3D: Ruime zege brengt geelzwart aan de leiding

E.HOUTEM – BONANZA : 3-0

Na de felbevochten driepunter van vorige week kon Eendracht de perfecte start nemen door thuis te winnen van Bonanza. De ploeg uit Lierde won vorige week eveneens haar eerste wedstrijd en was bijgevolg niet zinnens om zich zomaar te laten doen. Toch moesten de blauwwitten het meesterschap van geelzwart ondergaan.

Eendracht trok meteen ten aanval. Beirens stak door naar Hooge die in één tijd de bal voor doel bracht. Van Der Schueren kon aanleggen maar doelman Casieris lag in de goede hoek en voorkwam de vroege voorsprong. Aan de overzijde pakte Doda dan weer uit met een prachtige reflex op een rechtstreekse hoekschop van Pieters. In de aanvangsfase had de thuisploeg een duidelijk overwicht. Hooge zette scherp voor doel  richting de tweede paal. Zowel Van Der Schueren als Van Steenbrugghe kwamen nipt te kort om te besluiten. In de 11’ tikte Beirens de bal door richting de goed lopende Van Steenbrugghe. Jens verscheen alleen voor doel, alwaar Casieris met een uitstekende beenveeg het gevaar neutraliseerde. De thuisploeg zocht nu echt het openingsdoelpunt. Hooge verscheen alleen voor doel, maar zijn poging ging een metertje over. De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd en knutselden één van de mooiste aanvallen in elkaar. Op de linkerflank kon Van Lierde een perfecte voorzet afleveren op De Neyer. De bezoekende aanvaller controleerde het leer perfect met de borst en leverde een heerlijke retro af. Doelwachter Doda pakte uit met een knappe parade. Toch was en bleef geelzwart de betere ploeg. Van Steenbrugghe ontdeed zich van zijn bewaker en stak gepast door naar Van Der Schueren. Arno kwam een teen tekort om te controleren waardoor Casieris de bal rustig kon klemmen. 1’ later zette De Vos scherp voor richting Hooge. De doelwachter was geklopt op de kopbal van Hooge, maar het leer ging centimeters naast. Op het half uur kopte dezelfde Hooge volledig vrijstaand een voorzet van De Buyst in de handen van Casieris. Het venijn zat hem ei zo na in de staart. Van Lierde was de Houtemse afweergordel te snel af. Het voorzetschot werd ternauwernood door De Schrijver in hoekschop gewerkt, alvorens de aanstormende De Neyer kon profiteren.

3’ na de koffiepauze kreeg de thuisploeg een unieke mogelijkheid op het openingsdoelpunt. De Vos lanceerde Hooge die op zijn beurt gepast aflegde naar de inlopende Beirens. Joppe kapte zicht vrij, maar Casieris haalde nog maal uit met een knappe save. De rebound belandde op het hoofd van Hooge. Diens kopbal werd door de inglijdende Perreman van de lijn gehaald. In de daaropvolgende fase kreeg Meert wat ruimte. Yannick zette scherp voor richting van Steenbrugghe. Doelman Casieris was weer geklopt, maar hij werd terug gered door een uitstekende ingreep van een Lierdse verdediger. 2’ later was het eindelijk wel raak. De Buyst bracht voor richting Hooge die in één tijd de 1-0 binnenschoot. Eendracht was heer en meester en ging op zoek naar de dubbele voorsprong. Van Steenbrugge kwam er dicht bij toen hij op wandel ging in de 16m en aanlegde, maar het bezoekend sluitstuk had het laatste woord en hield de 1-0 op het bord. 1’ later trok uitblinker De Buyst op wandel. De aanvoerder vond de volledig vrijstaande Van Impe die voor een quasi leeg doel zijn inzet onbegrijpelijk nipt miste. Op het uur verdubbelde de thuisploeg dan wel oververdiend de voorsprong. Van Steenbrugge stak gepast door richting De Vos. De linkerflankverdediger vond aan de overkant Beirens, die Casieris kansloos liet, 2-0. In de 68’ kreeg Bonanza een dot van een kans. Een voorzet van De Neyer belandde voor de voeten van de verraste Van Der Biest die naast besloot. Het doelpunt viel tenslotte toch aan de overzijde. 9’ voor affluiten legde de inlopende Meert goed terug op Van Steenbrugghe. Jens vond de ingevallen Michiels die heel subtiel de 3-0 in de verste hoek schilderde. In de slotfase kon Van Lierde alleen op doel afgaan. De bezoeker vond echter een uitstekende Doda op zijn weg. Voor Eendracht dwarrelde nog een voorzet schot van Beirens op de lat.

E.Houtem wint voor een talrijk opgekomen publiek oververdiend zijn eerste thuiswedstrijd. Met een zes op zes is het uitstekend gestart aan de competitie en neemt het meteen de leiderspositie in. De ploeg kan volgende week met veel vertrouwen de derby tegen Herzele-Ressegem aanvatten.

Website en hosting door WAVI