fbpx

3D: Eendracht omzeilt moeilijke klip

 HAALTERT - E.HOUTEM : 0-1

Nog vier wedstrijden scheidden Eendracht van een eventuele kampioenenviering. Vier finales die allen moesten gewonnen worden wou geelzwart zeker zijn van de oppergaai. Het pad naar de titel ligt echter bezaaid met valkuilen. Haaltert, dat de laatste tijd goed op dreef was en thuis onder andere won van Denderleeuw en meer recentelijk ook van Hofstade, was er een van. Toch bracht de leider de zware opdracht tot een goed einde.

Het werd wel geen “Walk in the park”. Daar zat het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld voor heel wat tussen, want dat speelde duidelijk in het voordeel van de veel minder technisch begaafde thuisploeg. Eendracht kwam door het holder gebolder niet echt tot combineren toe en de eerste dreiging kwam dan ook van Haaltert. Een vrije trap van Slagmulder ging een metertje naast. De reactie van geelzwart mocht ook gezien worden. Schotte veroverde de bal op rechts en zette zich door. Zijn schot werd echter door doelman Aerts gepareerd. Het spel was niet veel soeps en het was dan ook tot de 28’ wachten op het volgende gevaar. En dat kwam op naam van de bezoekers die een mooie actie opzetten. Beirens ging de linker flank af alvorens een verre voorzet richting Van Der Schueren te versturen. Arno kopte gepast terug op Schotte die vanuit vrijstaande positie naast besloot. Aan de overzijde ging doelman Doda op een counter goed in de voeten van Mukoko-Katondi. In de 41’ ging De Buyst op rechts aan de haal. Toen hij de doellijn bereikte legde hij gepast achteruit, maar niemand kon binnen duwen. Net voor rusten schoot De Vlieger voor Haaltert een metertje naast, tevens het laatste wapenfeit uit een saaie eerste helft.

De eerste mogelijkheid na de pauze kwam op het conto van de thuisploeg te staan. Lerminiaux kwam schuin links voor doel in balbezit en drukte onmiddellijk af. Gelukkig stond Doda goed te keepen en haalde hij de poging van de mee opgerukte verdediger uit de korte hoek. In een partij met veel middenveldvoetbal viel er niet echt veel te beleven. Tot in de 60’ De Buyst de rechterflank nog eens afdweilde. Toen hij de zestienmeter binnen drong werd hij gehaakt, met een logische strafschop tot gevolg. Van Der Schueren zette zich achter de bal en schoot vanop de stip de 0-1 tegen de netten. Al het 21e doelpunt van de geelwzwarte topschutter! Haaltert zette nu alles op alles en ging voluit voor de gelijkmaker. Het kon ook een paar keer gevaarlijk dreigen. Doda bewees echter van groot nut te zijn voor de leider door telkens subliem redding te brengen. In de 73’ staken de bezoekers nog eens de neus aan het venster. Hooge kwam net buiten de zestien in balbezit en draaide zich goed vrij. Zijn schot was echter te zwak om sluitstuk Aerts te verschalken. De thuisploeg zette nog een slotoffensief in en het bleef bibberen tot het laatste fluitsignaal voor de talrijk meegereisde Eendracht supporters, maar hun team hield stand en omzeilde een gevaarlijke klip door met het kleinste verschil te winnen van Haaltert. Nog drie finales te gaan voor het vieren hopelijk kan beginnen.

Website en hosting door WAVI