3D: Eendracht leidt eerste verrassende nederlaag

KERKSKEN – E.HOUTEM: 2-1

Het rommelde afgelopen week in het huishouden van hekkensluiter Kerksken. Na een 0 op 12 gaven namelijk zowel de trainer als de sportief verantwoordelijke hun ontslag. Toch betekende dit niet dat Eendracht het cadeau zou krijgen. Een geslagen hond kan wel eens gevaarlijk terug bijten. En buiten ieders verwachting gebeurde dit ook.

De wedstrijd begon nochtans uitstekend voor de bezoekers. Reeds in de eerste minuut belandde een afgeweken bal van Van Impe tegen de paal. Jammer genoeg bleef het in de aanvangsfase bij deze actie, want Kerksken nam de wedstrijd in handen. Nadat Brijs te zwak in de armen van Doda besloot mikte Nuhiji iets later nipt over. Voor geelzwart kwam Hooge net iets te kort om een voorzet van De Buyst binnen te duwen. Het doelpunt viel echter aan de overzijde. Na zwak bezoekend uitverdedigen kwam Nuhiji in balbezit. De enige speler die in het oog moest gehouden worden kreeg vrij spel en zette met een mooie lobbal de 1-0 op het bord. Amper 1’ later kon het al 2-0 gestaan hebben toen weer Nuhiji sneller was dan De Moor en zo oog in oog met Doda kwam te staan. Gelukkig voor geelzwart schudde deze laatste een mooie redding uit zijn mouw. Iets over het halfuur was de dubbele voorsprong wel een feit. Van Steenbrugghe leed dom balverlies waardoor Kerksken snel kon counteren. De Moor verloor nog maar eens het duel van Nuhiji die alleen voor Doda verscheen. Het Eendracht sluitstuk redde gevat, maar de vol effect zittende bal caprioleerde tot bij Brijs die de kans niet onbenut liet, 2-0. De bezoekers schoten eindelijk wakker en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Die kwam er bijna, ware het niet dat Beirens een open kans naast schoot. Toen Hoogerwerf op aangeven van Van Steenbrugghe alleen voor De Moye verscheen schoot de bezoekende middenvelder pal op het thuis sluitstuk.

Eendracht kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en dat leidde onmiddellijk tot de aansluitingstreffer. Een afvallende bal viel voor de voeten van Meert die verschroeiend uithaalde en pal in de winkelhaak besloot, 2-1. Op een zeldzame counter verscheen De Decker alleen voor Doda. Weer redde de doelman de meubelen voor de bezoekers. Dat deed hij later nog eens op een kopbal van Nuhiji. Ondertussen zette Eendracht alles op alles om de gelijkmaker te scoren. Zowel Hooge als Van Impe zagen hun schoten afgeblokt worden. De ingevallen Caeckebeke schoot op aangeven van Van Impe dan weer naast. In de 72’ stak Hooge met een subliem stiftertje Van Impe door de thuisdefensie. Niels schoot nipt naast. Houtem bleef drukken en verdiende absoluut de gelijkmaker. Van Der Schueren zag zijn kopbal, op aangeven van Van Steenbrugghe echter op de deklat stranden. Nadat Hooge een goede mogelijkheid had over geschoten moest Eendracht in de 85’ altijd een strafschop gekregen hebben. Hooge stak door naar Van Steenbrugghe die in de zestien meter hard werd neergeduwd. Scheidsrechter Baudart, die voor aanvang van de wedstrijd al onterecht in de clinch was gegaan met de bezoekende afgevaardigde, deed alsof zijn neus bloedde en liet verder spelen. Nog een aantal dubieuze beslissingen in het nadeel van Eendracht lieten partijdigheid vermoeden, maar tracht dat maar eens te bewijzen! In de 92’ zette het scheidsrechterstrio de kroon op het werk door een doelpunt van Van Der Schueren af te keuren voor vermeend buitenspel, terwijl de spits van geelzwart achter de bal stond op het moment dat die vertrok. Kan het nog erger?

Al bij al presteerden te veel Eendracht-sterkhouders onder hun niveau, vooral in de eerste helft, waardoor een eerste nederlaag, met medewerking van de scheidsrechter, niet te vermijden viel. Dat dit moest gebeuren tegen de puntenloze hekkensluiter maakte het er des te pijnlijker op.

Website en hosting door WAVI