fbpx

Geelzwart behoudt het maximum van de punten

E.HOUTEM - DEFTINGE: 3-0

E.Houtem stond wel met het maximum der punten aan de leiding van de rangschikking, maar tegen Deftinge, dat vorige week met maar liefst 4-0 van Zandbergen won, zou het allesbehalve gemakkelijk worden. Gelukkig speelt het kunstgrasveld ontegensprekelijk in het voordeel van een meer technisch aangelegd geelzwart. Toch bleef het uitkijken geblazen en mocht de tegenstrever zeker niet onderschat worden.

Eendracht nam onmiddellijk de match in handen. Een oprukkende De Buyst leverde een voorzet schot af dat een meter of 2 naast de kooi ging. De thuisploeg had de controle over bal en trachtte op het kletsnatte kunstrgrasveld enkele mooie combinaties op de mat te leggen. Zo belandde het leer na een aardige actie tussen Van Steenbrugge en Meert voor de voeten van Beirens. De knal van Joppe werd door de tussenkomst van Desprets onschadelijk gemaakt. Geelzwart klom in de 21’ verdiend op voorsprong. Van Steenbrugghe zette twee man in de wind en bediende vervolgens aan de strafschopstipt Beirens. Joppe bleef rustig en legde beheersd de 1-0 binnen. Op het halfuur verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. In de snelle omschakeling speelde Beirens de bal door richting Van Steenbrugge die op zijn beurt Hooge vond. Alleen voor doel gekomen kweet Sebbe zich van zijn taak en schoot de 2-0 binnen. Eendracht was oppermachtig en thuisportier Doda kreeg weinig werk. Een zwak schot van De Roeck ging enkele meters naast. De thuisploeg bleef beter voetballen en zocht een derde doelpunt. Meert stak Beirens door, maar Joppe trapte oog in oog met de doelman een metertje naast. 1’ later viel het derde doelpunt toch. Alweer Van Steenbrugge vond Hooge in de zestien, die de 3-0 binnen schoot.

De bezoekers kwamen sterk uit de kleedkamer. Op een kopbal van de ingevallen Van Den Berghe moest doelwachter Doda alles uit de kas halen. Aan de overzijde kwam Hoogerwerf nipt te kort om een voorzet van De Buyst tegen de netten te werken. Deftinge was echter  geprikkeld na hun mindere eerst helft. Op het uur miste Van Den Berghe op een haar na de eerredder op een voorzet van Claes. 1’ haalde De Vos een poging van Serteels van de lijn. Eendracht had balbezit, maar kon dat overwicht in het eerste kwartier na de koffiepauze niet omzetten in meer gevaar. De thuisploeg hield de contole over de wedstrijd en liet de bezoekers niet toe om te voetballen. Zelf toonde geelzwart in het aanvallend compartiment weinig meer. Een kwartier voor het einde schoot De Tant nipt naast. Tien voor minuten voor affluiten legde Meert aan van net buiten de 16, alwaar Desprets uitpakte met een goede redding. De wedstrijd liep naar zijn einde, waardoor beide ploegen berusten in het resultaat. 2’ voor definitieve eindsignaal kwam Van Der Schueren alleen voor doel. Het bezoekend sluitstuk hield met de nodige kunde een vierde doelpunt van de thuisploeg tegen.

Na een zeer sterke eerste helft houdt geelzwart verdiend de punten thuis.

Website en hosting door WAVI