fbpx

3D: Titel ineens ver weg

E.HOUTEM - BAARDEGEM : 2-2

Na de moeizame en felbevochten zege op Haaltert stond E.Houtem voor een op papier iets gemakkelijker opdracht. De werkelijkheid was echter anders want tegenstrever Baardegem, dat fel onder zijn waarde gerangschikt stond, had nog punten nodig om het behoud te verzekeren. Het zou bijgevolg alles op alles zetten om de redding op het veld van geelzwart te verwezenlijken. En dat lukte jammer genoeg ook.

Geelzwart nam de beste start. In de derde minuut liep Van Der Schueren slim richting doel. De aanvaller kwam helaas nipt te kort om te besluiten. De rebound viel voor de voeten van Schotte die hoog over trapte. Het waren echter de bezoekers die op voorsprong kwamen. Doda bokste een vrije trap van Heyman in de voeten van De Valck die met een gelukje de bal over de lijn kreeg. Eendracht had vrij snel een antwoord klaar. Hoogerwerf kapte zich goed vrij maar vuurde enkele meters naast de kooi van Matthijs. De leider nam het heft in handen. Tot uitgespeelde kansen kwam het echter niet in de eerste 20’ minuten van de partij. Op het half uur pakte Matthijs uit met een goede redding op een kopbal van De Rouck. Enkele tellen later had diezelfde doelwachter een antwoord op een vlug schot van Hoogerwerf. Het was echter uitstel van executie. Een goede voorzet van Schotte werd door Fieremans met de hand beroerd. Een logische strafschop was het gevolg. Van Der Schueren tapte de elfmeter met een gelukje tegen de touwen, 1-1. Eendracht was nu echt op dreef. Schotte behield het overzicht en legde terug op aanvoerder Hooge. Matthijs pakte op de doellijn uit met een knappe beenveeg op de lage schuiver van Sebbe. Eendracht rook bloed en ging voluit voor de voorsprong. Schotte werd door de buitenspelval geloodst en kwam oog in oog met het bezoekende sluitstuk. Laurens twijfelde iets te lang waardoor Heyman het schot nog kon afblokken. In de blessuretijd van de eerste helft kwam Eendracht dan toch op voorsprong. Een schot van De Rouck belandde via een paar bezoekende benen in de voeten van Schotte. De man in vorm schoot overhoeks de 2-1 binnen.

Eendracht begon sterk aan de tweede helft. Reeds in de 46’ redde doelman Matthijs nog maar eens de meubelen voor de bezoekers door een lage en harde schuiver van Hooge, op aangeven van Van Der Schueren, uit zijn kooi te ronselen. 6’ later stak de thuisploeg weer een mooie aanval in elkaar. Hoogerwerf verlegde het spel naar de rechterflank alwaar Schotte in één tijd voorzette richting Van Der Schueren. De inzet van de centrumspits ging nipt naast. 1’ later schoot diezelfde aanvaller in de draai op de paal. Het bleef echter opletten geblazen voor de tegenaanval. Een raket van Fieremans werd door Doda uit de winkelhaak gehaald. In het laatste deel van de wedstrijd had Eendracht het wat moeilijker om zijn wil op te leggen. Baardegem was echter niet bij machte om gevaar te creëren. Toch kwamen de bezoekers langszij en dit geheel tegen het spel in. Fieremans kreeg via een hoekschop de bal op de rand van de 16’ en trapte in één tijd de 2-2 binnen. Een zware domper voor de thuisploeg die de titeldroom zag uit elkaar spatten. Eendracht probeerde nog de bakens te verzetten, maar de bezoekers kropen achter de bal en kozen voor een verdedigende stelling. Baardegem had nog de 3 punten kunnen claimen. Heyman kon op de counter alleen naar doel, maar trapte overhaast en onbenullig naast. Eendracht verliest 2 dure punten en is hierdoor ook zijn leidersplaats kwijt. Het worden nog twee spannende weken voor geelzwart. De moed niet verliezen en zes op zes halen is de boodschap. Wij hebben het heft niet meer zelf in handen, maar in het voetbal wet je maar nooit. Zolang er leven is, is er hoop!

Website en hosting door WAVI