3D: Verdiende uitzege levert tweede plaats op

MERE – E.HOUTEM: 1-5

Met Mere en E.Houtem stonden de nummers twee en drie van de rangschikking tegenover elkaar. De inzet was dus de tweede stek, in het zog van ongenaakbaar leider Denderleeuw. Mere telde een punt meer dan Eendracht en genoot van het thuisvoordeel, waardoor het op papier als favoriet van start ging. Op het veld draaide het wel helemaal anders uit.

Voor aanvang van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de woensdag overleden Robert De Beer, sinds jaren lid van de Raad van Bestuur van geelzwart en vooral harde werker achter de schermen. Langs deze weg: Robert, bedankt voor alles!

Voor wat de partij zelf betrof nam Eendracht van in de beginfase het heft in handen. Nadat een schot van Hooge in de 2’ werd afgeblokt schoot Hoogerwerf na een mooie cross van Van Steenbrugghe over. De bezoekers claimden het meeste balbezit en konden nog eens dreigen via Van Steenbrugghe. Pas in de 11’ kon de thuisploeg voor het eerste gevaar zorgen. De Wilder kopte van dichtbij naast. Aan de overzijde zette geelzwart een mooie aanval op. Na een aantal tussenstations kwam de bal bij de mee opgerukte Lievens terecht. Joren bediende Hooge die in een tijd uithaalde. Doelman De Mey ging goed naar de hoek en bracht zodoende redding. Dit deed hij iets later opnieuw, op een uithaal van Van Steenbrugghe deze keer. In de 28’ ging de bal op de stip na duidelijk handspel van thuisverdediger Shema. Van Steenbrugghe kweet zich van zijn taak en schoot de 0-1 in de benedenhoek. Eendracht bleef op hoog niveau presteren en zette Mere geregeld onder druk. Gelukkig voor roodzwart kon het rekenen op een uitstekend sluitstuk. Doelman De Mey onderscheidde zich tot tweemaal toe op pogingen van Van Der Schueren en Hoogerwerf. In de 35’ rechtte Mere voor het eerst echt de rug en het was meteen ook raak. Deneve ging de flank af en zette scherp voor naar Van Wilder die mooi binnen tikte, 1-1. De thuisvreugde was echter van korte duur want amper 1’ na de gelijkmaker klom geelzwart weer op voorsprong. Van Der Schueren haalde verschroeiend uit en trof de onderkant van de dwarsligger. De lijnrechter gaf aan dat de bal over de lijn was gegaan en de scheids volgde hem hierin, 1-2. Eendracht bleef de sterkere ploeg maar kon de voorsprong in de eerste helft niet meer uitdiepen. Dit vooral omdat De Mey eerst een kopbal van Van Der Schueren onschadelijk maakte en daarna de alleen voor hem verschenen Hooge van een doelpunt hield.

Onmiddellijk na de herneming hadden de bezoekers moeten scoren, ware het niet dat Van Der Schueren te verrast was na een mistasten van Shema en hierdoor de open kans miste. Hierop herpakte de thuisploeg zich en werd zelfs gedurende een kwartier de betere ploeg. Ze kon echter het tijdelijke overwicht niet verzilveren. In de 65’ was de wedstrijd gespeeld. Hooge dribbelde zich vrij op het middenveld en stak gapast door naar Van Impe die goed aannam en met een gekruist schot de 1-3 voorbij De Mey in het mandje legde. Mere liet echter de moed niet zakken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. Paerewyck kwam er dicht bij maar bezoekend doelman Doda kon zijn inzenden met de vingertippen tegen de lat duwen. De opflakkering was echter van korte duur en Eendracht nam weer over. De Mey had eerst veel moeite met een verrassende verre uithaal van De Buyst, maar tegen de magistrale volley van Meert, in balbezit gekomen na een weggewerkte hoekschop, had hij geen verhaal. Wat een wereldgoal! Nadat de thuisdoelman nog maar eens redding bracht op een poging van Hooge moest hij zich in blessuretijd toch een vijfde keer omdraaien toen De Schrijver een hoekschop van Beirens binnen kopte.

Niemand stelde achteraf de bezoekende zege in vraag, in tegendeel. Eendracht won na een glansprestatie en springt hierdoor over Mere na de tweede plaats in de rangschikking.

Website en hosting door WAVI