fbpx

[APRILVIS] Forse investeringen in het B-terrein

We hebben onze aprilvissen nog nooit moeten duiden, maar merkten dit jaar op onze Facebookpagina dat onze humor gevoelig lag. Daarom weerleggen we even waarom onderstaande niet kon kloppen:

  • Ons B-terrein is zeker niet even kwalitatief als het kunstgrasveld, maar wel verre van ondermaats. Minder dan twee jaar geleden investeerden we €6000 in het herleggen van het terrein.
  • De gemeente is over het algemeen een goede partner, maar €50.000 schenken aan één vereniging, dat zien we ze niet meteen doen, en dat kunnen we ze ook niet kwalijk nemen.
  • De noodlening van de Vlaamse Overheid kan niet gebruikt worden in dit geval, ze dient om verenigingen te helpen hun vaste kosten te helpen overbruggen indien die te groot zijn. Hierbij wordt niet gemikt naar ons formaat, maar wel naar bijvoorbeeld een eersteklasser met eigen stadion, of een professionele basketclub met eigen infrastructuur. Deze lening kan niet gebruikt worden om los van Corona bestaande infrastructuur te opwaarderen.
  • Op 12 juli begint het bouwverlof normaalgesproken, dus het zou allicht niet evident zijn om dan met de heraanleg te beginnen.

Dat betekent niet dat onze focus als club niet blijft liggen op onze jeugdopleiding: daar blijven we systematisch in investeren, ook qua infrastructuur. Het is niet de eerste keer dat we op 1 april vooral even hardop dromen, maar dergelijke investering is eenvoudigweg financieel onmogelijk.

 

-----------------------------------------------------------

 

 

Donderdag 01/04/2021

E.Houtem zet een volgende stap in het versterken van onze jeugdopleiding. Door de grote toestroom van leden en de ondermaatse kwaliteit van ons B-terrein, hebben we ons tijdens de Corona-pauze volop ingespannen om het jeugdvoetbal naar een hoger niveau te kunnen tillen.

We hebben de afgelopen maanden bij diverse overheden gehengeld naar extra coronasteun en niet zonder suces. Vooral de gemeente heeft een enorme bijdrage geleverd door ons €50.000 te schenken, en dit bovenop de andere Corona-subsidie die ook andere verenigingen kregen. Daar bovenop kunnen we gebruik maken van de Corona-Noodlening van de Vlaamse Overheid, waarbij we nog €75.000 extra lenen aan 1% rente. Hiermee kunnen we een jeugdterrein aanleggen in kunstgras, geschikt voor trainingen en wedstrijden tot en met U13. Op de andere helft van het B-terrein wordt een even groot terrein aangelegd in het bestaande natuurgras, waarbij we uiteraard hopen op termijn eveneens naar kunstgras te kunnen overschakelen.

De werken gaan, als corona het toelaat, reeds aanvangen op 12 juli zodat het terrein klaar is tegen het begin van het volgende jeugdseizoen. Door de aanleg zal het B-terrein in het begin van de voorbereiding slechts voor de helft toegankelijk zijn, wat de werking niet in het gedrang zal brengen.

In volgende afbeelding zie je een schets van het resultaat. Het terrein aan straatzijde wordt kunstgras, het linkse terrein blijft dus natuurgras. Aan de straatzijde kan later eventueel nog worden voorzien in een aantal bijkomende parkeerplaatsen.

kunstgras b terrein

Website en hosting door WAVI