fbpx

3D: Leuk kijkstuk levert geelzwart geen punten op

E.HOUTEM – HOFSTADE : 0-1

Voor Eendracht trainer Hanno Poep was het een blij weerzien met de ploeg die hij gedurende vijf jaar heeft gecoacht vooraleer hij naar Houtem afzakte en waarmee hij erg succesvol was. Nu was Hofstade echter even niets meer dan een te duchten tegenstrever en een rechtstreekse concurrent voor een eindrondeticket. Geelzwart wist bijgevolg waar het voor stond.

Dat Eendracht moest aantreden zonder de geschorste sterkhouders De Buyst en Van Steenbrugghe was niet echt een pluspunt. Tot overmaat van ramp vielen ook Lievens en de terugkerende De Rouck nog uit. Het waren de bezoekers die bijgevolg het eerst de neus aan het venster staken. Een lange bal van De Brouwer belandde perfect in de voeten van de snel lopende Philips. De aanvaller trapte echter overhaast, waardoor Doda het leer makkelijk kon klemmen. Aan de overzijde kwam Hooge in de zone van de waarheid. Diens lob ging via een bezoekende voet nipt over. In de 10’ veroverde Van Der Schueren het leer. De aanvaller stak door op Beirens. Vanop de linkerflank vond Joppe de voet van de goed gevolgde Arno. Ei zo na trilden de netten, maar dat was buiten De Smet gerekend, die het gevaar voor de lijn neutraliseerde. De wind speelde ook zijn rol. Zo had Bauters een goede redding in huis op een voorzet van Beirens. Eendracht was voetballend de betere ploeg, maar het ontbrak hen aan efficiëntie in de laatste pass. Vlak voor rusten kreeg de thuisploeg bijna het deksel op de neus. Philips ontdeed zich van Schoenmaekers en lanceerde een raket die stierf op de dwarsligger.

Ook na de koffiepauze zagen de supporters eenzelfde spelbeeld. Een goed voetballend Eendracht zocht via de combinatie de voorsprong. De bezoekers speelden goed mee en gingen voor het gevaar op de counter. 7’ na de rust legde Meert aan. Yannick knalde in de handen van het bezoekend sluitstuk. 2’ later kon het leer op de stip gelegen hebben. Na een mooie actie van Hooge, kon Arno zich vrijdraaien. Amand was te laat en tikte de aanvaller aan. De nochtans goed leidende scheidsrechter besloot om de bal niet op de stip te leggen. Aan de bezoekende kant haalde Doda alles uit de kast met een knappe redding op een poging van Aeti. De rebound werd door de Brouwer nipt over getrapt. Op het uur stond Van Impe volledig afgezonderd aan de rand van de zestien. De knal van Niels ging nipt naast. Het doelpunt viel echter aan de overkant. Een weggewaaide voorzet van De Brouwer viel over Doda in de verste hoek binnen. 3’ na de goal zette Van Der Schueren zich goed door. De aanvaller had de gelijkmaker aan de voet, maar Amand haalde het leer van de lijn. Een tiental minuten voor het einde zette de ingevallen Schotte de actie op. De flankaanvaller bracht het leer voor doel, maar de tevens ingevallen Cackebeke miste nipt. Geelzwart bleef drukken, maar de bezoekers hielden stand.

In een zeer aangename wedstrijd, waar Eendracht iets of wat de bovenhand had, trokken de bezoekers met de drie punten huiswaarts.

Website en hosting door WAVI