fbpx

3D: Geelzwart pakt de koppositie!

E.HOUTEM – ST. DENDERLEEUW : 1-0

Met St.Denderleeuw kreeg E.Houtem de koploper uit de reeks op bezoek. De leiders werden lang ongenaakbaar gewaand, maar de laatste tijd lieten ze toch een paar zware steken vallen. Het was zelfs zo dat geelzwart mits een overwinning op gelijke hoogte kon klimmen. Met de goede prestatie uit de heenmatch in het achterhoofd begon de thuisploeg met een goed gevoel aan de wedstrijd. Eendracht miste wel twee sterkhouders maar gezien de kwaliteit van de vervangers kon er met gelijke wapens gestreden worden.

Voor een talrijk opgekomen publiek eiste de titelfavoriet de bal op in de beginsfase, maar het kon weinig gevaar creëren. De eerste noemenswaardige kans kwam van de kant van de thuisploeg. Van Steenbrugge zette enkele bezoekers in de wind en vond aan de rechterkant de volledig vrijstaande Van Der Schueren. Arno zette goed voor richting tweede paal, alwaar Schotte nipt te kort kwam om te besluiten. In de 20’ was doelwachter Malfroid geklopt. Michiels nam een afvallende bal op de slof, maar de poging stierf op de kruising. Aan de overzijde kon een vrijstaande Goossens aanleggen. Diens poging ging via de voeten van Van Impe nipt in hoekschop.  Halverwege de eerste helft kreeg Eendracht een unieke kans op de voorsprong. Van Steebrugge zette twee man in de wind  en legde gepast af naar de rand van de zestien alwaar Van Impe opdook. Niels stond volledig vrij, maar helaas ging zijn inzet centimeters naast. Aan de overzijde kwam De Raes in balbezit. De Buyst kweet zich van zich verdedigende taak en duwde het leer in hoekschop.

Eendracht kwam zeer gemotiveerd uit de kleedkamer. Enkele minuten na de pauze vond Schotte met een goede, harde voorzet aan de tweede paal ei zo na Van Der Schueren. Arno kwam echter nipt te kort om de 1-0 binnen te glijden. In de 52’ kreeg geelzwart een unieke mogelijkheid om de voorsprong te bewerkstelliggen. Van Steenbrugge werd foutief gestopt in de zone van de waarheid, met een logische strafschop tot gevolg. Jens zette zich zelf achter de bal, maar schoot te zwak in waardoor de goed keepende Malfroid kon keren. De rebound werd door Van Steenbrugge nipt over gekopt. Een kwartier voor het einde stond het ei zo na 0-1. Blankaert kopte een hoekschop goed richting doelmond. Doelwachter Doda was geklopt, maar kreeg bijstand van De Vos die het leer op de lijn keerde. 10’ voor het einde knutselde Eendracht een moie aanval in elkaar. Van Steenbrugge zette een goede actie op en knalde richting doel. Diens poging werd afgeblokt door de bezoekende afweergordel. De rebound viel in de voeten van Schotte, die met een magistraal schot de 1-0 binnenschoot, een verdiende voorsprong voor Eendracht. De bezoekers gingen nog wel voluit op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisdefensie hield stand en kwam niet echt meer in gevaar.

Eendracht had de revanche uit de heenwedstrijd beet en dankzij deze driepunter en mede door het gelijkspel van Mere tegen Hofstade nestelt het zichzelf zelfs op kop van 3e Prov D.

Website en hosting door WAVI