Parkeren bij ons 34e jeugdtornooi

Sinds het begin van de voorbereiding is onze parking druk bezet. Ook op ons 34e jeugdtornooi komend weekend zal parkeren niet evident zijn. Daarom geven we graag even de alternatieve parkeermogelijkheden mee. Onze eigen parking heeft 77 plaatsen die als eerste kunnen gebruikt worden. Hou er wel rekening mee dat een groot deel hiervan ingenomen zal zijn door onze eigen medewerkers. Ook de parking van Zaal Sint-Michaël, rond het grote rode gebouw naast onze parking kan gebruikt worden, maar deze telt slechts 35 plaatsen.

Eens deze twee parkings vol zijn is er parkeergelegenheid op Parking Hofkouter (ingang via Hofkouter, vlakbij kruispunt met Eiland), en daar bovenop wordt voor komend weekend de voormalige parking van Livinus (ingang ter hoogte van Polbroek 62) ter beschikking gesteld. Aan de supporters komende van Zottegem raden we parking Livinus aan, gezien het feit dat de weg vanaf daar tot het Marktplein onderbroken is. Wagens die toch naar het Marktplein willen moeten door de Kloosterstraat, waar aan de kant van het Marktplein over een lengte van 80 meter geen wagens kunnen kruisen. Vanaf Parking Livinus is het 750 meter wandelen tot aan de ingang van onze terreinen. Parking Hofkouter ligt op 550 meter wandelafstand en wordt aanbevolen voor al wie vanuit de andere richtingen komt. Op het Marktplein is slechts een héél beperkt aantal plaatsen voor kortparkeerders, niet aan te raden voor bezoekers aan ons tornooi.

Parkeren in de Kloosterstraat is ten strengste verboden! De politiediensten zullen hier nauwlettend op toezien. 

We begrijpen dat deze situatie niet erg evident is, maar gezien de grote impact van de werken op het Marktplein is dit de beste oplossing om een verkeersinfarct in de Kloosterstraat te vermijden zodat de toengang voor hulpdiensten ten allen tijde gevrijwaard blijft (niet onbelangrijk aangezien onze overburen een rust- en verzorgingstehuis zijn). Aan wie tot onze parking komt vragen we ook respect voor de wijk waarin we liggen: in deze woonwijk wonen overwegend jonge gezinnen, waarvan velen met kinderen. De snelheidslimiet ligt in de volledige straat op 30km/u, we vragen u graag met aandrang om deze in acht te nemen.

Kort samengevat:

  • Parking VC E.Houtem: Naast de kantine gelegen (77 plaatsen)
  • Parking Zaal Sint-Michaël: Kloosterstraat 12, naast onze parking (35 plaatsen)
  • Parking Hofkouter: GPS op Hofkouter, kruispunt met Eiland te Sint-Lievens-Houtem (148 plaatsen)
    • Te voetlangs Hofkouter > Eiland > Marktplein > Kloosterstraat
    Parking Livinus: GPS op Polbroek 62 te Sint-Lievens-Houtem (50 plaatsen)
    • Te voet langs Polbroek > Aalmoezenie > Kloosterstraat OF door het wandelpad naast Polbroek 31

Onderstaand kaartje toont de wandelroute tot aan het terrein:

parking vceh werken