fbpx

3D: Thuisploeg maakt favorietenrol waar

E.HOUTEM – HAALTERT : 5-0

Met Haaltert kreeg Eendracht een op papier haalbare tegenstrever over de vloer. Toch zou het geconcentreerd aan de wedstrijd moeten beginnen wou het niet afgaan zoals op Kerksken. Puntenverlies kon geelzwart zich alleszins niet veroorloven met het oog op een top vijf plaats, en dat deed het ook niet.

Het was namelijk de thuisploeg die de eerste dreiging realiseerde. Een schot van Lievens werd afgeblokt door de thuisverdediging, waarna de bal in de buurt van Van Steenbrugghe belandde. Diens omhaal ging een meter of twee over de kooi. De thuisploeg was dominant en kwam op het kwartier verdiend op voorsprong. Van Impe vond Meert op de linkerflank. Yannick leverde een haarscherpe voorzet af richting tweede paal, alwaar de goede inlopende Van Der Schueren de netten liet trillen 1-0. 7’ later stond de dubbele voorsprong op het bord. Meert speelde perfect in tot bij Van Der Schueren, die vervolgens op de rand van de 16 de bal perfect controleerde en doortikte tot bij Van Impe. Niels kapte zich vrij en legde vervolgens niet egoïstisch af naar de volledig vrijstaande van Steenbrugghe. De Houtemse topschutter liet met een gekruiste plaatsbal het bezoekende sluitstuk geen schijn van een kans, 2-0. 5’ later zette Van Impe goed druk op de bezoekende verdediging. De middenvelder veroverde de bal, maar trapte een meter naast. Het was al geelzwart wat de klok slog. Van Steenbrugge slalomde door de bezoekende defensie, maar vond Mallefroy op zijn weg. De rebound van Meert ging nipt over. Op het halfuur stond het dan toch 3-0. Van Steenbrugghe lanceerde op meesterlijke wijze vanop 30 meter de inlopende Hooghe. Sebbe verschalkte het bezoekend sluitstuk met een meesterlijke lob en kon simpel de 3-0 binnen koppen. Een zeer dominante thuisploeg combineerde naar hartelust. Na samenspel tussen Van Impe en Van Steenbrugghe belandde het leer bij de oprukkende flankverdedigiger De Buyst. De aanvoerder leverde een perfecte voorzet af richting tweede paal, waar Van Der Schueren te verrast was om af te ronden. Via het been van de aanvaller ging de poging over.

Ondanks de 3-0 achterstand kwamen de bezoekers gemotiveerd uit de kleedkamer. Diaz werd alleen voor doel afgezonderd, maar trapte nipt naast. Het doelpunt viel echter onmiddellijk aan de overkant. Hooghe vond het hoofd van Van Der Schueren, die met zijn tweede van de dag de 4-0 binnen kopte. Op het uur stond ei zo na de forfaitscore op het bord. Een hoekschop van Van Der Schueren viel na geharrewar voor de voeten van Van Impe die pardoes op Mallefroy besloot. In de 65’ verscheen De Vlieger voor de bezoekers alleen voor Doda. Het Houtemse sluitstuk hield het hoofd koel en pareerde het gevaar. 20’ voor einde kapte Hooge zich goed vrij. Na een 1-2 met Cackebeke kwam Sebbe alleen voor doel. Mallefroy redde met een ultieme reflex de meubelen voor de bezoekers. 17’ voor het einde legde Hooge nogmaals aan. Alweer bracht het bezoekend sluitstuk redding, maar de rebound viel voor de voeten van de ingevallen Cackebeke. De spits moest te ver uitwijken en trapte nipt naast. Het vijfde doelpunt viel dan toch tien minuten voor affluiten. Hooge werd alleen voor doel afgezonderd. De middenvelder passeerde het bezoekend sluitstuk en tikte eenvoudig de 5-0 binnen. In de slotfase van de wedstrijd kregen de bezoekers nog een kansje op de eerredder. Op een inzenden van De Vlieger trapte Diaz via de tenen van Schoenmaekers naast.

Na een zeer sterke eerste helft had de thuisploeg al de schaapjes op het droge. Na de koffiepauze controleerde geelzwart de partij en kon het nog twee maal toeslaan. De score kon veel verder opgelopen zijn, maar uiteindelijk stuurt E.Houtem Haaltert terug naar huis met een 5-0 score.

Website en hosting door WAVI