3D: Via moeilijke zege naar 9 op 9                                     

VC HERZELE-RESSEGEM – E.HOUTEM: 1-2

Een negen op negen moest voor E.Houtem zeker tot de mogelijkheden behoren. Herzele-Ressegem stond namelijk puntenloos aan de staart van de rangschikking terwijl Eendracht op kop stond. Laat dat nu echter net het gevaar zijn, want een tegenstrever onderschatten kan tot puntenverlies leiden. Dat was wat bijna ook gebeurde, maar deze keer had geelzwart het geluk aan zijn kant.

Hadden de spelers de inspanning op de mosselsouper de avond voordien goed verteerd en kwamen ze fris en monter aan de start? Dat was de vraag die op ieders lippen brandde. Het antwoord kwam er al na 5’. De Vleeschauwer kopte een hoekschop van Van Impe staalhard tegen de onderkant van de deklat. Het was zeer moeilijk uit te maken of de bal al dan niet de doellijn had overschreden en dus liet de scheids verder spelen. Na de verschroeiende start verdween de fut wat uit de wedstrijd. Het duurde tot de 27’ vooraleer er nog eens voor gevaar werd gezorgd. Het was thuisspeler en ex-Eendrachtaanvaller Van De Velde die in een tijd nipt naast schoot. Op het halfuur ging dezelfde aanvaller de linkerflank af. Jany legde terug op De Meu die goed inschoot maar een uitstekende doelman Doda op zijn weg vond.

De Eendrachtspelers kwamen na de pauze gelukkig iets scherper uit de kleedkamer. Zo werd een inworp van Beirens doorgekopt tot bij Van Impe. Niels drukte goed af maar doelman Martens redde de meubels voor Ressegem. In de 57’ stond de 0-1 op het bord. Van Steenbrugghe schilderde een hoekschop op het hoofd van Beirens en deze keer had Martens geen verhaal tegen de buffelstoot van Joppe. Lang kon Eendracht niet genieten van de voorsprongstreffer. Na een misverstand tussen De Moor en doelman Doda kon Van De Velde met de bal aan de haal gaan en hem in het lege doel deponeren, 1-1. Nadat Hooge in de 24’ vanop afstand net naast had geschoten klom geelzwart 10’ later weer op voorsprong. Beirens bediende Van Steenbrugghe die perfect afwerkte. De thuisploeg kon niet echt een vuist meer maken en het waren de bezoekers die nog het gevaarlijkst uit de hoek kwamen. Op aangeven van Hooge schoot Beirens in één tijd in de armen van doelman Martens.

Na een al bij al zwakke prestatie slaagt geelzwart er toch in om drie punten uit de brand te slepen en zo met een 9 op 9 een perfect parcours af te leggen.   

 

Website en hosting door WAVI