[APRILVIS] In 2019-2020 slechts één voetbalclub in Houtem!

Onderstaand artikel werd uitgebracht op 1 april en bevat weinig tot geen waarheid. 

De suggestie ging al een paar jaar rond, maar nu is het ook effectief een feit: afgelopen weekend bereikten E.Houtem, SK Vlierzele, OZ Bavegem en Gemeente Sint-Lievens-Houtem een akkoord om over te gaan tot een fusie van de drie clubs tot één voetbalclub.

De komende weken en maanden zal het akkoord verder worden uitgewerkt. Topics zoals de naam van de nieuwe club en de kleuren waarin zal gespeeld worden moeten nog worden aangehaald. De clubs beschouwen dit als minder belangrijk, want de fusie kadert vooral in een verdere uitbouw van het voetbal in de gemeente met een zo professioneel mogelijke werking. Wat hierbij wel al vaststaat is dat het stamnummer 8725 van E.Houtem behouden blijft, aangezien dat het hoogst gerangschikte is. Of de club zal uitkomen in 2e of 3e provinciale hangt af van het resultaat van E.Houtem in het huidige voetbalseizoen. SK Vlierzele is al zeker van degradatie naar 4e Provinciale, dus dat stamnummer komt samen met dat van OZ Bavegem te vervallen.

De aanloop naar de fusie werd samen met Gemeente Sint-Lievens-Houtem gevoerd. De gemeente is bereid om haar aandacht voor het voetbal te versterken en te zorgen voor de nodige investeringen in infrastructuur om tot een goed geheel te komen. De sportdienst bekijkt momenteel of er best één verder uitgebouwde voetbalsite komt, of het beter in twee of meer sites gesplitst blijft. In eerste instantie zal vermoedelijk alles verdeeld worden tussen de Kloosterstraat (het gemeentelijk kunstgrasveld en de infrastructuur van E.Houtem) en de Zavelstraat (de infrastructuur van SK Vlierzele). Het terrein van OZ Bavegem kan eventueel als oefenveld behouden worden. Zowel in de Kloosterstraat als in de Zavelstraat is nog ruimte voor een volwaardig extra voetbalterrein, dus mogelijkheden zijn er zeker en vast.

De voornaamste focus van de fusieclub wordt het inzetten op lokaal talent. De vijver waarin we dat Houtemse talent momenteel moeten vissen is te klein om 3 clubs te voorzien van spelers. Dankzij de fusie kunnen we inzetten op een 1e Elftal met daarnaast ook een B-elftal dat zal aantreden in 4e Provinciale. Op die manier proberen we de doorstroom van jeugd te vergroten om op termijn te gaan voor een club met bijna uitsluitend spelers uit Sint-Lievens-Houtem, ook in het 1e Elftal.

Meer nieuws volgt binnenkort. We hopen alvast dat supporters, medewerkers en bestuursleden van de drie clubs zich allen samen achter dit mooie project kunnen scharen!

Website en hosting door WAVI