3D: Evenwichtige wedstrijd eindigt in voordeel bezoekers

E.HOUTEM – NEDERHASSELT : 1-2

Nederhasselt werd voor aanvang van de competitie getipt als outsider voor de titel. Momenteel staat de ploeg echter op een teleurstellende vijfde plaats en bij een eventuele nederlaag zou zelfs een eindrondeticket in het gedrang komen. Eendracht was dus verwittigd dat het een gemotiveerde tegenstrever voor wie enkel winst telde tegenover zich zou krijgen.

 

De bezoekers dreigden dan ook al in de vierde minuut. Lievens kopte de bal in de voeten van Pardon die in één tijd uithaalde. De bal vloog een tweetal meters naast. Het openingsdoelpunt viel in de 8’.  Pardon kreeg de bal toegespeeld op links en vond aan de overkant de volledig vrijstaande Kenneth Broquet. De aanvallende middenveld liet met een gekruist schot doelwachter Doda geen kans, 0-1. De reactie van de thuisploeg liet niet lang op zich wachten. Van Steenbrugghe krulde een vrije trap nipt naast het doel. De bezoekers waren de betere ploeg en Eendracht vond zijn draai niet echt. Halverweg de eerste viel de gelijkmaker ei zo na uit de lucht. De Buyst schilderde een vrije trap perfect op de kruin van Van Steenbrugghe. De kopbal van Jens stierf op de binnenkant van de paal. Vervolgens werkte Malfrod de rebound in hoekschop alvorens Meert kon profiteren. Aan de overzijde legde Broquet aan vanop een goede 25 meter. Diens pegel belandde op de dwarsligger.

Geelzwart kwam met zeer goede moed uit de kleedkamer en ging resoluut voor de gelijkmaker. En die kwam er al in de 46’. Via een combinatie tussen Van Steenbrugge en Hooghe belandde het leer bij Van Der Schueren, die de bal perfect met de borst controleerde en vervolgens in de draai de 1-1 enig mooi binnen schoot. In de 53’ vond Van Der Schueren maatje Hoogerwerfh die de bal in de handen van Van Londersele kopte. Nauwelijks 1’ later had de thuisploeg op voorsprong moeten staan. Van Steenbrugghe zonderde Hooghe alleen voor doel af, maar Sebbe trapte te zwak om de doelman te verschalken. Vlak voor het uur controleerde Pardon een verre uittrap van het bezoekend sluitstuk. De aanvaller draaide zich vrij en trapte een meter over. In de 67’ legde de ingevallen Geeroms aan van op 25 meter. De bal vertrok richting winkelhaak, alwaar Doda met een wereldsave zijn netten schoon hield. Nauwelijks 1’ later kwam Pardon nipt te kort om een voorzet van Peeters af te werken. Eendracht liet zich evenmin onbetuigd en na goed stoorwerk van Van Der Schueren vond Arno aan de tweede paal Hooghe, die hoog over doel knalde. 10’ voor het einde kon Hoogerwerf van net buiten de zestien aanleggen. Zijn poging ging een meter of twee over doel. Beide supportersgroepen zagen een aangename wedstrijd met twee ploegen die vol voor de drie punten gingen. Een lange hoekschop van Van Steenbrugghe belandde bij Hooghe die nipt naast besloot. Aan de overzijde haalde Doda met een kattensprong een inzet van Verheijen van de lijn. Aan de overzijde kopte Van Impe een hoekschop van Hooghe nipt over. Toch waren de betere kansen voor Nederhasselt. Zo kwam Broquet alleen voor Doda. De bezoekende offensieve middenvelder drukte af maar weer bewees het Eendracht sluitstuk zijn kunnen en bracht redding. Het venijn voor de thuisploeg zat hem in de staart. Geeroms vond met een kruispas Pardon, die doelwachter Doda met een verre schuiver verschalkte, 1-2 in de 93’. Geelzwart kreeg nog één mogelijkheid op de gelijkmaker toen Hooge net buiten de 16 foutief werd neergehaald. Van Steenbrugge zette zich achter de bal maar krulde de vrije trap nipt over de bezoekende kooi. Eendracht had het knap lastig in de eerste helft, herstelde na de rust het evenwicht maar moest zich uiteindelijk toch gewonnen geven tegen een meer dan verdienstelijk en vechtlustig Nederhasselt dat zo zijn positie in de top vijf handhaaft.

Website en hosting door WAVI