fbpx

3D: Eendracht alleen aan de leiding

ST.ANTELINKS - E.HOUTEM : 0-2

Kon E.Houtem zijn vorige week afgedwongen leidersplaats vasthouden? Deze vraag brandde op ieders lippen, want een verplaatsing naar St-Antelinks is niet echt een cadeau. Sommige leden van Wit-Zwart hadden vroeger een band met Eendracht en zouden er bijgevolg alles aan doen om de fiere leider een hak te zetten. Zo ver kwam het echter niet.

We waren amper 2’ ver of de bezoekers konden al op voorsprong gestaan hebben. Van Der Schueren kopte gepast door naar Schotte die alleen voor doel verscheen. Laurens schoot echter onbesuisd naast. Hierna verwaterde de wedstrijd wat, maar in de 14’ zette Eendracht een mooie aanval op. Van Steenbrugghe recupereerde de bal op het middenveld en verstuurde een gemeten doorsteekpas richting Hoogerwerf. Casper ging door op snelheid en kwam alleen voor doelman Vlaeminck. Hij behield het overzicht en plaatste de 0-1 beheerst naast de thuisdoelman in de benedenhoek. St Antelinks stak in de 26’ voor het eerst de neus aan het venster. Van Melkebeke ging de flank af alvorens de aan de tweede paal vrijstaande Bayens te bedienen. Gelukkig voor de bezoekers kopte de thuisaanvaller over. Iets later hetzelfde scenario. Ook nu bediende Van Melkebeke na een mooie individuele actie Baeyens, die deze keer over schoot. Eendracht reageerde via Michiels. Na samenspel tussen Van Steenbrugghe en Hoogerwerf kon Stijn vanuit vrijstaande positie aanleggen. Zijn poging ging naast. Nadat Van Der Schueren een goede mogelijkheid had over geschoten stond 2’ voor rusten toch de dubbele voorsprong op het bord. De Buyst zette zich door op de rechter flank en bediende Schotte die in één tijd via het lichaam van Vlaeminck binnen schoot.

De tweede helft was amper begonnen of Eendracht kreeg een dot van een kans. De bedrijvige Schotte zette voor naar Van Der Schueren die naast besloot. Nog geen 2’ later hetzelfde scenario. Deze keer kon Michiels de voorzet van Schotte niet in doel verlengen. De bezoekers gingen nadrukkelijk op zoek naar een geruststellende derde treffer. Die kwam er bijna toen Michiels alleen schuin voor doel verscheen. Vlaeminck redde met de voet de meubelen voor Wit-Zwart. E.Houtem vierde de teugels, wat de thuisploeg toeliet om beter in de wedstrijd te komen. Het gevaar kwam vooral van Van Melkebeke. Tot tweemaal toe was de aanvallende middenvelder gevaarlijk, maar telkens werd zijn poging afgeblokt. Op het halfuur knutselde geelzwart nog eens een goede aanval in mekaar. Rebai vond na een individuele actie De Vleeschauwer. Andreas legde terug op Michiels die over schoot. Iets later weer een snelle bezoekende counter.  Hoogerwerf werd gelanceerd, maakte snelheid en wachtte dan gevat op het inschuiven van de goed gevolgde Rebai. Alexander nam de gemeten voorzet ineens op de slof maar vond een uitstekende Vlaeminck op zijn weg. De thuisploeg geraakte gefrustreerd en ging er harder invliegen. Zo moesten zowel Schotte als Van Steenbrugghe gekwetst het veld verlaten. Voor deze laatste zou de knieblessure wel eens zeer ernstig kunnen zijn. Toch bleef de kleur van de uitgedeelde kaarten beperkt tot geel. Van een slotoffensief was er bij de thuisploeg niet echt sprake. Doelman Doda diende enkel een poging van Van Melkebeke onschadelijk te maken. Voor de rest speelde E.Houtem de partij rustig uit en klom het dankzij de verdiende zege en het verlies van de naaste achtervolgers alleen naar de leiding.

Website en hosting door WAVI