fbpx

3D: Stuntzege houdt geelzwart in pole position

NEDERHASSELT - E.HOUTEM : 0-3

Dat Nederhasselt een ijzersterke thuisreputatie geniet is overduidelijk. St.Denderleeuw werd met forfaitcijfers huiswaarts gestuurd, Hofstade ging met 4-0 onderuit en Mere slikte een 4-2 nederlaag. Eendracht wist dus waar het voor stond. Jammer genoeg moest het bovendien nog maar eens een resem basispionnen missen waardoor het voor een quasi onmogelijke opdracht stond. Toch zorgde geelzwart voor een stunt van formaat en blijft het in pole position liggen voor de titel.

Voor Van Steenbrugghe zit het seizoen erop. Ook De Vleeschauwer en Lievens staan nog steeds geblesseerd aan de kant. Beirens en De Rouck trainden deze week wel mee, maar de wedstrijd kwam voor beiden net iets te vroeg.  Tot overmaat van ramp moesten zowel Hooge als Hoogerwerf geelgeschorst vanaf de zijlijn toekijken. Gelukkig beschikt Eendracht over een brede, jonge en kwaliteitsvolle kern en doen de doublures het uitstekend.

Door al die afwezigen nam Nederhasselt in de beginfaze het heft in handen. Een afvallende bal werd door Van Der Linden nipt naast getrapt. Enkele minuten later verlengde Pardon een verre uittrap van doelman Van Londersele centimeters naast. Eendracht was niet aangedaan door de felle start van de bezoekers. Zo kwam Schotte nipt te kort om een voorzet van De Buyst te verlengen. Alhoewel de leidersploeg het spel al bij al onderging kwam ze wel op voorsprong. Rebai stak de bal gepast door op de linkerflank richting de goed lopende Van Der Schueren. De Houtemse topschutter speelde onmiddellijk door op Van Impe, die met een mooie lobbal de thuisportier kansloos liet, 0-1. Nauwelijks 1’ later kreeg Rebai alle vrijheid, maar de snelle flankspeler trapte nipt naast. Aan de overzijde pakte Doda uit met een goede redding op een poging van Torrekens. De thuisploeg was over het algemeen gezien de betere ploeg en duwde Eendracht achteruit. De troepen van coach Poep speelden echter zeer goed georganiseerd en vingen de aanvallen eenvoudig op. Een kopbal Van Geeroms was een zeldzame waarschuwing. Terwijl Nederhasselt de gelijkmaker zocht kreeg het het deksel op de neus. Rebai werd randje buitenspel gelanceerd op de rechterflank. Alexander hield het overzicht en bediende topschutter Van Der Schueren die in één tijd wonderwel de 0-2 binnen schoot.

Geelzwart startte met vertrouwen aan de tweede helft. De Buyst zette goed voor richting Van Der Der Schueren. Doelwachter Van Londerseele pakte uit met een knappe redding en hield zo de 0-3 uit het doel. Het spel verwaterde en beide ploegen grossierden in veel slechte passen in de aanvangsfase van de tweede helft. Dat was in het voordeel van de leider die zijn momenten kon uitkiezen. Dat geschiedde ook zo in de 62’. Meert kapte zich vrij en speelde de bal door richting Van Der Schueren. Arno legde perfect af richting Schotte, die eenvoudig de 0-3 binnenschoot. Aan de overzijde moest portier Doda alles uit de kast halen om een schot van Broquet te pareren. 10’ voor het eindsignaal schilderde Broquet een hoekschop op het hoofd van de ingevallen Peeters, die nipt over kopte. 2’ later pakte Doda uit met een knappe redding op een schot van Pardon. Eendracht was zege zeker en dat zorgde voor venijnigheid bij de thuisploeg. Pardon trapte na op Meert en Van De Velde trapte onbesuisd langs achteren Van Impe omver. Enkel die laatste werd met een gele kaart bedacht, terwijl beide spelers rood hadden kunnen krijgen. Eendracht hield de gelederen verder goed gesloten en kwam nooit meer in gevaar. Via een sterke collectieve prestatie doet het wat niemand anders uit de top vijf al heeft kunnen doen, namelijk winnen op het veld van Nederhasselt. De bezoekers lijken dan ook uitgeschakeld voor de titel en toonden zich klein in de nederlaag.  Een duidelijke spuw van de trainer van de thuisploeg in het aangezicht van aanvoerder De Buyst was hier het bewijs van.  Geelzwart pakt op vijf speeldagen van het einde uit met duidelijke statement, waardoor het zich niet meer kan wegsteken voor de race naar de titel, alhoewel het parcours nog lang is en bezaaid ligt met valkuilen. Het is gewoon een kwestie van het hoofd koel te houden daar niet in te trappen.

Website en hosting door WAVI