3B: Eindelijk nog eens een thuiszege

E.Houtem – KVV Schelde: 4-1

Eendracht moest absoluut een einde maken aan zijn slechte thuisreputatie. Na twee keer op rij op eigen veld de mist te zijn ingegaan diende het absoluut te winnen van Schelde, een ploeg die goed op dreef is en vorige speeldag nog ging winnen op het veld van leider Latem. Toch mocht dit geen excuus zijn voor geelzwart indien het wou blijven meedoen voor de prijzen.

De thuisploeg had de boodschap begrepen en ging zeer voortvarend van start. Hooge zette scherp voor richting Van Der Schueren, die een metertje over kopte. Aan de overzijde kopte De Schryver een voorzet van Maes nipt over. Geelzwart lanceerde echter een tegenaanval. Hooge verscheen alleen voor doel, maar trapte te zwak, waardoor doelman Bontick niet verrast was. Halweg de eerste helft werd Van Wassenhove foutief afgestopt net buiten de zestien. De Keyser zette zich achter de bal, maar trapte nipt naast. 1’ legde Van Der Schueren perfect met het hoofd terug op Van Impe. Niels trapte echter een metertje over. Na een toch slappe eerste helft klom de thuisploeg 5’ voor de rust op voorsprong. Van Impe stak Van Den Bossche perfect binnen door. Brian kapte zijn bewaker uit en schoot via de handen van Bontinck de 1-0 binnen.

Eendracht ging na de pauze onmiddellijk op zoek naar de dubbele voorsprong. Van Wassenhove lanceerde Hooge. De flankspeler ging richting doel en verschalkte de bezoekende doelwachter met een lobbal. Helaas ging het leer een half metertje over. Aan de overzijde trapte vervolgens Moyou nipt voorlangs. Het was echter enkel uitstel van executie. Cobbaert stak diezelfde flankaanvaller Moyou door het hart van de defensie. Oog in oog met Lauwereys legde de bezoekende spits de bal in de korf. De thuisploeg was niet aangeslagen. Een snelle inworp van De Buyst werd door Van Wassenhove goed gecontroleerd. De aanvoerder legde terug op Van Der Schueren die in één tijd het bezoekend sluitstuk lobde enzo de 2-1 op het bord zette. Ei zo na stond het bijna 3-1. Van Wassenhove stak Hooge in de ruimte die op zijn beurt perfect het hoofd van Van Der Schueren vond. De kopbal van Arno ging nipt over. Halfweg de tweede speelhelft kon de wedstrijd gespeeld zijn. De doorgebroken Van Der Schueren werd foutief gestopt door Cobbaert. Een logische strafschop was het gevolg, maar aanvoerder Van Wassenhove trapte te zwak binnen het bereik van Bontick die redde. 2’ later kreeg de Houtemse aanvoerder een beetje ruimte. Jeffrey trapte echter een meter naast. Het bleef wel opletten voor de counter. Op zo een tegenaanval legde 5’ voor affluiten de ingevallen De Tandt aan. Lauwereys hield met een knappe parade de 2-1 op het bord. Maar dan bleef het  niet bij. In de 90’ stak Van Wassenhove maatje Hooge in het straatje. Sebbe werd door de uitkomende Bontinck getorpeerd. Terug een logische strafschop, alwaar Hooge zich nu van zijn taak kweet en de 3-1 nette. Nauwelijks een minuut later stond de 4-1 einduitslag op het bord. De ingevallen Beirens stond op de goede plaats om een voorzet van Hooge binnen te duwen.

Eendracht deed wat het moest doen, namelijk in eigen huis met de zege aanknopen. Hierdoor blijft het op een derde plaats staan en blijft het in de running voor een eindrondeticket of wie weet wel meer.

Website en hosting door WAVI