fbpx

3D: Doublures doen het uitstekend

DOGGEN - E.HOUTEM : 2-3

Met een zwaar gehavende ploeg, maar liefst zes basisspelers moesten verstek geven, stond E.Houtem voor een aartsmoeilijke opdracht om punten te gaan pakken op het veld van Doggen. Gelukkig kan geelzwart rekenen op een brede kern waardoor het alsnog de overwinning kon vieren.

Zonder De Buyst, Hooge, Beirens, De Schrijver, Meert en doelman Doda wist Eendracht dat het voor een zware opdracht stond. Hun doublures zijn echter ook niet van een kleintje vervaard en dat bewezen ze met brio. Na een gelijkopgaand wedstrijdbegin met veel middenveldspel viel de eerste kans pas in de 10’, maar het was wel meteen raak. Schotte ging de linkerflank af en zette gemeten voor naar Van Der Schueren die voor zijn bewaker kwam en de 0-1 binnen duwde. Nadat bezoeker Van Steenbrugghe zijn lob net naast zag gaan was het weer de beurt aan Schotte om de rechterflank af te gaan. Laurens zette voor naar Van Der Schueren die deze keer met een kopbal doelman Haegeman versloeg en zo de 0-2 op het bord zette. In de 25’ zette Van Steenbrugghe een mooie actie op. Jens legde breed op de bedrijvige Schotte die, schuin voor doel gekomen, een half metertje over schoot. Eendracht controleerde de wedstrijd tot aan de rust en kwam nooit echt in gevaar. Als Doggen dan toch eens uitpakte stond doelman De Backer paraat. Ook de gebroeders Brewaeys evenals Schoenmaekers en De Moor bewezen hun selectie waard te zijn.

De tweede helft startte zoals de eerste geëindigd was, met de bezoekers in een controlerende rol. In de 53’ werd de alleen doorgebroken Van Der Schueren door laatste verdediger Raeymaekers neergehaald. De overigens goed leidende scheidsrechter hield het op geel, daar waar rood meer op zijn plaats was geweest. Niet getreurd echter want 2’ later werd dezelfde Van Der Schueren gelanceerd op de rechter flank. Aangezien niemand gevolgd was stond Arno er alleen voor. Hij omspeelde dan maar zijn rechtstreekse belager en legde hard aan. Doelman Haegeman kon keren maar Arno was er als de pinken bij om zijn derde en tevens mooiste van de dag binnen te schieten. Een rasechte hattrick. Wie dacht dat Doggen nu definitief ging breken had het verkeerd voor. In de 59’ kon de thuisploeg namelijk tot 1-3 milderen toen Broeckaert volledig vrijstaand een voorzet mocht binnen koppen. De thuisploeg ging er weer in geloven en zette Eendracht onder druk. Op het halfuur verscheen invaller Caudron alleen voor De Backer. De spits schoot de uitstekende mogelijkheid in het zijnet. In de 79’ stond de 2-3 toch op het bord. Van Heck duwde een strakke voorzet van De Smet in doel. Bijna klom Doggen alsnog op gelijke hoogte. Meganck kopte goed in maar doelman De Backer had een mooie redding in huis en redde zo twee punten voor de bezoekers. De laatste kans van de wedstrijd was er nog eentje voor geelzwart. Na een persoonlijke actie zag Van Steenbrugghe zijn afgeweken inzenden nipt over gaan.

Zeggen dat Eendracht moest aantreden met een noodploeg zou niet echt gepast zijn. Daarvoor waren de doublures van de basisspelers te sterk. Ze hebben zondag bewezen klaar te staan als er op hen moet gerekend worden. Chapeau!

Website en hosting door WAVI