fbpx

3D: Verdienstelijke bezoekers trekken aan het kortste eind

 E.HOUTEM – KERKSKEN : 4-3

E.Houtem had tegen Kerksken iets goed te maken na het pijnlijke verlies uit de heenronde. Het te gemakkelijk opnemen deed geelzwart beter niet want de voorlaatste uit de rangschikking won vorige week onverwacht van Zandbergen en zat dus in een positieve flow. Daarenboven miste de thuisploeg met De Buyst, Van Impe, Beirens en De Schrijver maar liefst vier basisspelers.

Het waren de bezoekers die het best aan de wedstrijd begonnen. Doelwachter Doda haalde een vrije trap van Steens van onder de dwarsligger. In de 13’ stond de voorsprong voor Kerksken ei zo na op het bord. Goubert kopte een verre inworp van De Gelas achterwaarts richting doel. Het leer belandde ei zo na in de kruising, maar Doda pakte uit met een kattensprong en hield de 0-0 op het bord. Enkele minuten later liep Brijs zijn rechtstreekse tegenstrever Michiels eraf. De aanvaller verscheen vanuit een scherpe hoek alleen voor doel, maar het Houtemse sluitstuk bracht alweer prachting redding. Halfweg de eerste helft stond Kerksken wel verdiend op voorsprong. Van Der Berghe krulde een vrije trap richting de doelman, alwaar Doda te laat kwam, 0-1. Tot op dat moment had de thuisploeg nog geen enkele bal tussen de palen gekregen. Op het half uur moest de Moye voor de eerste keer aan het werk op een vrijschop van Van Steenbrugghe. Nauwelijks 30’ seconden later stond de 1-1 op het bord. Hooghe vond na een knappe actie De Vos op de linkerflank. Gianni zette goed voor alwaar Hoogherwerf de 1-1 in doel devieerde. 1’ later werd Van Der Schueren door de buitenspelval geloodst. Arno kwam alleen doel maar trapte onbegrijpelijk naast. Het was nu toch al de thuisploeg wat de klok sloeg. Brewaeys vond het hoofd van Hooge die hard op doel kopte. De Moye pakte uit met een knappe redding. Nauwelijks enkele seconden later was het bezoekend sluitstuk voor de tweede keer geklopt. Schotte zette de actie op en trapte richting doel. De Moye pareerde het gevaar, maar op de rebound van Hooge was de doelman kansloos. 1’ voor de koffiepauze stond de 3-1 op het bord. Van Der Schueren ving een afvallende bal op, kapte vervolgens zijn mannetje uit en legde uiteindelijk het leer prachtig binnen.

Eendracht ging de pauze verder op zijn elan. Van Steenbrugghe legde achteruit op Hooge. Diens plaatsbal belandde op de bovenkant van de lat. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. De Gelas zette goed voor richting strafschopstip, alwaar Goubert de bal enig knap in één tijd op de slot nam, 3-2. Aan de overzijde werd Hooge getorpedeerd net op de rand van de zestien. Het was een randgeval, maar de uitstekend leidende scheidsrechter Baudart, die het zonder lijnrechters moest stellen, wees logischerwijze naar de stip. Van Steenbrugghe zette, zei het in twee tijden, de elfmeter om. De bezoekers waren nog niet uit het veld geslagen. Hoogherwerf maakte een domme duwfout in de Houtemse zestien meter. De terechte strafschop werd door Van Den Berghe feilloos binnen geschoten. Kerksken ging op zoek naar de gelijkmaker en de thuisploeg kwam er enkel uit op de counter. Zo schoot Van Steenbrugghe een kwartier voor het einde nipt over. Aan de overzijde neutraliseerde Doda een vrije trap van Van Den Berghe. De rebound viel in de voeten van Heymans die onbegrijpelijk de 4-4 miste. 1’later kreeg Steens dan weer alle vrijheid, maar ook deze bezoekende aanvaller trapte de wenkende gelijkmaker naast. Met veel bibberen en beven hield de thuisploeg uiteindelijk stand en kon ze de thuissupporters een 4-3 overwinning schenken.

Website en hosting door WAVI