2B: Mak Eendracht bijt in het zand

KSV Geraardsbergen - E.Houtem: 1-0

Na de belangrijke zege tegen FC Kluisbergen moest Eendracht trachten de positieve lijn door te trekken tegen Geraardsbergen, dat niets meer te winnen of te verliezen had. Aangezien er de laatste jaren meestal niet kon gewonnen worden op het veld van de Oudenbergploeg was de uitdaging des te groter. Toch bakte geelzwart er bitter weinig van en ging het met het kleinste verschil onderuit.

Al van in de beginfase werd het voor de toeschouwers duidelijk dat de wedstrijd geen schoonheidsprijs ging winnen. De thuisploeg speelde de bal achterin telkens een paar keer rond om dan een dieptepass te versturen die dan ook nog zelden aankwam. Ook de bezoekers konden niet overtuigen en speelden zelfs ronduit slecht. Rond het kwartier slaagde Geraardsbergen er in om toch een kans te creëren. De Vuyst ging door op rechts en zette scherp voor doel waar Ramsdam met de voet het gevaar kon keren. In de daaropvolgende hoekschop kopte Hinderdael volledig vrijstaand naast. In de 22’ stond de 1-0 op het bord. Op een hoekschop van De Vuyst werd er te slap verdedigd waardoor Noël-Dero kon binnen koppen. In een zeer slappe eerste helft had Geraardsbergen er blijkbaar iets meer zin in dan geelzwart, dat de punten nochtans goed kon gebruiken. Toen Van Santen onder een zoveelste verre bal doorging verscheen De Vuyst alleen voor Ramsdam. Het geelzwarte sluitstuk redde met een mooie reflex. De enige bezoekende kans viel pas in de 44’. Schotte lanceerde Van Wassenhove die perfect door het centrum van de verdediging naar Schamp doorstak. Gianni verkoos echter de bal te stoppen in plaats van in een tijd af te drukken en verloor daardoor te veel tijd zodat de thuisverdediging het gevaar kon keren. Hier zat meer in.

Na de koffie zagen wij eindelijk een meer gemotiveerd E.Houtem aan de tweede helft beginnen. Geelzwart kwam een paar keer dreigend opzetten, doch doelrijpe kansen afdwingen zat er niet in. Het was integendeel de thuisploeg die voor gevaar zorgde. Na twijfel in de bezoekende defensie schoot Marchand over. Iets later kopte dezelfde thuisaanvaller een voorzet van Cools naast. In de 67’ nam Eendracht nog eens het voortouw. Van Wassenhove bracht de bal tot bij Beirens die met een lobje zijn tegenstrever het nakijken gaf en dan keihard uithaalde. Doelman Van Den Driessche moest alles uit de kast halen om de gelijkmaker te voorkomen en hij deed dat met brio. Nadat De Meyer voor de bezoekers had over geschoten was het weer aan de thuisploeg. Eerst schoot Letouche op zijn beurt een goede mogelijkheid over, daarna trapte Cools op de paal. In de 85’ werkte Ramsdam slecht weg. Cools kon de bal onderscheppen en verscheen alleen voor het bezoekende sluitstuk die met een geweldige voetreflex zijn foutje rechtzette. Eendracht zette nog een slotoffensief op maar kon geen aanspraak meer maken op een doelpunt. Wel werd een poging van Temmerman, op aangeven van Van Impe, nog inextremis afgeblokt.

Een niet eens imponerend Geraardsbergen won op basis van de kansen en het veldoverwicht verdiend van een veel te mak gestart E.Houtem, dat door de nederlaag de kans verkeek om een uitstekende zaak te doen in de operatie redding. Nu moet er absoluut gewonnen worden van Eine om met zekerheid de 13e plaats te behouden. Met een gerust hart aan de laatste thuiswedstrijd beginnen zal er bijgevolg niet inzitten.