fbpx

3D: Eendracht bijt zich stuk op een stugge thuisploeg

ZANDBERGEN - E.HOUTEM : 0-0

Na de thuisnederlaag tegen Hofstade moest Eendracht absoluut gaan winnen op het veld van Zandbergen wou het bovenaan blijven meedraaien. Dit is echter veel gemakkelijker gezegd dan gedaan tegen een stug verdedigende ploeg die het gewend is om aan te treden op een patattenveld.

De vrees bleek dus waarheid. Door de zware regenval lag het veld er uitermate slecht bij. De bezoekers trokken van bij het begin van de wedstrijd ten aanval. Doch door het vele blutsen van de bal was het al snel duidelijk dat de toeschouwers hier niet echt een prachtig kijkstuk gingen beleven. In de 6’ bediende Hooghe maatje Van Steenbrugghe die een meter naast kopte. 5’ later zette De Buyst zich goed door op de rechterflank. De bezoekende kapitein zette voor richting tweede paal, alwaar Van Steenbrugghe te weinig kracht achter de kopbal kon steken om doelman Heremans te verschalken. De beste kans was echter voor de thuisploeg. Van Den Brande zwierde de bal in het pak. Aan de tweede paal wilde De Buyst het gevaar neutraliseren, maar Davy kopte het leer pardoes in de voeten van Vierendeel. Het moeilijkste was al voorbij voor de middenvelder, maar in plaats van de bal rustig in doel te deponeren, stierf zijn pegel pal op de dwarsligger. Aan de overzijde vond Van Der Schueren op hoekschop het hoofd van Michiels. De kopslag van Stijn werd door Van Impe nog gedevieerd, waardoor Heremans met een kattensprong de bal over de zijlijn moest duwen. Dankzij de niet te missen kans van de thuisploeg dook Eendracht met een brilscore de rust in.

Ook na de pauze was er niet veel beterschap te zien op de Zandbergse akker. Eendracht trachtte de bakens te verzetten, maar de goed verdedigde thuisploeg liet weinig voetbal toe. Het was opletten voor een zeldzame counter. Zo was bezoeker De Vos zeer attent zodat Torrekens niet alleen voor doel kon verschijnen. Aan de overzijde trapte Beirens een afvallende bal een meter of drie naast. De thuisploeg kreeg nog de beste kansen. Fransaert verscheen in een ideale schietpositie, maar trapte het leer voorlangs. In de 65’ schilderde Van Den Brande een vrijschop via de muur centimeters over het doel. Het antwoord van Eendracht mocht er ook wel wezen. Met een knappe controle lanceerde De Buyst Hooghe op de rechterflank. Sebbe hield het overzicht en zette perfect voor richting Van Steenbrugghe die aan de tweede paal het leer maar binnen te duwen had. Met een ultieme wanhoopstackle hield Neufkens de Houtemse topschutter echter van een doelpunt. Eendracht was nog even gevaarlijk op een stilstaande fase. Van Der Schueren kopte een hoekschop enkele centimeters naast. 5’ voor het einde kreeg ook Zandbergen nog een goede mogelijkheid op een gevleide driepunten. Fransaert verscheen alleen voor doel, maar Doda bracht met een goede parade redding op de trap van de Zandbergse topschutter. Net zoals vele ploeg slaagt ook Eendracht Houtem er niet in om de volle buit mee te nemen naar de Kloosterstraat. Een troosteloze pot voetbal op een zeer slecht en erbarmelijk veld eindigde dan ook met de beginscore.

Website en hosting door WAVI