fbpx

3D: Geelzwart geeft in slotfase zekere zege weg

E.HOUTEM - FC MERE : 2-2

Met E.Houtem en Mere stonden de nummers een en twee uit de rangschikking tegenover elkaar. In de heenronde werd het een walk over, maar deze keer zou geelzwart het niet op een presenteerblaadje aangereikt krijgen. De bezoekers willen namelijk ook voor de titel gaan en zagen hun kans schoon tegen een gehandicapte thuisploeg.

Naast de langdurig geblesseerden De Rouck en Beirens vielen vorige week ook Van Steenbrugghe en Schotte gekwetst uit. Voor de eerste zou het wel eens het einde van het seizoen kunnen betekenen, de tweede kwam met de nodige dosis pijnstillers toch aan de aftrap. Het goede nieuws was dan weer dat zowel Hooge als Meert hersteld waren en weer bij de vijftien kwamen aansluiten.

De beginfase van de wedstrijd werd getypeerd door slordig spel van beide ploegen. Zowel Mere als Eendracht slaagden er niet in om een deftig uitgespeelde aanval op te zetten. Een eerste poging tot aanval van de thuisploeg kwam er in de 18’. Brewaeys kon oprukken en kwam via een één twee met Hoogerwerf terug in balbezit. Zijn voorzet werd echter door De Brouwer afgeblokt. In de tegenaanval kwam Mere zeer gevaarlijk opzetten. Een lange bal werd door Doda ternauwernood goed beoordeeld alvorens Paerewijck kon besluiten. 5’ later lanceerde De Troyer Van Wilder. De aanvaller kwam op snelheid oog in oog met Doda, maar de Houtemse doelwachter hield met een knappe redding de 0-0 op het bord. Op het halfuur speelde Brewaeys te kort terug. Paerewijck pikte het leer op, maar gleed zelf uit waardoor de reuzekans was gaan vliegen. In de 35’ lanceerde De Buyst Meert, die goed voorzette richting Van Der Schueren. De topschutter devieerde de bal nipt naast. 6’ voor rusten moest Doda nogmaals alles uit de kast halen op een schitterende vrije trap van Franck.

De thuisploeg kwam gemotiveerd uit de kleedkamer. Van Der Schueren kaatste goed terug op de inlopende De Buyst, die een metertje naast besloot. In de 58’ kreeg Eendracht echter wel een dot van een kans. De ingevallen Hooge kwam met een gelukje in balbezit en kon alleen op doelman De Mey afgaan. Sebbe omspeelde de doelman en speelde door naar Van Der Schueren. De verraste spits kraakte echter zijn schot. Op het uur klom Eendracht dan toch op voorsprong. Hooghe lanceerde Schotte, die tussen twee verdedigers enig mooi de 1-0 binnenschoot. Vijf minuten later stond de dubbele voorsprong op het boord. Meert bediende Hooge die op zijn beurt doorstak naar Schotte. De middenvelder vond op de linkerflank Van Der Schueren. Arno legde onmiddellijk terug op Schotte, die met een stevige knal de 2-0 in de winkelhaak schilderde.  Eendracht was gelanceerd. De Mey hield een poging van Hooge uit zijn kooi, maar was wel geklopt op de rebound van Van Der Schueren. Echter stond Arno, volgens de goed leidende ref, nipt in buitenspel. Helaas duurt een wedstrijd 90’ en ook hier zat het venijn in de staart. In de 78’ braken de bezoekers nog eens uit. Smekens zette scherp voor richting eerste paal, alwaar Van Wilder het leer knap binnen tikte, 2-1. Nauwelijks drie minuten later noteerden we de gelijkmaker van de bezoekers. Van Wilder bracht de bal voor richting Paerewijck. De aanvaller controleerde goed en trapte in de draai de 2-2 binnen. Een ongelooflijke anticlimax! Eendracht trachtte nog een slotoffensief op te zetten, maar de bezoekers hielden stand. Voor een massale opkomst eindigt zo de topper tussen de nummer 1 en de nummer 2 op een 2-2 gelijkspel.

Website en hosting door WAVI