fbpx

3D: Unieke kans op periodetitel verspeeld

DEFTINGE - E.HOUTEM : 2-2

Nu Eendracht tot op zes punten genaderd was van het ongenaakbaar gewaande St. Denderleeuw mocht het geen steken meer laten vallen wou het blijven druk zetten op de leider. Deftinge is echter een moeilijk te bekampen tegenstrever die zijn plaats in de linker kolom niet heeft gestolen. Vanaf het begin van de wedstrijd bij de pinken zijn was dus de boodschap. Jammer genoeg gebeurde dit niet.

Nochtans startte Eendracht op een bevroren en moeilijk bespeelbaar veld meteen met een kans. Het schot van Van Impe ging een metertje naast. Toen thuisspeler De Potter op rechts doorging tot aan de doellijn om dan voor te zetten moest Doda tussen komen. De bal viel voor de voeten van de volledig vrijstaande De Tant die onbesuisd over schoot. Nadat thuisdoelman Desprets een vlam van Hooge had onschadelijk gemaakt ging Deftinge in de tegenaanval. In de 8’ zette De Tant zich door op links. Hij legde achteruit naar Fayot die op de paal schoot. De Roeck was er echter als de kippen bij om de rebound binnen te duwen en zo de thuisploeg op voorsprong te zetten. In de 23’ kwam geelzwart bijna langszij. Een goed aangesneden vrije trap van Van Steenbrugghe werd door De Vleeschauwer ingekopt maar doelman Desprets kon met een snelle reflex op de lijn redding brengen. 4’ later was de gelijkmaker toch een feit toen Van Steenbrugghe de linkerflank oprolde, zijn laatste bewaker uitkapte en mooi in de verste hoek besloot. Eendracht trok het laken naar zich toe en zette Deftinge onder druk. Verder dan een hard schot van Van Steenbrugghe waarop Desprets redding bracht kwam het echter niet. In de 40’ trok de thuisploeg in de tegenaanval. Na geklungel in de bezoekende defensie werd De Potter alleen voor doel afgezonderd. De aanvaller omspeelde doelman Doda en schoot beheerst de 2-1 ruststand tegen de netten.

In de tweede helft ging geelzwart onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker. De Vleeschauwer kwam centimeters te kort om een voorzet van Hooge binnen te duwen. Michiels kopte dan weer nipt naast. Deftinge verdedigde zich met hand en tand en liet Eendracht niet toe om zijn geliefde spel te ontwikkelen. In de 71’ lukte het dan uiteindelijk toch. Een schot van Van Der Schueren ketste af op een thuisverdediger en kwam in de voeten van Schotte terecht. Laurens twijfelde niet en schoot de verdiende 2-2 binnen. Geelzwart voelde dat er meer in zat en ging nog meer druk ontwikkelen. Van Steenbrugghe ging de linkerflank af alvorens terug te leggen op Hooge. Sebbe haalde uit, maar zijn mooie schuiver werd al even mooi door Desprets gekeerd. 5’ voor affluiten zette De Buyst zich nog eens door. Hij speelde terug op Hooge die in een tijd afdrukte. Weer redde Desprets de meubelen voor de thuisploeg. In de rebound wierp het sluitstuk zich nog eens voor het schot van Van Steenbrugghe. Scoren zat er niet meer in voor geelzwart dat door dit gelijkspel een unieke kans op het behalen van de periodetitel aan zijn neus ziet voorbij gaan. Hofstade speelde dan wel gelijk, maar Denderleeuw won wel en springt terug over Eendracht naar de tweede plaats in de periode. Volgende week bekampen beide ploegen elkaar, waardoor één van beiden hoe dan ook de periodetitel neemt.

Website en hosting door WAVI