3D: Sensationele comeback levert spectaculaire zege op.

E.HOUTEM – GIJZEGEM : 6-3

Na een povere 1 op 6 moest E.Houtem in de eerste westrijd van de terugronde absoluut weer met de zege aanknopen om voorin te bijven meedraaien. Gemakkelijk zou dit echter niet worden want op Gijzenzele werd er maar nipt en met wat geluk gewonnen. Thuis, op kunstgras, komen echter de technische kwaliteiten naar boven en die zouden nu eenmaal hoger moeten liggen bij geelzwart.

Het waren nochtans de bezoekers die de beste start namen. Een vrije trap van Coen belandde op de onderkant van de dwarsligger. De Houtemse defensie lag te slapen, want Van Bellinghen kon volledig ongehinderd ei zo na de rebound binnen koppen. Eendracht was gewaarschuwd maar kreeg 5’ later toch het deksel op de neus. Michiels liet zich te gemakkelijk wegzetten door Van Bellinghen, die oog in oog met Doda de 0-1 binnen schoot. Geelzwart schoot ineens wakkeer. Van Der Schueren vond het hoofd van Schotte die nipt over kopte. 1’ later stak De Buyst Hooghe in het straatje. Een schuiver van Hooge ging voorlangs. Het spel ging goed op en neer. Bezoeker Coen was iets sneller op de bal dan De Buyst en trapte eveneens voorlangs. Op het half uur kwam Van Der Schueren nipt te kort om af te ronden. Eendracht legde bij momenten mooie combinaties op de mat. Na samenspel tussen Beirens, Hooghe en Schotte kon De Buyst een voorzet afleveren richting 2de paal. De bal was iets te hard waardoor Van Der Schueren het leer niet tegen de touwen kreeg. Eendracht creëerde kans na kans. Hooghe vond Schotte die in één tijd een meter naast schoot. De thuisploeg was de betere ploeg, maar liep net voor rusten op een dodelijke counter. Een verre uittrap van Vanopdenbosch werd door De Schrijver verkeerd beoordeeld. Coen kon alleen op doel afgaan en legde de 0-2 ruststand beheerst binnen.

Na een donderpreek kwam geelzwart sterk uit de kleedkamer. Een voorzet van de ingevallen Hoogerwerf werd door Van Der Schueren enig knap binnen getrapt. Eendracht zocht nu voluit de gelijkmaker. Hooghe schilderde een vrije trap op de dwarsligger. De rebound viel voor de voeten van Michiels die uitpakte met een schitterende omhaal. Maar ook nu stierf het leer op de dwarsligger. Het bezoekend sluitstuk kon uiteindelijk de bal klemmen alvorens van Van Impe voor gevaar kon zorgen. Het was echter uitstel van exectie. Nog voor het uur trapte Hooghe richting doel. Via een bezoekende voet en de paal ging de bal tegen de touwen. 1’ later had de voorsprong op het bord moeten staan, maar Van Der Schueren kwam centimeters te kort om te besluiten. In de 59’ resulteerde de Houtemse powerplay uiteindelijk toch in de verdiende voorsprong. Na slecht wegwerken van Vanopdenbosch belandde de bal in de voeten van Hoogerwerf. De flankspelers was attent en verschalkte iedereen met een prachtige lob, 3-2. Nauwelijks 1’ later was de wedstrijd gespeeld. Na een knappe aanval kreeg Van Impe als laatste station de bal in de voeten. Niels twijfelde niet en trapte de 4-2 voorbij de verbouwereerde Vanopdenbossch, die op nauwelijks een kwartier zich maar liefst vier maal mocht omdraaien. 20’ voor einde vond Van Steenbrugghe Hooge op de linkerflank. Sebbe zette goed voor richting Van Der Schueren, die zijn tweede van de namiddag nette. 10’ voor het eindsignaal topordeerde Vanopdenbossch Hooghe. Een logische rode kaart was het gevolg. De potjes begonnen over te koken bij de bezoekers en Vanopdenbossch, broer van, deelde een vuistslag uit aan Van Steenbrugghe. De goed leidende ref zag het echter niet gebeuren en kon hierdoor niet ingrijpen. Enkele minuten later profiteerde Coen van een slecht wegwerken van Doda om de 5-3 binnen te schilderen. Geelzwart kreeg veel ruimte van de moe gestreden bezoekers. Beirens lanceerde uitblinker Hooghe, die niet egoistisch de ingevallen Cackebeke de 6-3 op een schoteltje aanbood. In de ultieme slotfase kreeg ook bezoeker Audenaert zijn tweede gele kaart onder de neus geschoven, waardoor Gijzegem de wedstrijd met 9 man eindigde. Voor de pauze dachten de bezoekers hun schaapjes op het droge te hebben bij een 0-2 voorsprong. Eendracht kwam echter geprikkeld uit de kleedkamer en speelde hen na de rust op een hoopje.

Website en hosting door WAVI