3B: Eerste zege eindelijk een feit

Moortsele – E.Houtem: 1-2

Na een povere 2 op 6 stond E.Houtem voor de moeilijke opgave om 3 punten te gaan pakken op het veld van Moortsele. Om de voeling met de top niet te verliezen diende er namelijk absoluut gewonnen te worden en dat gebeurde ook, met dank aan doelman Lauwerys.

We zagen een gelijkopgaand wedstrijdbegin waarin beide ploegen elkaar in evenwicht hielden. Het eerste kansje was voor de bezoekers toen De Buyst na een solo actie over schoot. Op het kwartier reageerde de thuisploeg. De snelle Schamala werd door Van Der Stede door de defensie gestuurd en kwam oog in oog met doelman Lauwerys te staan. Deze redde de poging van de thuisaanvaller met een prachtige reflex. In de daaropvolgende hoekschop kopte Van Geertruyden naar de kruising, maar weer bracht Kersten met een zweefsprong redding. Moorsel nam nu de bovenhand en verplichte Eendracht, dat er niet echt veel van bakte, tot verdedigen. Toen een afvallende bal voor de voeten van Teerlinck viel was er weer een goede reactie van het Houtemse sluitstuk nodig. Ook toen Quatacker met een kopbal zijn kans greep was Kersten paraat. Wat speelde die een wedstrijd! Op het halfuur mocht Van Geertruyden door het hart van de Eendracht defensie lopen. Schuin alleen voor doel gekomen besloot hij voorlangs. Op een zeldzame tegenaanval stak Van Wassenhove door naar Hooge. Ook hij schoot voorlangs. In de 34’ kreeg de thuisploeg loon naar werken. Op een zoveelste lange bal van Moortsele twijfelde Kersten even om al dan niet uit te komen. Teerlinck kon tussen twee Houtemse verdedigers door aannemen, zich vrij kappen en de 1-0 tegen de netten schieten. De vreugde was echter van korte duur want in de 36’ kreeg Eendracht een vrije trap net buiten de zestien meter. Met een ingestudeerd nummertje zonderde Beirens de op rechts mee opgerukte De Buyst voor doel af. Davy ging door en tekende met een harde knal voor de 1-1. In de 44’ kon geelzwart voor gestaan hebben toen Van Santen maatje Van Den Bossche in het gaatje stuurde. Brian controleerde de bal in plaats van in een tijd te besluiten waardoor doelman De Neve kon tussenbeide komen. In de reactie kopte Vanderstraeten na een verre inworp op doel. Lauwerys was echter paraat. In blessuretijd van de eerste helft haalde het Eendracht sluitstuk met een prachtige reflex een gemaakt doelpunt van Shamala uit de hoek zodat de rust werd ingegaan met een 1-1 gelijke stand. Eendracht kwam hiermee zeer goed weg, met dank aan zijn uitstekende doelman.

Een totaal ander spelbeeld in de tweede helft. Geelzwart nam van bij aanvang het heft in handen en ging Moortsele constant onder druk zetten. Van Wassenhove stak gemeten door naar Van Den Bossche die alleen voor De Neve kwam. Brian besloot de unieke kans ietsje te overhaast naast. Nadat Lievens op de thuisdoelman had geschoten stuurde Van Wassenhove perfect Hooge door de thuisdefensie. Sebbe wou met een lob scoren maar besloot over. In de 67’ weer een mooie bezoekende aanval. Van Den Bossche, vrijgespeeld door Lievens, besloot naast. In de 68’ was het toch zover. Een inworp van De Buyst kwam bij Van Der Schueren terecht. Arno nam goed aan en legde terug op Hooge. Deze kapte zich mooi vrij en legde beheerst de 1-2 in het mandje. 10’ later week een vrije trap van Schotte af in de muur. De bal viel voor de voeten van de vrijstaande Van Der Schueren die in een tijd afdrukte. Doelman De Neve redde eerst knap, maar de rebound werd door Van Impe wel binnen geduwd. Het feestje ging echter niet door want Niels werd afgevlagd voor buitenspel. Toen Van Santen voor de bezoekers uitviel met een enkelletsel moest trainer Poep gaan verschuiven waardoor de automatismen verdwenen en geelzwart opeens het spel uit handen begon te geven. Het werd nog bibberen en beven voor Eendracht, maar gelukkig leverde het eindoffensief van Moortsele, op uitzondering van een schot van Brantegem in de handen van Lauwerys, niets op zodat de eerste overwinning een feit was.