fbpx

TRANSFERNIEUWS: Zo ziet de A-kern er uit in 2022-2023!

Geelzwart heeft niet stilgezeten in de voorbereiding naar volgend seizoen toe. We merken hoe blessures ons snel parten kunnen spelen en gaan dus ook voor een bredere kern, met enkele sterke nieuwkomers, en een nog meer Houtemse kern dan dit seizoen!

Naast doelman Jens De Backer kozen ook Marijn De Paepe, Jens De Rouck, Jeroen Wattez, Davy De Buyst, Gert De Smet, Kenneth Bovendaerde, Stef Temmerman, Niels Van Den Noortgate, Thomas Van Santen, Laurens Schotte, Jaron Verbraeckel en Matteo Van Impe voor een verlengd verblijf bij geelzwart. Louis Janssens en Ruben De Craecker maken de overstap naar de B ploeg.

Met de komst van Brian Van Den Bossche, komende van St-Antelinks en momenteel met verve topschutter in 3e prov, Daan Van Der Meulen en Levi Casteur, beide over komende van Sottegem en Joeri De Cocker en Nikolas Schamp, dit seizoen beide uitkomende voor Burst, lijkt Eendracht gewapend voor volgend seizoen.

Manu Doda, Gil Verbeiren, Joppe Beirens, en Lennert Eeckhout hebben nog geen beslissing genomen betreffende hun toekomst.

Jens De Rouck, die momenteel als speler en T2 uitstekend werk verricht - waarvoor dank - zal dit blijven doen tot op het einde van huidig seizoen maar zal daarna de functie van T2 niet meer kunnen combineren met zijn werk en zal dan bijgevolg enkel als speler fungeren.

Bjorn Van den Bossche gaat zijn tweede seizoen in als hoofdcoach, de zoektocht naar een nieuwe T2 verloopt vlot . Andy Verhoeyen en Jens De Backer blijven aan als keeperstrainer, Joke Van Pamel als kinesiste. JP De Smaele doet er nog een jaartje bij als afgevaardigde.

Jammer genoeg moeten wij afscheid nemen van Stef Du Seuil, die het hogerop gaat proberen en naar Munkzwalm verkast. Wij wensen Stef alle geluk toe bij zijn nieuwe club en hopen om tijdens huidig seizoen nog veel moois van hem te zien te krijgen.

De gespreksronde met de spelers van het Eerste Elftal B is deze week van start gegaan.

Update 30/12/2021

Twee bijkomende aanwinsten komen volgend seizoen onze kern versterken. Centrale verdediger Glenn Van Durme komt over van 1e provincialer Latem en middenvelder Thibau Van Ruyskensvelde ruilt Elene-Grotenberge in voor geelzwart.

Ondertussen is ook de positie van T2 voor volgend jaar ingevuld. Giovanni Bodenghien, zeker geen onbekende in onze club, zal de positie van Jens De Rouck overnemen. Gio was eerder al trainer U21 en coƶrdinator middenbouw bij Eendracht, en bleef sinds zijn vertrek met grote regelmaat onze club bezoeken als supporter. Van harte welkom terug dus!

Brian Van Den Bossche heeft er dan weer voor gekozen om zijn getekende overeenkomst met E.Houtem te verbreken om volgend jaar voor Erpe-Mere United (3e amateur) uit te komen. Alhoewel wij deze demarche ten zeerste betreuren en niet kunnen goedkeuren ziet de jonge aanvaller hiermee een jongensdroom in vervulling gaan.

Website en hosting door WAVI