenhove door Michiels de diepte ingestuurd. Jeffrey dribbelde zich vrij in de zestien meter en werd dan licht gehaakt. Een strafschop had gekund maar de goed leidende scheidsrechter Van Meirvenne zag er geen graten in en liet verder spelen. In de 72’ verkwanselde de thuisploeg een ideale mogelijkheid op de gelijkmaker. Een lange bal werd door De Moor verkeerd beoordeeld waardoor De Coen vrij spel kreeg. Alleen voor Lauwerys gekomen week hij echter te ver uit toen hij deze wilde omspelen waarna hij in het zijnet besloot. Aan de overzijde schoot Michiels een metertje over. Bij de volgende fase kwam Van Der Schueren in balbezit. De uitgekomen Thibaut bedacht zich opeens en hield in waardoor Arno vrij kon aanleggen. Zijn schot werd door een terugkerende verdediger op het laatste nippertje weggewerkt. In de 84’ ging Van Wassenhove solo op links. Toen hij wilde afdrukken ging hij door de knie en moest gekwetst naar de kant. De daaropvolgende bezoekende aanval was er een uit het boekje. Na een mooie eentwee tussen Van Der Schueren en Van Impe legde deze laatste aan. Het afgeweken schot ging via de paal in hoekschop buiten. In de 92’ viel het definitieve verdict toen Lievens de flank afging alvorens Van Impe te bedienen. Niels schoot in een tijd op doel waar Thibaut eerst redding bracht, maar daarna geen verhaal had tegen de rebound. 3’ later legde Van Der Schueren op aangeven van Michiels, die na een actie van De Keyser in balbezit was gekomen, de 1-4 eindstand vast.

Door deze overwinning schuift geelzwart een plaatsje op in de rangschikking waardoor het nu tweede staat.