3D: Eendracht slaat toe na de rust

BONANZA - E.HOUTEM : 0-4

Het is altijd koffiedik kijken hoe een ploeg gaat presteren na een winterstop en of de spelers de eindejaarsperiode goed hebben verteerd. Normalerwijze zou E.Houtem de volle buit moeten kunnen binnen halen, maar verrassingen zijn niet uit te sluiten na drie weken inactiviteit. Meteen geconcentreerd aan de wedstrijd beginnen was dus de boodschap.

 

En dat deed geelzwart ook want van in de beginfase van de wedstrijd domineerde het de debatten. Het had veel veldoverwicht zonder echter uitgesproken kansen te kunnen afdwingen. De eerste noemenswaardige actie viel in de 8’. Van Steenbrugghe bediende Hooge die een metertje naast besloot. In de 20’ zette Hooge zich door op de flank. Zijn voorzet werd door Meert eveneens naast besloten. In feite was het al E.Houtem wat de klok sloeg, want Bonanza beperkte zich tot verdedigen. Doelman Casieris moest zich tot tweemaal toe onderscheiden op evenveel pogingen van een bedrijvige Schotte. In de 41’ werden de bezoekers een strafschop onthouden. Een schot van Van Steenbrugghe werd door een plaatselijke verdediger duidelijk met de arm beroerd, maar de scheids liet doorspelen. Hier had de bal op de stip gemoeten. Amper 2’ later weer commotie toen een doelpunt van Van Steenbrugghe wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd. Het moet wel gezegd dat de wedstrijdleider niet over lijnrechters beschikte, wat het er voor hem niet gemakkelijker op maakte.

Na de pauze ging Eendracht door op zijn elan en het zocht onmiddellijk de openingstreffer. Hooge kwam er dicht bij, doch zijn voorzetschot streelde de deklat. In de 60’ was het dan toch uiteindelijk zo ver. Een schot van Van Impe werd nog afgeblokt maar de goed gevolgde Van Der Schueren kon de rebound binnen tikken. De organisatie van de thuisploeg zakte in elkaar en amper 3’ later was de wedstrijd gespeeld. Het was weer Van Der Schueren die, deze keer op aangeven van Schotte, de 2-0 op het bord schoot. In de hierop volgende fase liep aanvoerder De Buyst in de kijker, zei het niet op zeer positieve wijze. Davy deed pootje lap met zijn rechtstreekse tegenstrever en mocht vroegtijdig gaan douchen. In de 72’ onderging een gefrustreerde Coessens hetzelfde lot zodat met 10 tegen 10 werd verder gespeeld. Eendracht zette zijn veldoverwicht hierna ook om in doelpunten. Van Impe maakte er met een afstandsschot op een afvallende bal 0-3 van. Het doelpunt van de dag, zo niet van het jaar, kwam echter op het conto van Hooge terecht. Sebbe haalde na een technisch hoogstandje waarbij hij de bal over het hoofd van zijn bewaker speelde verschroeiend in een tijd uit en het leer verdween pal in de winkelhaak. 0-4 was tevens de eindstand van een wedstrijd waarin Bonanza vooral aan verdedigen dacht en E.Houtem na de rust het verschil maakte.

Website en hosting door WAVI