fbpx

3D: Moeizame zege na matige wedstrijd

E.HOUTEM – DOGGEN : 1-0

Na de pijnlijke en onverdiende nederlaag van vorige week op het veld van hekkensluiter Kerksken kon Eendracht zich geen nieuw puntenverlies veroorloven wou het blijven meedraaien bovenin de rangschikking. Tegen Doggen, dat maar drie punten minder telde, zou dat niet evident zijn, maar het feit van thuis en op kunstgras te kunnen aantreden moet in het voordeel spelen van geelzwart.

Eendracht begon goed aan de wedstrijd en nam meteen de touwtjes in handen. Het dreigde voor het eerst in de 6’. Op een kort genomen hoekschop vond Meert medemaat Hooge. Sebbe ging op wandel door de defensie en trapte staalhard op doelman Haegeman. In de 12’ lanceerde De Buyst een voorzet richting bezoekend doel. Op aangeven van de grensrechter wees de scheids naar de stip wegens handspel van Asselman. Hooghe maakte zich op voor zijn taak, maar trapte op de bezoekende doelman. Van Steenbrugghe was bij de pinken en trapte de rebound binnen, 1-0. Halverweg de eerste helft kon de thuisploeg ei zo na de score verdubbelen. Michiels speelde goed in op Hooge, die op zijn beurt twee man in de wind zette. De voorzet van Sebbe werd onschadelijk gemaakt door Geeraerts, zoniet had Beirens de 2-0 maar binnen te leggen. 7’ voor de koffiepauze vond Van Impe Meert op de rechterflank. Zijn voorzet schot miste alles en iedereen.

Na een zwakke eerste helft waren het de bezoekers die gemotiveerd uit de kleedkamer kwamen. De nieuwe veldbezetting bracht verwarring in de Houtemse gelederen. Maar echt uitgespeelde kansen kreeg Doggen niet. Doelwachter Doda moest enkel aan de bak na een misverstand tussen De Buyst en Van Steenbrugghe. Pas in de 70’ kon de thuisploeg nog eens dreigen, en dat slechts via een stilstaande fase. Portier Haegeman keerde met een goede redding een vrije trap van De Roeck. 5’ voor einde vond Michiels de ruimte op de rechterflank. Hooghe pikte de bal op en zette perfect voor richting Van Der Schueren. De invaller kon direct trappen, maar besloot om zijn bewaker uit te schakelen, waardoor hij te ver uitweek en een metertje naast trapte. Het was voor de thuisploeg en kwestie van stand te houden tijdens het bezoekende slotoffensief, wat aardig lukte. Uiteindelijk trok geelzwart in een zeer gesloten wedstrijd aan het langste eind waardoor het volgende week als tweede gerangschikte op bezoek gaat bij leider Denderleeuw.

Website en hosting door WAVI