3B: Geelzwart delft het onderspit met het kleinste verschil

Dyn.Beervelde - E.Houtem: 1-0

Na de nipte en moeizame thuisoverwinning tegen Moortsele, ging E.Houtem in zijn volgende wedstrijd op bezoek bij periodeleider Beervelde. Om in het spoor van de top te blijven dienden de bezoekers punten mee te graaien. Van Wassenhove was geschorst, maar aan de andere kant keerden Van Den Bossche en Hooge terug in het basiselftal.

Na nauwelijks vijf minuten klom de thuisploeg al op voorsprong. Avduli schilderde een hoekschop op het hoofd van Imschoot, die richting doel kopte. Via een ongelukkig mistasten van Lauwereys overschreed het leer de doellijn (1-0), en een droomstart voor de thuisploeg. Op een zeer zwaar veld nam E.Houtem echter het spel in handen, maar dat leidde helaas niet tot uitgespeelde kansen. Het was de thuisploeg die het gevaarlijkst was. Zo trapte Fiers een voorzet van Ferket nipt over de bezoekende kooi. Na een kwartier voetbal kregen geelzwart een zeer goede mogelijkheid op de gelijkmaker. Van Der Schueren nam een voorzet van De Buyst goed aan en draaide zich knap weg van zijn bewaker. Arno kon trappen, maar zag zijn poging centimeters naast de paal dwarrelen. De beste kansen waren toch voor de thuisploeg. Zo had doelwachter Lauwereys alle moeite om een schot van Asemota te klemmen. Avduli was er als de kippen bij, maar plaatste de rebound onbegrijpelijk naast. Aan de overzijde vond Hooge de vrijlopende Van Impe, die in één tijd de vuisten van Bonnaerens testte. Vijf minuten voor de pauze kopte De Zutter op een ingestudeerde hoekschop nipt over.

Eendracht moest na de pauze uit een ander vaatje gaan tappen. De bezoekers duwden in de aanvangsfase Beervelde achteruit. Maar op de eerste echt kans was het weliswaar wachten tot de 60’. Van Den Bossche vond wat vrijheid, maar schoot centimeters over. Aan de overzijde trapte Avduli zwak op de benen van het Houtemse sluitstuk. Opeens kwam er toch meer animo in de partij. De ingevallen Perdaens stak Van Der Schueren perfect door de buitenspelval, alwaar Bonnaerens met een knappe voetveeg de 1-0 op het bord hield. Eendracht ging op karakter op zoek naar de nu toch verdiende gelijkmaker. Hooge werd vrijgespeeld op de rand van de zestien. Zijn schot ging alweer centimeters naast. Het zat Eendracht ook niet mee, toen de nochtans uitstekende scheids geen strafschop zag in een handsbal van een plaatselijke thuisverdediger. 3’ voor het einde kregen de bezoekers nog een unieke mogelijkheid. Van Der Schueren stak nu Hooge in het straatje. Sebbe verschalkte Bonnaerens met een uitstekende lobbal. De doelwachter was geklopt, maar dat was zonder Fierens gerekend die het leer ternauwernood in hoekschop kon werken. 1’ later kwam Van Santen nipt te kort om een scherp aangesneden voorzet van Perdaens in doel te deviëren. Het laatste wapenfeit was nog voor Beervelde. In blessuretijd kon Van Holderbeke alleen richting doel stormen. De invaller trapte onbesuisd naast. Eendracht verdiende op basis van de tweede helft zeker een punt, maar keert echter puntenloos terug naar de Kloosterstraat. Door de overwinning van de concurrenten tuimelt Eendracht tevens uit de top 5.