3B: Chaotisch einde zet domper op feestvreugde

E.Houtem – St-Denijs : 3-2

Gezien de zege van Latem de dag voordien moest Eendracht de drie punten aan huis houden om in het zog van de leider te blijven. Dit moest gebeuren zonder de geelgeschorste aanvoerder Van Wassenhove en de geblesseerde Lievens en Hoogwerf, maar aan de andere kant was Hooge weer van de partij, wat een slok op de borrel kon schelen.

Nauwelijks 3’ minuten was de wedstrijd aan de gang en Eendracht kreeg al een uitstekende kans om de score te openen. Hooge legde terug op De Buyst. De rechtsachter ging zijn mannetje voorbij en schilderde de bal richting tweede paal. De inlopende Van Den Bossche kreeg een goede kopkans, maar via het hoofd van Ritiere ging het leer in hoekschop. Het antwoord van de bezoekers liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap van Brouwers ging nipt naast. In een gelijkopgaande aanvangsfase kreeg St-Denijs de kans op de score te openen. Niclaus verlegde het spel naar Dekeyser die op zijn beurt Brouwers aanspeelde. De bezoekende aanvoerder legde aan en de bal raakte de hand van Michiels. Een logische strafschop was het gevolg, maar het Houtemse sluitstuk hield met een kattensprong de 0-1 van de borden. Het doelpunt viel aan de overkant. De Buyst stak Van Impe perfect door de buitenspelval. Niels zette goed voor richting tweede paal alwaar Van Der Schueren zijn derde van het seizoen binnen legde. Lang kon geelzwart niet van de voorsprong genieten. Nog binnen de minuut klommen de bezoekers op gelijke hoogte. Brouwers kopte een voorzet van De Keyser staalhaard in doel. 1’ later redde Lauwereys de meubelen op een kopbal van Schoonjans. Eendracht had het moeilijk, maar creërde toch een kans in de laatste 5 minuten. Een omhaal van Van Impe ging nipt naast. Aan de overzijde knalmde Schoonjans een voorzet van Dekeyser in het zijnet.

De thuisploeg ging in de tweede helft met een andere formatie van start. Ramsdam kwam de licht gekwetste Lauwereys in doel vervangen. In een iets tragere aanvangsfase was het toch geelzwart die de punten wilde thuishouden. Doelwachter Pieters kon met de vingertoppen de doorgebroken Hooge de doorgang richting doel beletten. Het gevaar was nog niet geweken. Een voorzet van Hooge dwarrelde via het hoofd van Rtiere op de lat. In een volgende fase kopte Van Santen in vrijstaande positie over. Geelzwart was de betere ploeg in de tweede helft, maar toch was het opletten voor de bezoekende counter. 20’ voor einde zette Niclaus zich door en bracht de bal voor doel, waar de inlopende Brouwers in één tijd over trapte. 5’ later klom Eendracht verdiend op voorsprong. Een verre inworp van De Keyser werd door de ingevallen Meert verlengd richting tweede paal, alwaar de alsook ingevallen Schotte zich van zijn taak kweet en de 2-1 keihard binnen trapte. Nauwelijks 1’ later kopte Van De Velde richting doel, maar de ingevallen doelwachter Ramsdam bracht redding met een knappe parade. 7’ voor het einde brachten de bezoekers wel de bordjes in evenwicht. De vrijstaande Niclaus kopte de 2-2 voorbij Ramsdam. Eendracht was niet aangedaan en ging op zoek naar de voorsprong. De Buyst dribbelde zich knap vrij en viseerde de vuisten van doelman Pieters. In de herneming kreeg Davy de bal terug en werd de rechtsachter al dan niet vrijwillig tegen de grond gewerkt. En toen gingen de poppen aan het dansen in de Kloosterstraat. Doelman Pieters trapte de bal met een colère buiten voor de neergegane De Buyst. In de inworp hierop wilde Van Der Schueren de bal terug spelen op het bezoekend sluitstuk. Maar helaas ging het leer over de verbouwereerde doelman, 3-2. Eendracht liet de kans aan de bezoekers om tegen te scoren, maar de bezoekende aanvaller besloot naast. De poppen ging pas echt aan het dansen toen de bezoekende trainer Eendracht oefenmeester Hanno Poep een vuistslag toediende. Tumult brak uit, waardoor de goed leidende scheidsrechter even de partij diende te staken. Hierop besliste de thuisploeg om gewoon verder te spelen in plaats van St-Denijs te laten tegenscoren. De thuisploeg ging dus weer voluit en Schotte werd in het straatje gestuurd. Pietens torpeerde echter met beide benen vooruit de flankerspeler en kreeg terecht rood onder de neus geduwd. Messanvi was hier niet meer akkoord en pakte uit met een duw op Hooge. Ook de verdediger kreeg terecht rood. Echter met twee man minder ging St Denijs op zoek naar de gelijkmaker. De scheidsrechter diende omwille van de doldwaze slotfase 20’ over te spelen. Vlak voor affluiten speelde Niclaus zich vrij in de 16’. De aanvaller legde aan, maar Ramsdam hield met een knappe redding de 3 punten thuis.