3B: Eerste thuiszege is een feit

E.Houtem – Beervelde: 2-0

Na de deugddoende overwinning van vorige week moest geelzwart de positieve lijn kunnen doortrekken tegen Beervelde. Een eerste thuiszege zou deugd doen voor de volledige entourage en de feestelijkheden op kermiszondag op gang trekken.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor Eendracht, dat al in de 6’ op voorsprong klom. Hooge recupereerde de bal op het middenveld en ging solo. In zestien meter gekomen legde hij af naar Van Den Bossche die met een versnelling zijn man te kijken zette om dan onhoudbaar de 1-0 tegen de netten te schieten. Op het kwartier kwam Eendracht weer opzetten. Over Van Wassenhove en Hooge kwam de bal bij Beirens terecht. Joppe zette zich door maar schoot dan naast. In de 20’ noteerden wij het eerste gevaar van de bezoekers. Een verre inworp werd door Sleeuwaert naar de hoek gekopt alwaar Lauwerys redding bracht. Aan de overzijde recupereerde Van Wassenhove de bal. Hij stak perfect door naar Hooge die alleen op doel afging. Sluitstuk Bonnaerens ging echter goed in de voeten en bracht redding. Op het halfuur bediende Hooge zijn maatje Lievens. Yoren ging door tot aan de doellijn en legde dan achteruit, maar een bezoekende verdediger kon het gevaar keren. In de reactie werd een voorzet vanop rechts door de volledig vrijstaande Van Hyfte naast gekopt. 2’ voor rusten werd Eendracht tot tien herleid. Hooge, die eerder al geel kreeg voor een overtreding, beging onvrijwillig handspel en kreeg hiervoor onbegrijpelijk een tweede gele karton onder de neus geduwd waardoor hij vroegtijdig mocht gaan douchen. Op slag van rusten kwam geelzwart dicht bij de dubbele voorsprong. Een verre inworp van De Buyst werd door Van Wassenhove naar de verste hoek gekopt. Doelman Bonnaerens kon met een tijgersprong redding brengen.

Ondanks de numerieke minderheid hield Eendracht in de tweede helft goed stand. In de 60’ kreeg het een goede mogelijkheid om de score te verdubbelen. Van Wassenhove recupereerde de bal op het middenveld en bediende Van Den Bossche. Brian stak achter het steunbeen door naar Schotte die alleen voor doel kwam. Laurens schoot naast, maar de goed gevolgde Van Den Bossche kon nog net bij de bal voor deze de achterlijn overschreed. Zijn inzenden ging echter voorlangs. 4’ later stak Beervelde nog eens de neus aan het venster toen Fercket een scherpe voorzet verstuurde. Eeckhout kon wegwerken voor de aanstormende Van Hyfte. Op het halfuur mochten de bezoekers een vrije trap nemen van net buiten de zestien meter. Dezutter krulde de bal over de muur naar de benedenhoek, alwaar Lauwerys knap redding bracht. In de 82’ was de gelijkmaker bijna een feit, ware het niet dat het Houtemse sluitstuk met een prachtige reflex een schot van Van De Sompel uit zijn kooi ranselde. In de 90’ viel het verdikt aan de overzijde. De Keyser recupereerde tot driemaal toe de bal van een tegenstrever en ging de flank af. Op het gepaste moment stak Sander perfect door in de loop van de goed gevolgde Van Der Schueren die niet meer kon missen en zo de 2-0 eindstand vast legde.