2B: Spektakelwedstrijd eindigt nefast voor de thuisploeg

E.Houtem - KWIK Eine: 3-4

Daar waar menig wielerliefhebber voor zijn TV-toestel Tom Boonen richting Roubaix zat te schreeuwen diende E.Houtem een levensbelangrijk thuisduel af te werken tegen Eine. Verliezen was namelijk geen optie wou geelzwart een grote stap richting behoud zetten zonder rekening te houden met het resultaat van Winnik. De spelers beseften dit en gingen er voluit voor

En dat resulteerde in de allereerste minuut al in het openingsdoelpunt. Verbeiren werd gelanceerd en legde goed terug op Van Wassenhove. De aanvoerder controleerde de bal goed en trapte de 1-0 binnen. Een droomstart voor de thuisploeg. Eine was niet aangeslagen. Nauwelijks 1’ later stond het ei zo na gelijk. Van Den Hende zette van op de linkerkant de bal voor richting tweede paal. Pauwels legde aan, maar Ramsdam bracht in twee tijden redding. Uitstel van executie weliswaar, want in de 5’ vloog een voorzetschot van diezelfde Van Den Hende in de kruising binnen. Aan de overzijde moest Van Der Kelen dan weer alles uit de kast halen om een pegel van Michiels te verwerken. De partij verwaterde gaandeweg. Een mooie retro van Van Wassenhove halfweg de eerste helft was lang het enige wapenfeit. Het venijn zat in de staart van de eerste periode. 4’ voor de rust profiteerde Temmerman van bezoekend balverlies. Stef twijfelde niet en trapte vanop 20 meter de bal in doel. Na een misverstand tussen De Buyst en Michiels kon Radaj aanleggen. Doelwachter Ramsdam duwde de bal in hoekschop.  Die hoekschop leverde echter wel een doelpunt op. Na geharrewar voor de doelmond  trapte Maximus het leer binnen.

5’ na de rust kwam geelzwart ongelukkig op achterstand. Een vrije trap van Radaj werd ongelukkig door Michiels in eigen doel gedevieerd (2-3). De reactie van de thuisploeg mocht er wel zijn. Verbeiren zette voor richting De Buyst die op zijn beurt goed terug legde op Van Wassenhove. De pegel van Jeffrey ging nipt naast. Het was wel opletten voor de bezoekende counters. Op het uur ging Meuhmouti de lijn af. De winger zette Donkor voor Ramsdam, maar Gianni hield met een prachtige voetveeg de 2-3 op het bord. Aan de overzijde kwam Verbeiren nipt te kort om te besluiten. Geelzwart nam het heft in handen en drukte de bezoekers weg. Van Wassenhove kopte een voorzet van De Buyst nipt voorlangs. 1’ later bediende dezelfde Van Wassenhove de ingevallen Meert. Yannick legde aan, maar wafelde de bal tegen de paal. 13’ voor affluiten kreeg Eendracht waar het recht op had. Temmerman trapte een vrije trap in de boek. De Buyst legde terug op Van Santen, die de verdiende 3-3 binnenschoot. 3’ voor affluiten kreeg Eendracht de kans op de zege. Verbeiren zette zich goed door en zette voor richting Van Impe. De spelverdeler behield het overzicht en bediende de volledig vrijstaande Temmerman. Stef trapte in één tijd, maar doelman Van Der Kelen ronselde met een wereldsave de bal uit het doel. Ondertussen was Winnik op voorsprong gekomen en vervolgens mocht Eendracht de kelk tot op de bodem ledigen. In de 88’ kreeg Eine nog een vrijschop. Radaj kweet zich van zijn taak en schilderde de bal in de korte hoek. 3-4 en een koude douche voor de thuisploeg. Door de overwinning van Winnik moet geelzwart nu volgende week zwaar aan de bak tegen Lebeke-Aalst. De fusieploeg stopt volgend seizoen, maar strijdt momenteel nog volop mee voor de eindronde. Eendracht kan echter met niets anders dan drie punten tevreden zijn.