fbpx

3D: Overwinning op karakter

HOFSTADE - E.HOUTEM : 1-2

Na het pijnlijke gelijkspel van vorige week had E.Houtem zijn lot niet meer in eigen handen. Het moest al rekenen op puntenverlies van Denderleeuw wou het alsnog de titel binnen halen. Maar dan mocht het zelf wel geen steek meer laten vallen. Op bezoek bij Hofstade, dat erop gebrand was om ex-trainer Hanno Poep een loer te draaien, was dat allesbehalve evident.

Eendracht was in de beginfase het meest in balbezit, maar de staat van het veld liet niet echt toe om degelijk te combineren. Daarbij kwam dat Hofstade vooral aan verdedigen dacht en niet de intentie leek te hebben om alle registers open te trekken waardoor het een nogal saaie bedoening werd. Toch viel de eerste kans aan de thuiszijde. Een hoekschop van De Pelsmaeker werd in de 34’ door Dufour hard ingekopt. Doda was verslagen maar gelukkig stond Beirens op de juiste plaats om te kunnen ontzetten. Op de rebound van De Pelsmaeker was het bezoekende sluitstuk wel paraat. 5’ later knutselde Eendracht een mooie aanval in elkaar. Van Steenbrugghe zette de actie op de linkerflank op alvorens Van Der Schueren te bedienen. Arno nam goed aan en schoot in de draai nipt over.

De tweede helft was amper bezig of geelzwart was op achtervolgen aangewezen. Terwijl er nog met de scheidsrechter werd gediscussieerd nam Amand snel en vrije trap net buiten de zestien meter. Hij bediende Asselman die droog de 1-0 binnen schoot en zo de Eendracht verdediging verbouwereerd achter liet. De bezoekers waren nu duidelijk op revanche uit en namen het heft in handen. Schoten van Meert en Van Steenbrugghe werde afgeblokt en een poging van Schotte, op aangeven van Hooge, ging over. Op de tegenaanval besloot Dufour een metertje naast. In de 69’ redde thuisdoelman Bauters de meubelen door een lage schuiver van Van Steenbrugghe, die perfect werd aangespeeld door Hooge, met een beenveeg uit zijn doel te halen. Op de hieropvolgende hoekschop was het echter wel raak. Van Steenbrugghe bracht de bal voor doel waar Michiels met een buffelstoot de 1-1 binnen kopte. Eendracht voelde dat er meer in zat en ging voluit voor de zege. De mee opgerukte De Buyst werd door een alweer uitstekende doelman Bauters van een doelpunt gehouden. Niet getreurd echter want in de 83’ stak Van Steenbrugghe maatje Schotte door het hart van de defensie. Laurens passeerde zijn belager maar werd dan gehaakt in de zone van de waarheid en de bal ging op de stip. Topschutter Van Der Schueren nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de elfmeter onhoudbaar tegen de touwen, 1-2. In een bitsige eindfase kwam geelzwart nog goed weg want Hofstade kon nog een strafschop gekregen hebben toen Amand tegen de vlakte werd gewerkt, maar de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Semih liet verder spelen waardoor de felbevochten zege een feit was. Jammer genoeg schiet E.Houtem door de zege van Denderleeuw op het veld van St-Antelinks hier  niets mee op. De laatste speeldag zal over de titel moeten beslissen.

Website en hosting door WAVI