fbpx

3D: Spectaculaire derbyzege na ongelooflijke comeback

E.HOUTEM – HERZELE-RESSEGEM : 5-4

De derby tegen Herzele was voor E.Houtem de ideale gelegenheid om de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie te organiseren en alle sponsors, supporters en sympathisanten voor een natje en een droogje uit te nodigen. Met de muzikale omkadering van d’Amuzeleute was de ambiance verzekerd. Een thuisoverwinning zou de kers op de taart zijn. Toch kon geelzwart maar beter opletten, want in de heenronde werd maar met veel moeite en geluk van de buren gewonnen. Ook nu was dit het geval.

Eendracht begon sterk aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het ei zo na raak voor de thuisploeg. De goed lopende De Buyst lanceerde een gemeten voorzet richting het hoofd Van Der Schueren, die nipt te kort kwam om binnen te koppen. Nauwelijks enkele tellen later vond Hooghe met een verre voorzet Van Steenbrugghe. Jens krulde de bal naar de verste hoek, maar doelman Lievens pakte uit met een knappe redding. En toen keerde het tij voor de thuisploeg. In nauwelijks 6 minuten liepen de bezoekers uit naar een 0-3 voorsprong. Eerst verkeek Doda zich op een slap schot van Verliefde. Nauwelijks twee minuten later ging het Houtemse sluitstuk weer zwaar in de fout door een simpele botsbal door de de handen te laten glippen. Van De Velde profiteerde optimaal. In de18’ werd het uiteindelijk 0-3 toen Taont prachtig een afvallende bal tegen de touwen schoot. Eendracht lag even in de touwen, maar herstelde zich relatief snel. Op het half uur stak Meert namelijk de bal goed door richting Van Steenbrugghe. De flankspeler ontdeed zich simpel van zijn bewaker en bediende vervolgens Hooghe die de 1-3 binnen legde. Geelzwart had bloed geroken en ging op zoek naar de aansluitingstreffer. 1’ na de 1-3 schoot Schotte de 2-3 voorlangs. 8’ voor de pauze knutselde Eendracht een mooie aanval in elkaar. Na een combinatie tussen Van Steenbrugghe en Beirens kwam het leer in de voeten van Schotte terecht. Laurens legde gepast af richting Hooghe, die in één tijd via de vingertoppen van Lievens nipt naast besloot. Op de daaropvolgende hoekschop was het bezoekende sluitstuk wel geklopt op een staalharde kopbal van Michiels. Vandesande kon de bal echter net voor de lijn wegwerkte. 3’ voor rusten gebeurde dan toch het onverwachte. Schotte zette de actie in op de rechterflank en bediende Beirens die in de draai de aansluitingstreffer binnen schoot. Nauwelijks één minuut later was de ongelooflijke comeback een feit. Hooghe lanceerde Schotte richting doel. De flankspeler bleef kalm en schoot de verdiende gelijkmaker binnen. 3-3 na nauwelijks 45 minuten voetbal.

Na de pauze kwam de eerste dreiging van de thuisploeg. Van Steenbrugghe trapte in de draai enkele meters over. Eendracht nam het initiatief en was ook baas in de aanvangsfase van de tweede helft. Zo kwam Van Der Schueren centimeters te kort om een goede voorzet van De Buyst raak te koppen. In de 61’ ging dan weer een poging van Van Steenbrugghe een metertje naast. De thuisploeg kreeg een kwartier voor het einde een koude douche. Taont bediende Diependaele die de 3-4 binnen schoot. Eendracht was deze keer nauwelijks aangeslagen en ging onmiddellijk op zoek naar de gelijkmaker en meer. Amper een minuut na de bezoekende treffer stonden de bordjes alweer in evenwicht toen Van Steenbrugghe een vrijschop tegen de touwen schilderde. Het ging opeens heel snel, want ook de bezoekers kregen een ultieme mogelijkheid op een vijfde doelpunt. Diependaele werd goed aangespeeld vanop de flank, maar trapte onbesuisd naast. Aan de overzijde realiseerde Eendracht dan toch de verdiende voorsprong. De onvermoeibare aanvoeder De Buyst ging nogmaals de flank af en zette scherp voor. Via het been van een bezoekende verdediger viel de bal voor de voeten van Beirens, die beheerst de 5-4 binnen legde. In de absolute slotfase werden de bezoekers nog herleid tot 9 eenheden. Van De Velde kreeg terecht rood voor dom natrappen. De ingevallen Lievens ging er zich met moeien en pakte ook nog een rood karton. Na een aangenaam kijkstuk en een spectaculaire comeback sloott Eendracht zijn eerste thuismatch van het seizoen goed af met een fenomenale 5-4 overwinning.

Website en hosting door WAVI