3D: Leider scoort winninggoal diep in blessuretijd

ST.DENDERLEEUW – E.HOUTEM: 3-2

Met St.Denderleeuw en E.Houtem stonden de nummers één en twee van de rangschikking tegenover elkaar. De thuisploeg is dit seizoen de uitgesproken titelkandidaat en verloor tot nu toe nog geen enkel punt. Bijna was het zover, maar een moedig Eendracht moest na een ijzersterke tweede helft van de leiders diep in blessuretijd toch de duimen leggen.

Nadat donderdag op training De Rouck opnieuw uitviel met een spierblessure diende Meert tijdens de opwarming gekwetst het terrein te verlaten. Coach Hanno Poep moest inextremisch aan de opstelling sleutelen en had zich de voorbereiding op de wedstrijd wellicht anders voorgesteld. Toch kon geelzwart na een gelijkopgaand wedstrijdbegin de eerste kans afdwingen. Beirens kopte de voorzet van Van Steenbrugghe over. Zelfde situatie aan de overzijde. Hier kopte Guldemont hard over. In de 15’ zette Eendracht een mooie aanval op. De bal kwam uiteindelijk bij Van Steenbrugghe terecht die van uit de draai uithaalde. Doelman Malfroid had alle moeite van de wereld om het leer van onder de deklat weg te tikken. 2’ later kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Hooge zette zich door op het middenveld en vond een afspeelpunt in De Buyst. De Eendracht aanvoerder zette hard voor doel alwaar hij Van Impe vond. Niels controleerde en deponeerde beheerst de 0-1 in het hoekje. Geelzwart bleef sterk acteren en in de 26’ verdubbelde het zelfs de voorsprong. De Buyst ging op snelheid de rechterflank af en kwam alleen voor doel te staan. Davy stak vanuit een zeer schuine hoek tussen keeper en eerste paal, maar zijn inzenden stierf op de verste staak. Van Steenbrugghe was echter goed gevolgd en schoot de 0-2 in het dak van het doel. Net voor rusten kon zelfs de 0-3 op het bord gestaan hebben. Hooge onderschepte een te korte terugspeelbal op Malfroid maar lobte dan niet hoog genoeg om het thuissluitstuk te verslaan.

In de tweede helft kregen wij een totaal ander spelbeeld te zien. Denderleeuw kwam supergemotiveerd uit de kleedkamer. Onder impuls van de ingevallen Buba Nsimba ging het onmiddellijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Die viel er al 2’ na de herneming. Na een voorzet vanop rechts en het daaropvolgende geharrewar voor doel viel de bal voor de voeten van Blanckaert die de 1-2 binnen schoot. De thuisploeg voelde dat er meer in zat en drukte Eendracht volledig weg. Gelukkig was doelman Doda bij de pinken toen hij een voorzetschot van De Raes uit de winkelhaak zweefde. In de 67’ lukte Denderleeuw de verdiende gelijkmaker. Nsimba ging op kracht de linker flank af en bediende de vrijstaande Asselman. Die kapte zich vrij en besloot vanuit stilstand mooi in de benedenhoek. De leiders gingen door op hun elan en geelzwart kreeg niet echt meer een voet aan de grond. Nadat Asselman een open kans over schoot was het weer aan Nsimba. Gelukkig kon hij een mistasten van Michiels niet verzilveren en tipte hij de bal nipt naast. Net voor het einde van de reguliere speeltijd toonde Doda nog eens zijn kunnen op een kopbal van De Bondt. De moegestreden Eendracht spelers verdedigden zich met hand en tand, maar het venijn zat hem wel degelijk in de staart. Doda kon in de 93’ nog redding brengen op een poging van de alleen voor hem verschenen Coppens maar toen de bezoekende verdediging in de 94’ de bal niet ontzet kreeg profiteerde Nsimba optimaal. Na een aantal afschampers en het hieropvolgende geharrewar kon hij de bal toch over de lijn duwen en zo de drie punten inextremisch thuis houden.

Eendracht streed met de middelen waarover het beschikte en was in de eerste helft zelfs de betere ploeg. Na de rust was het overwicht van de thuisploeg echter fenomenaal. Toen zagen wij inderdaad een kampioen in wording aan het werk.

Website en hosting door WAVI