fbpx

3D: Positief doelpuntensaldo kan eventueel een rol spelen

 E.HOUTEM - VLIERZELE : 11-0

Na een volledig uitverkochte en zeer geslaagde footlunch mochten de toeschouwers zich opmaken voor een gezellige voetbalnamiddag waarin koploper E.Houtem het opnam tegen Vlierzele. Aangezien onze buren nog maar één punt konden sprokkelen en op de laatste plaats gerangschikt stonden, zou de partij geen problemen mogen opleveren voor geelzwart. Een wedstrijd dient natuurlijk echter nog altijd eerst gespeeld te worden, maar achteraf bleek de logica toch gerespecteerd te worden.

De thuisploeg trok meteen naar voor. In de 7’ omspeelde Van Der Schueren doelman Snoeck. Alvorens de aanvaller kon besluiten kon de goed glijdende De Moor het gevaar in hoekschop pareren. Op deze hoekschop kreeg Hoogerwerf alle tijd en ruimte, maar de flankaanvaller trapte in de handen van de bezoekende doelman. Het was echter uitstel van executie, want in de 12’ klom de thuisploeg op voorsprong. De Buyst vond de vrijstaande Van Der Schueren, die het bezoekend sluitstuk met een laag schot kansloot liet. 8’ later stond de dubbele voorsprong op het bord. Van Der Schueren maakte een lange bal perfect speelbaar, ging vervolgens de lijn af en zette scherp voor richting tweede paal alwaar medetopschutter Hooge ook zijn doelpunt meepikte. Nauwelijks 1’ later waren de rollen omgedraaid. Hooge stuurde Van Der Schueren perfect in het straatje, die op zijn beurt mooi afwerkte, 3-0.  In de 29’ klom Eendracht naar een 4-0 voorsprong. Meert legde af naar De Buyst die vervolgens aan de tweede paal Hooge vond. Sebbe kon niet onderdoen voor de Houtemse topschutter en legde enig mooi zijn tweede van de dag binnen. Eendracht ging door en vlak na het half uur stond de forfaitscore op het bord. Hoogerwerf kreeg de bal op de rand van de 16 en knalde de 5-0 eenvoudig binnen.

Ook na de pauze ging geelzwart door op zijn elan. De Buyst kreeg alle ruimte net buiten de 16 en ramde het leer met een kanonskogel perfect in de winkelhaak, 6-0. Het spel van kat en muis bleef gaan. Snoeck redde zeer goed op een schuiver van Van Der Schueren. Het zevende doelpunt viel in de 58’. Van Der Schueren maakte zijn hattrick compleet door een voorzet van Meert binnen te koppen. In de 66’ zocht De Buyst zijn tweede treffer van de dag. Zijn pegel stierf echter op de kruising. 2’ later zette Hoogerwerf scherp voor richting Van Der Schueren die zo zijn vierde van de dag maakte. En het doelpuntenfestijn zette zich door. Eén minuut na de 8-0 kopte De Buyst richting doel. De bal ging niet tegen de touwen maar belandde wel voor de voeten van Van Impe die de 9-0 binnen schoot. 5’ later trok Rebai richtin doel, maar doelman Snoeck hield met een knappe redding de bal uit zijn kooi. Dat was echter uitstel van executie. In de 74’ stonden de dubbele cijfers op het bord. Van Der Schueren miste ietwat zijn inzenden, maar het leer dwarrelde toch over de lijn. Het 20ste doelpunt voor de Houtemse topschutter lag tegen de touwen. In de 89’ werd de eindstand vastgelegd. Snoeck pareerde een voorzet van Hooge. De ingevallen Schotte trapte in de rebound de 11-0 binnen.

Eendracht heeft nu alles in eigen handen. Gemakkelijk zal het niet zijn, maar als de vier resterende wedstrijden gewonnen worden is de titel een feit. Indien niet kan het grote positieve doelpuntensaldo alsnog in het voordeel van geelzwart spelen.

Website en hosting door WAVI