fbpx

[APRILVIS] E.Houtem versterkt het 1e Elftal!

Woensdag 1 april 2020

De promotie naar 2e Provinciale komt een paar weken eerder dan gehoopt, dus mogen we ook een paar weken eerder bijzonder nieuws bekend maken! We hebben immers een niet onbekende nieuwe speler die de ploeg komt versterken. Wat een paar jaar geleden als grap begon is nu werkelijkheid geworden, maar in tweede provinciale zitten was een absolute must. We heten Hannes Van Der Bruggen van harte welkom!

Afscheid bij De Kerels

Hoewel het seizoen er in de Jupiler Pro League nog niet op zit mag het nieuws wel al bekend worden. Van Der Bruggen kiest ervoor het hoogste niveau te verlaten om zo weer verder te kunnen werken aan een leven na voetbal. Studeren en een profcarriere, dat is immers moeilijk te combineren. Hannes wil zich daar nu volledig op toeleggen en bijgevolg stoppen als profvoetballer. Dat betekent echter niet dat hij het voetbal helemaal vaarwel wil zeggen en zo werd een grapje realiteit: hij vervoegt geelzwart!

Bij KV Kortrijk hebben ze begrip voor deze beslissing. Zijn contract liep nog tot eind volgend seizoen, maar de club laat hem toch gaan. Dat wij een netwerkclub van KV Kortrijk zijn heeft hier ongetwijfeld ook een rol in gespeeld. We bedanken KV van ganser harte, en zij danken Hannes ook op hun website:

Hoe het allemaal begon...

DSC 0576

Hannes was een paar jaar geleden al te gast op ons jeugdtornooi voor de bekeruitreiking, toen nog als speler van KAA Gent. Hij nam uitgebreid de tijd om jeugdspelers te plezieren die naar een handtekening visten, en een babbeltje links en rechts te doen. En dan weet je natuurlijk welke evidente opmerking er komt aan de toog: "Ah maar ge moogt hier ook komen voetballen zenne!". Zijn ludiek antwoord "Wie weet later!" is nu een feit.

Oh, en waarom E.Houtem? Van Der Bruggen is afkomstig van Burst en verkoos dus in de buurt te blijven. Uiteraard komt KFCO Burst, waar het voor hem allemaal startte, dan eerst in beeld, maar onze partnerrelatie met KV Kortrijk heeft vermoedelijk de doorslag gegeven om toch voor E.Houtem te kiezen.

Je vindt trouwens alles over de KVK Netwerkclubs op http://jeugd.kvk.be/nl/evolution-center/kvk-netwerkclubs

 

Welkom, Hannes!

Website en hosting door WAVI